forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Obróbka zdjęć - jakie piwo w trakcie pijecie

mavierk - Pią 02 Sty, 2009
Temat postu: Obróbka zdjęć - jakie piwo w trakcie pijecie
Jakoże ostatnio zacząłem dużo eksperymentować z nowymi smakami różnych browarów chciałbym poprosić Was o pomoc - co piliście i polecacie?

Ja od siebie polecę tylko dwa piwa, które uważam za niesamowite:

Grand Imperial Porter - idealne palone piwko jak dla mnie - wspaniały czekoladowy posmak, ciekawa goryczka - dla mnie nr 1 na zimowe wieczorki przy kominku (żywiec porter przy nim nie daje rady :D )

no i Paulaner - niesamowity pszeniczny browarek - piłem od razu literka z litrowego kufla - wspaniale pieścił podniebienie i płakać się chciało, gdy piwo się skończyło.

No i jeszcze piwka w Wrocławskiego Spiżu - wieczorek z kilkoma mocnymi to coś pięknego.

Dużo moich znajomych polecało mi Ciechany (miodowe, pszeniczne) ale wysycenie mi w nich nie odpowiadało (idealne na grilla, może wtedy spróbuję je znowu).

No i żeby nie było - piwo pije, bo mi smakuje a nie dlatego, że chce się upić, jak ktoś ma zazwyczaj inne intencje, to prosiłbym o nie zabieranie głosu :)

edmun - Pią 02 Sty, 2009

Wrocławskiego Spiża nic jeszcze nie przebiło. Ostatnio staram się trzymać tylko Heinekena.
Trafiłem także na czeskiego Budweisera (logo podobne do amerykańskiej marki? z reklamy Wassup) i posmakował mi swoim cierpkim smakiem.

piotrmkg - Pią 02 Sty, 2009

mavierk, ja zasmakowałem ostatnio w Imeratorze z TESCO. moc i cena nie do przecenienia.
mnich - Pią 02 Sty, 2009

Pije Cole, bo po niej nic nie spartole.
Czasem także Pepsi lecz wtedy mi się p.i.e.p.r.z.y

xneon - Pią 02 Sty, 2009

true, true

a ja nie piję nic, żeby nie wyszedł scheiss
czy na wodę pic

miszet - Pią 02 Sty, 2009

browar tatra żółta pucha
złoty piach i wiatr dmucha ;)

miszet, znajomy ostatnio jak upił tatrę (po raz pierwszy w życiu) to oznajmił, że smakuje jak gazowany płyn do mycia naczyń ludwik.
xneon - Pią 02 Sty, 2009

nieźle, masz znajomych, co smakują ludwika
ich zdjęcia pewnie krzaczą przy wrzucie na fotosika :P

xneon, nawet nie czujesz kiedy rymujesz :P
xneon - Pią 02 Sty, 2009

ciekierap, to było specjalnie, bo w tym temacie widać rozwija się twórczość monorymopolowa :P mnich zaczął, w razie czego :D
mnich - Pią 02 Sty, 2009

xneon napisał/a:
mnich zaczął

I się tego nie wstydzę :P

Ja jeszcze dodatkowo słucham muzyki przy obróbce.
Tak jak teraz. (Czerwone Gitary- W dorogę)

xneon - Pią 02 Sty, 2009

jazz raz!
Hub-Tones zmarłego niedawno Freddiego Hubbarda

jak nie masz kasy to sie kiepsko czujesz
zrzuta z kumplami i tatry smakujesz ;)

miszet napisał/a:
jak nie masz kasy to sie kiepsko czujesz
zrzuta z kumplami i tatry smakujesz ;)

chyba lepiej:
jak nie masz kasy i się kiepsko czujesz
zrzuta z kumplami i tatry smakujesz

z powodu braku kasy mozna sie zle czuć prawda?:D

miszet, można ale "jak nie masz kasy to sie kiepsko czujesz" jest błędne stylistycznie :P
xneon - Pią 02 Sty, 2009

