forum.optyczne.pl

Obiektywy fotograficzne - Przykładowe zdjęcia robione D50 i obiektywem Sigma 30mm 1.4

Remol71 - Pią 29 Gru, 2006
Temat postu: Przykładowe zdjęcia robione D50 i obiektywem Sigma 30mm 1.4
Jeśli kogoś interesuje ten obiektyw to podaję link:

http://off71.fotosik.pl/albumy/105001.html

Nie ukrywam, że mi ten obiektyw bardzo się podoba i zamierzam go kupić. W zdjęciach proszę się nie dopatrywać dzieła sztuki, pogoda dzisiaj nędzna, światło kiepskie, brak inwencji.

MM - Pią 29 Gru, 2006

Niezły "artyzm" w tym kadrze widzę :lol:
Jak na wielkość dziury jakość jest ok, ale coś mi tutaj śmierdzi dużymi zniekształceniami obrazu. Takie mam wrażenie, z linijką nie sprawdzałem.

RAF - Pią 29 Gru, 2006

Remol71, tak na marginesie, to masz zaległości na forum Nikona i ludzie Cię wspominają 8)
Co do zdjęć, to na pierwszym zniekształcenia zadziwiające jak na tę ogniskową i ten typ obiektywu. Pozostałe faktycznie ok. Bardziej ciekawy bym był porównania z nikkorem 35/2.

Remol71 - Pią 29 Gru, 2006

RAF napisał/a:
Remol71, tak na marginesie, to masz zaległości na forum Nikona i ludzie Cię wspominają 8)
Co do zdjęć, to na pierwszym zniekształcenia zadziwiające jak na tę ogniskową i ten typ obiektywu. Pozostałe faktycznie ok. Bardziej ciekawy bym był porównania z nikkorem 35/2.

Exif pokazuje złe info na fotosik-u. Wszystko było robione z dziurą 1.4, wyjatkiem są trzy fotografie drzewa kolejno 1.4; 2; 2.8 Cegły na bloku fotografuję od momentu jak się okazało, że moja Sigma 18-50 mydli po prawej stronie.

adp007 - Sob 30 Gru, 2006

Albo mam coś z oczami/monitorem albo w cegłach jest dystorsja.
Remol71 - Sob 30 Gru, 2006

adp007 napisał/a:
Albo mam coś z oczami/monitorem albo w cegłach jest dystorsja.

Dystorsja jest w obiektywie :) Cegły są w miarę równo.