|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe kompakty - Polskie menu w FZ28
Miked - Sro 14 Sty, 2009 Temat postu: Polskie menu w FZ28 Witam!
Czy jest możliwość wgrania polskiego menu do FZ28?
y___ - Sro 14 Sty, 2009
Aparat ma w opcjach j. polski.
edmun - Sro 14 Sty, 2009
y___! Miked pytał się czy można wgrać (często aparaty z UK i USA) a nie jak można zmienić. czytaj proszę !
Miked da się, spróbuj metodami z FZ18, tylko za nic nie odpowiadam.
Są na forum w temacie o FZ18 (nie mam zbytnio czasu teraz szukać specjalnie)
mwp05 - Czw 15 Sty, 2009
Metoda z FZ18 działa ale ostrzegam.
Wpierw przeczytaj dokładnie cały temat.
Moja pierwsza zmiana skończyła się J.Polski z trójkątem! ale w niczym mi to nie przeszkadza. Drugim razem było ok (na innym aparacie)
Najbardziej krytyczny momentem jest zatwierdzenie strefy (nieodwracalne)
edmun - Pią 16 Sty, 2009
kwestia tylko i wyłącznie trzymania się instrukcji i pod żadnym pozorem nie robienia niczego innego. wtedy właśnie aparat ostrzega tym wykrzyknikiem że niepoprawnie wyszliśmy z menu serwisowego.
mwp05 - Nie 18 Sty, 2009
>edmun
Niestety niektóre aparaty mają już zablokowaną możliwość wyboru strefy (jest tylko P lub NONE).
W tym wypadku polskie menu będzie tylko w trybie serwisowym (trójkąt), tak jest w moim fz28.
Nie wiem czy praca w tym trybie może być niebezpieczna dla aparatu. Jak na razie (w trybie serwisowym od ok półtora miesiąca) nic niepokojącego się nie dzieje a do trójkąta można się przyzwyczaić:-)
edmun - Nie 18 Sty, 2009
trójkąt doprowadził mnie do nerwowych tików
dzięki za info... zawsze się czegoś nauczy
andyka - Sob 24 Sty, 2009
mwp05 napisał/a: | Metoda z FZ18 działa ale ostrzegam.
Wpierw przeczytaj dokładnie cały temat.
Moja pierwsza zmiana skończyła się J.Polski z trójkątem! ale w niczym mi to nie przeszkadza. Drugim razem było ok (na innym aparacie)
Najbardziej krytyczny momentem jest zatwierdzenie strefy (nieodwracalne) |
Witam serdecznie wszystkich!!
quote,
jak mam to rozumieć, na drugim FZ28 zrobiłeś bez trójkąta?
mwp05 - Sro 28 Sty, 2009
Tak.
Na drugim aparacie była możliwość wybrania strefy-regionu (czy jak to się tam nazywa, patrz na wątek o fz18)
Na moim fz28 robiłem parę prób i gdy wreszcie doszedłem do tego jak to zrobić ( wstyd się przyznać) po kolejnym przeczytaniu tematu plus serwisówka w pdf w wyborze stref pozostało tylko P i NONE . Nie wiem czy tak było od początku czy ja coś namieszałem. Z tego co czytałem W sprzedaży są też aparaty w których nie ma możliwości zmiany strefy/regionu jest tylko P i NONE i w nich pozostaje tylko praca w trybie serwisowym (z j.polskim). Czy to bezpieczne nie wiem.
ps.chodzi o ten temat http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=3354
[ Dodano: Czw 29 Sty, 2009 00:01 ]
misio2008 Wysłany: Pią 01 Sie, 2008 15:40 w temacie http://forum.optyczne.pl/...er=asc&start=45
napisał:
cyt "Pod żadnym pozorem nie wybieramy NONE lub P, bo już nigdy nie pojawią się inne opcje, nie wybieramy również PL(wbrew pozorom nie oznacza to POLAND ) (przy PL zamiast PAL będzie NTSC) - ja wybrałem EG, E i wykrzyknik zniknął, a język polski jest dostępny."
Strona 4 pierwszy post.
I to jest prawda.
|
|