gdy nie masz kasy, lecz żyłkę przygody
nie kupuj tatry, lecz wsadź łeb do wody

krikus - Pią 02 Sty, 2009

A ja wole dwa jabole...
Monastor - Pią 02 Sty, 2009

Zazwyczaj herbatę
I najbardziej lubię wiersz biały

z polaka dobry nie jestem :D ale

ostatnio sytuacja podobna - brak kasy
piwko REMUS kaszubskie za moje zaskórasy

199groszy:D

mnich napisał/a:
Tak jak teraz. (Czerwone Gitary- W dorogę)
tak teraz sobie czytam ten wątek, to przypominają mi się Elektryczne Gitary - wszystko C*uj. :neutral:

Chciałem zrobić wątek browarniczy a tu wszystko... ekhm

xneon - Pią 02 Sty, 2009

po piwku
zbaczamy i wpadamy
pod fotografów jadących
znaprzeciwkuuu....

sorry mavierk, sam widzisz, jak to jest, dać ludowi trochę procentów :P

mnich - Pią 02 Sty, 2009

Bywa też że gorzka herbata gości na biurku.
O pierwszej w nocy otwieram okno
i obrabiam zdjęcia. Jak złodziej.

mavierk napisał/a:
Chciałem zrobić wątek browarniczy a tu wszystko... ekhm

Kolego ale czy ty masz 18 lat ? żeby zakładać alkoholowy wątek?

mavierk, bo to wina mnicha, miszet'a i xneon'a, oni zawsze wykoleją temat na boczny tor :P
mnich - Pią 02 Sty, 2009

Kod:
[b]mnich[/b],
Optyczny
offtopicarz n*1 ;)

krikus napisał/a:
Kolego ale czy ty masz 18 lat ? żeby zakładać alkoholowy wątek?
Chciałbym nie mieć 18 lat i znowu pić nielegalnie :P

Ale na prawde nikt z Was nie lubi piwa?

mnich - Pią 02 Sty, 2009

Lubię ale tylko w towarzystwie. I jak mnie bardzo suszy.
xneon - Pią 02 Sty, 2009

wstyd się przyznać, ale ja tylko Reddsa zwykłego trawię, reszta jest dla mnie średnio przyswajalna (może jeszcze Warki i z piwopodobnych Cooler, ale nie cytrynowy)
wódka bleh, winko napój artystów! ale też zależy jakie, no a teraz szampan półsłodki i jakoś się żyje :)

więcej grzechów nie pamiętam :P

Arek - Pią 02 Sty, 2009

Ja nie lubię...

buu, to proszę zmianę tematu wątku na jakiś ogólniejszy.

Ja obrabiać zdjęcia przy piwie lubię.

mavierk napisał/a:

Heh to ci dopiero pytanie! :mrgreen:
Popatrz nieco w lewo, i wszystko mówi samo za siebie :lol:

Kocur - Pią 02 Sty, 2009

Ja przy obróbce nie pije, odkąd któregoś pięknego razu nie wiedzieć czemu wynikiem mojej pracy było ok. 80 fotek z zielonym zafarbem :D Zupełnie nie mam pojęcia czemu...

Od tamtej pory popijam tylko jak przeglądam newsy i fora :P Zależnie co wpadnie mi w łapy w sklepie, ale najczęściej wpada mi Żubr albo Strong.

I lepiej za dużo nie mieszać, bo nie tylko temat się wykolei :P

żubry są pyszne, ale czasem do sklepów wpada trefna seria i jakos sie psuje... lubie tez specjale... ehh duzo sie tego pija... :)

no typowo żubr mi kiedyś trafił się jakiś skiśnięty chyba, czy coś... od tamtej pory już go nie ruszam. Z Żywcami też ostatnio jakoś tak słabo - jakieś takie niemoralnie kwaśne zaczęły ostatnio być. Tyskie nie lubię od początku. A ostatnio, jak piłem Lecha, a zrobiłem to po Zimniuśkim Guinessie - smakował jak wymiociny.

