forum.optyczne.pl

Sklepy i promocje - Sprzet z Hong Kongu

mszczyrek - Czw 01 Sty, 2009
Temat postu: Sprzet z Hong Kongu
W zwiazku z utrzymujacym sie niskiem kursem funta coraz bardziej kusza mnie ceny w Ebayowych sklepach z HK, chocby DigitalRev. Czy macie moze jakies doswiadczenia z zakupami w HK/Japonii? Jak wygladaja kwestie ceł/podaktow? Czy oplaca sie wogole kombinowac? Bede wdzieczny za opinie.
Gustaw08 - Pią 02 Sty, 2009

Ja dokonałem zakupu póki co raz w HK - sklep HV Star (mają też właśną stronę i chyba jeszcze niższe ceny niż przez ebay ale to trzeba sprawdzić). Zmawiałem polar za ładnych kilka stówek i się nie zawiodłem (bezpośrednio - nie przez ebay).
Wrażenia - wszystko OK. Szybki i konkretny kontakt, paczka przyszła odpowienio opisana, nie płaciłem żadnych dodatkowych opłat (na Zieloną Wyspę).
Jedyne co to trzeba mieć konto w PayPal - inaczej nie da rady raczej.
Ja osobiście jestem zachęcony i przy następnych zakupach będę brał ich pod uwagę.
Powodzenia :wink:

mszczyrek - Pią 02 Sty, 2009

No mnie wlasnie ciekawi jak to bedzie w Polsce...:)
RB - Pią 02 Sty, 2009
Temat postu: Re: Sprzet z Hong Kongu
mszczyrek napisał/a:
W zwiazku z utrzymujacym sie niskiem kursem funta coraz bardziej kusza mnie ceny w Ebayowych sklepach z HK,

Dolar HK od dawna (kilkadziesiąt lat) nie jest związany z funtem brytyjskim, lecz ma praktycznie stały parytet USD: 1 USD = 7.75-7.85 HK$ :-) Czyli było już taniej....