|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Delta Optical Titanium 10x56
offca11 - Czw 15 Sty, 2009 Temat postu: Delta Optical Titanium 10x56 Mój ojciec jako z racji wykonywanego zawodu dostał ostatnio lornetkę. Taką jak TU. Jest również myśliwym z prawdziwego zdarzenia(czasami udaję się z nim na polowania ale ja strzelam obiektywem ) jednak nigdy nie używał lornetek. Twierdzi, że kiedyś zaczął się "bawić" lornetkami ale jednak woli "własne oczy" i go to nie cieszy jak mnie . Dlatego ta lornetka przypadła mi w udziale A że ja też nigdy nie zagłębiałem się w ten temat chciałbym się dowiedzieć co ona warta? Może bardzo ogólnie ale nawet nie wiem o co dokładnie zapytać Do takich polowań z aparatem na dzikiego zwierza przyda się taka lornetka? Jakie plusy i minusy tej lornetki? Czytałem specyfikacje ale to tak jak z obiektywami - to co napisane, a jak się sprawuje w praktyce to dwie różne sprawy.
Arek - Czw 15 Sty, 2009
Znaczy się masz tą lornetkę i pytasz co ona warta? Popatrz przez nią, a sam się przekonasz. No i może to ci pomoże:
http://www.optyczne.pl//1...ornetk%EA_.html
Choć ja przez nią patrzyłem i mogę Ci powiedzieć, że to solidny sprzęt. Ma bardzo dobry stosunek jakości do ceny.
|
|