Dlatego szukam nowych piwek :)

xneon napisał/a:
winko napój artystów

Hahah!! :mrgreen: tych artystów, ale podwórkowych spod sklepów monopolowych :mrgreen:

xneon - Pią 02 Sty, 2009

pan się ogol lepiej :P

krikus, oni nie piją przecież wina tylko jabole.

piotrmkg napisał/a:
krikus, oni nie piją przecież wina tylko jabole.

A jabol to co? :twisted: nie wino?

tj wino marki wino :P

No to ja niebawem zakupuję sobie Piwko z zakonu Trapistów z Belgii - rocznikowy Chimay z korkiem za 40zł/buteleczka, bo uważam, że

dobre piwo >>>> dobre wino.

mavierk, dokładnie niektóre serie takie skiśnięte są, ale zdarzaja sie te wyborowe;D co do innego rodzaju piw to moj ojciec dostał od św. Mikołaja szesciopak piwa HEBAN, czarne, niegazowane, dobre bo polskie, chyba podobne do guinesa, ale nie piłem...

mavierk napisał/a:
tj wino marki wino :P

No to ja niebawem zakupuję sobie Piwko z zakonu Trapistów z Belgii - rocznikowy Chimay z korkiem za 40zł/buteleczka, bo uważam, że

dobre piwo >>>> dobre wino.

Tak właśnie zrób kolego! :lol: Jesteś jeszcze młody i ładny, więc pij tylko dobre piwo z reklam tv i nie pal papierosów. Nie bierz ze mnie przykładu :lol:

krikus, mam mocniejsze kompoty wiśniowe (rocznik 1982 :) ) w piwnicy niż to wino :P

jak to moj pradziadek odpowiadał jak ludzie sie go pytali co on robił ze tyle żyje (umarł jak miał 101lat) a on "przez całe zycie robiłem wszystkie czynnosci na litere P ale nigdy nie Paliłem" :)

piotrmkg napisał/a:
krikus, mam mocniejsze kompoty wiśniowe (rocznik 1982 ) w piwnicy niż to wino

Chetnie bym spróbował, bo stare to dobre.

xneon - Pią 02 Sty, 2009

prządł, pucował, prał, prasował, pruł, psuł i przewodził?

krikus napisał/a:
Chetnie bym spróbował, bo stare to dobre.

ojjj, panie, to lepiej krzesać skry kamieniami niż fajer z maczboksów uzyskiwać :P

mniej wiecej

krikus napisał/a:
więc pij tylko dobre piwo z reklam tv
gardzę piwem z reklam :P
miszet napisał/a:
"przez całe zycie robiłem wszystkie czynnosci na litere P ale nigdy nie Paliłem" :)
to jest wspaniała maksyma ^^
supermleko - Pią 02 Sty, 2009

Tak rzadko wystepujące[ zapewne pod ochroną oraz wpisane na liste UNESCO ] piwo Gdańskie :mrgreen:

xneon napisał/a:
ojjj, panie, to lepiej krzesać skry kamieniami niż fajer z maczboksów uzyskiwać

Napisz normalnie po polsku, bo nic nie rozumiem z tego slangu młodzieżowego.

Monastor - Pią 02 Sty, 2009

krikus, to slang młodzieżowy sprzed ładnych kilku(nastu) lat :-)
Albo lokalny z Lubina/Wrocławia :mrgreen:

supermleko, to chyba teraz SPECJAL sie nazywa o ile sie nie myle, prawda?
mavierk, ja osobiscie stosuje sie do tego... dziadek z tego co pamietam to na noc sobie walił 50tkę rumu lub jakiejs wódeczki i szedł spać... do 100roku życia rąbał samemu drewno w ogródku i dbał o cały sad własnoręcznie :)

supermleko - Pią 02 Sty, 2009

Nie, po prosty wychodzą z tego samego browaru :)
komor - Sob 03 Sty, 2009

mavierk napisał/a:

