|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze obiektywu - Obiektywy z mocowaniem Sony-Minolta na innym systemie
lucas - Pią 16 Sty, 2009 Temat postu: Obiektywy z mocowaniem Sony-Minolta na innym systemie witam, używam aparatu Sony Alfa 200 z obiektywem Sigma 17 - 70, generalenie obiektyw w porządku, ale aparat, właściwie myślałem, żeby go zmienić, i stąd moje pytanie, czy możliwe jest kupno jakiejś przejściówki (adaptera), bym mógł używać tego obiektywu z lustrzanką innej firmy, dziękuję za pomoc.
pozdrawiam
MC - Pią 16 Sty, 2009
Wedlug mojej wiedzy nie ma czegos takiego.
lucas - Pią 16 Sty, 2009
ok dzięki bardzo, pozdrawiam, miałem cichą nadzieję, ale cóż
kamfil06 - Sob 17 Sty, 2009
lucas,
może zamiast zmieniać system kup sobie a700
lucas - Pon 19 Sty, 2009
myślisz, że o tym nie myślałem:) ale ta cena, miałem nadzieję, że coś spadnie, a tu wręcz przeciwnie, dzisiaj szukałem w internecie i poszło ale 300 zł do góry:) do bani to wszystko
MC - Pon 19 Sty, 2009
lucas, to jest oczywiste, ze ceny ida w gore. Ponoc w foto-net jest jeszcze A700 w starej cenie.
lucas - Pon 19 Sty, 2009
czemu to jest takie oczywiste? model alfy 700 jest na rynku od 2007r., miałem więc nadzieję, że tak jak na przykład Nikon D 80 dzisiaj samo body jest gdzieś w granicach 1700 zł, to i ALfa 700 zajdzie no powiedzmy to 2400, no ale się przeliczyłem widać, kombinuję jak mogę z tą sprzedażą, efekt będzie chyba tego takie, że zostane tylko z obiektywem Sigma 17 - 70, tylko do czego mi sam obiektyw. dzięki mimo wszystko i pozdrawiam
needlehole - Pon 19 Sty, 2009
lucas napisał/a: | zostane tylko z obiektywem Sigma 17 - 70, tylko do czego mi sam obiektyw. dzięki mimo wszystko i pozdrawiam |
Zawsze możesz tłuc kotlety
MC - Pon 19 Sty, 2009
lucas napisał/a: | czemu to jest takie oczywiste? |
Bo w miedzyczasie bardzo spadla wartosc zlotowki,a tak sie sklada, ze sprzet foto pochodzi z importu i od wahan kursow walut jest uzalezniony.
ziemowy - Pon 19 Sty, 2009
Odwrotnie coś jest
http://www.allegro.pl/ite..._ai_ais_af.html
lucas - Pon 19 Sty, 2009
nie kotletów nie będę chyba tłukł, poczekam, może sony wypuści coś tańszego od Alfy 700 a lepszego od Alfy 350
needlehole - Pon 19 Sty, 2009
No to raczej poczekasz. Wątpię aby w najbliższym, lub bliskim czasie sony wydało jakąś puszkę.
ghost - Wto 20 Sty, 2009
soczewka-zapewne nie warto sobie zawracać głowy
minolciane szkła nie mają pierścieni przesłony więc ich używanie bez dedykowanego body jest raczej kłopotliwe
MC - Wto 20 Sty, 2009
needlehole, a ja nie mam watpliwosci. Cykl projektowy wynosi 1-1,5roku.
|
|