Ależ oczywiście że lubię ja! :D To mój podstawowy napój alkoholizowany! Z wymienionych przez Ciebie Paulaner przeniczny jest super, ale drogi niestety, pszeniczne ze Spiża też jest OK. Z piw „telewizyjnych” podchodzi mi zasadniczo Tyskie.
A ogólnie to nie wybrzydzam, jak czytam Mavierka teksty o wysyceniu czy coś tam, to normalnie nie poznaję człowieka… :)

mavierk - Sob 03 Sty, 2009

ja być przepraszać, kupię Ci grand imperial portera, wypijemy po jednym i sam ocenisz sobie, czy wybrzydzam słusznie, czy nie :P

A potem poprawimy Koźlaczkiem :]

kozidron - Sob 03 Sty, 2009

nie ma już gdańskiego........a specjal to świetne piwo, niestety ostatnio się zepsuło albo, ze złego źródła kupuje....
.....jak pojechaliśmy do Szczecina i przez pomyłkę zapomnieliśmy gdzie jesteśmy. Sprzedawczyni na prośbę o kratę specjala przyniosła bosmana i powiedziała że w Sczecinie na bosmana mówi się specjal.......no ale niestety smakuje inaczej

miszet - Sob 03 Sty, 2009

kozidron, ja bym sie obraził!!

kozidron napisał/a:
niestety ostatnio się zepsuło albo, ze złego źródła kupuje....
tak w ogóle, to z tego, co zauważyłem, ostatnimi czasy poznałem dużo osób, które mówią, że polskie piwa z roku na rok coraz to gorsze się stają. Ja niestety nie piję od 13 roku życia i nie mam zbyt dużego stażu, aby to ocenić :)

A Specjale i Leżajskie są aż tak smaczne :?:

miszet - Sob 03 Sty, 2009

zalezy co lubisz... z tego co zauwazylem polskie piwa są mocniejsze... ja lubie polskie bo co polskie to dobre takze pije...

miszet, fajne miejsce to dom piwa w Gdyni, gdzie masz piwa z całego świata, wiadomo że wypijając jedno piwo z Australii nie wyrabia się opinii o browarnictwie na całym kontynencie ale rzeczywiście Polskie piwa są w porządku.

mavierk napisał/a:
A Specjale i Leżajskie są aż tak smaczne :?:

tak na prawdę zależy od gustu, ja nie lubię heineken'a i carlsberg'a bo są siuśkowate, specjal ma mocny aromat (a nie jest mocnym piwem ma 6%), dobry smak nie za słodki i nie za gorzki, no i jest odpowiednio gazowany a........ i co każdy student lubi najbardziej to cena jest przystępna, żeby nie było - że nie na temat, to świetnie odszumia foty i dobrze się przy nim wywołuje raw'y.

supermleko - Sob 03 Sty, 2009

kozidron w takim razie dlaczego co jaki czas kupuje Gdańskie , skoro już go nie ma? jak juz pisałem w większości sklepów go nie znajdziesz,lecz zdażają się wyjątki.

supermleko, no to mogę się mylić :oops: .....a gdzie kupujesz, jak wolno zapytać...., bo ja nie widziałem od przedwojnia :mrgreen:
Wujek_Pstrykacz - Sob 03 Sty, 2009

Ja nie jestem takim patriotą i smakuje mi słowacki Martiner, czasami Smadny Mnich, a jak jestem w Czechach to tylko Primator, mocny Primator. Z polskich napojów to Żubr mi podchodzi. Tyskie chociaż robione w moim mieście zepsuło się strasznie, nie przepadam za nim. :lol:
krikus - Sob 03 Sty, 2009

Polecam okocim, to żadko spotykane piwo ale dobre.

ale który okocim?
rysiu - Sob 03 Sty, 2009

teraz przede wszystkim Lech i Calsberg. Czasem czeski Budwar jak się trafi...

A w czasach studenckich - byle było tanie i sponiewierało :mrgreen:

supermleko - Sob 03 Sty, 2009

kozidron napisał/a:
gdzie kupujesz, jak wolno zapytać...., bo ja nie widziałem od przedwojnia :mrgreen:

Gdańsk Morena :)

supermleko napisał/a:
Gdańsk Morena :)

no to rzeczywiście niedostępne ..... :twisted:

Jesienny - Sob 03 Sty, 2009

Ja jestem polokoktowcem... Znaczy Coca Cola lub Herbata. Piwo to tylko w towarzystwie ;)
piotrmkg - Sob 03 Sty, 2009

Jesienny, a komputer to nie towarzysz :?: ;)

Nie powiem, żeby mnie szum komputera nie usypiał często, ale towarzyszem mi nie będzie - nie gada sam z siebie ;)
xneon - Sob 03 Sty, 2009

dam Ci mój charczący od czasu do czasu wiatrak - zobaczysz jaka to frajda zejść na zawał przy celowaniu w Unsharp Mask z menu :P
piotrmkg - Sob 03 Sty, 2009

xneon, to ile już razy zszedłeś :?:
Lazlo - Sob 03 Sty, 2009

krikus napisał/a:
Polecam okocim, to żadko spotykane piwo ale dobre.

Cytat:
ale który okocim?

No wlasnie? ja kiedys bardzo lubilem mocnego czarnego, ale najczesciej to ciagle od zawsze Żywiec :wink: Tyskiego nigdy nie lubilem a zwlaszcza,ze jest ono tak ciagle polecane :shock: nie wiedziec mi czemu

Lazlo napisał/a:
ale najczesciej to ciagle od zawsze Żywiec

No tak, bo jesteś jeszcze młody i lubisz piwka z reklamy tv; bąbelki, ładne dziewczyny itp. Za parę lat to będziesz cenił w piwie goryczkę, procenty a nie znak firmowy z chwytów marketingowych.

Lazlo - Sob 03 Sty, 2009

krikus za pare lat tez bede lubil ladne dziewczyny :grin: a z piwem to mam podobnie jak Jesienny,jak siedze sam to nie mam ochoty na zadne procenty,Zywca lubie bo pije gdy ochota przyjdzie i gdy pragnienie wola tylko o piwko :wink: a w towarzystwie to wlasciwie kazde wchodzi,procz Ksiaza i tych innych piwopodobnych szczoszkow. Wczesniej pilem tez Warke czerwona,ale sie znudzila lub zepsula a do Zywczyka zawsze ze smakiem wracam.

Lazlo napisał/a:
jak siedze sam to nie mam ochoty na zadne procenty

To czyli co? koledzy dodaja ci chęci do picia... ?
Lazlo napisał/a:

procz Ksiaza i tych innych piwopodobnych szczoszkow

A niby że co? piszesz jakbyś był nie wiem kim, jakimś degustatorem, itp
Żywiec to gorsze gówno od tych piw które nazwałeś szczoszakami :roll:

Każde piwo to szczochy przy Guinness-ie, tak czy siak żadne piwo nie jest (dla mnie) dobre - to się po prostu pije, tak jak ludzie jedzą kawior, choć też niedobry ;)

(to tak dla rozluźnienia)

Lazlo - Sob 03 Sty, 2009

Tos mi sie trafil Opie
1.Nie tylko koledzy...tak mam chec w towarzystwie,ale nie szukam go pod sklepem.
2.A skad mozesz wiedziec jestem kim ja :lol:
3.Degustatorem nie jestem,alkoholikiem takze,wypowiedzialem sie na temat,pije co lubie i mi smakuje.
4. Jesli dla Ciebie Ksiaz jest rowny Zywcowi,to Twoj gust,nie obchodzi mnie to,ja rowniez lubie Okocimia i nie powiem,ze jest to szczoch tylko dlatego,ze nie widzi mi sie czyjs kozacki foch.
Smacznego Stary :grin: