|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Gdzie wrzucacie zdjęcia?
cabrio - Pon 19 Sty, 2009 Temat postu: Gdzie wrzucacie zdjęcia? Hej. Mam pytanie.
Dotychczas korzystałem z serwisu Imageshack i Fotosik aby zamieścić jakieś zdjęcie.
Poszukuję teraz strony na której można pod unikalnym adresem internetowym
stworzyć swoją galerię.
Np. żeby pod linkiem
www. xxxxxxxxxx.pl/galerie/user1
były tylko moje zdjęcia.
Nie chciałbym zakładać swojej strony a po prostu wykupić gdzieś część serwera - powiedzmy ok. 100MB na własne fotki.
Czy polecicie jakieś adresy pod którymi jest taka możliwość?
Pozdrawiam!
mnich - Pon 19 Sty, 2009
http://photobucket.com/
ghost - Pon 19 Sty, 2009
flickr.com
Jesienny - Pon 19 Sty, 2009
Zaprzyjaźniony serwer
Zresztą równie dobrze mógłbym linkować z DeviantArt-a (tylko, że nie zawsze tu i tam mi się pokrywają zdjęcia)
Tutejszyn - Pon 19 Sty, 2009
Microsoft udostępnia 25 Gb darmowej przestrzeni dyskowej. Można tu tworzyć galerie i udostępniać w sieci, albo po prostu zostawić coś co chcesz zaprezentować w dyskusji na forum
Jak na przykład to
Usługa nazywa się tak jak pokazałem w załączniku: SkyDrive
Pstryczek - Pon 19 Sty, 2009
To ja się podepnę i zadam pytanie podobnej materii Jak się wrzuca foty do wstawienia np. dla forum, na photobucket, czy imageshack ? Ile tam można za darmochę wrzucić i jakie są limity uploadu, downloadu ? Czy trzeba się rejestrować, czy poprostu wrzuca się anonimowo jak np. w WyslijTo (tyle, że tam da się tylko same linki dodawać na forum) ?
ghost - Pon 19 Sty, 2009
photobucket zdaje się wymaga rejestracji, imageshack dopuszcza, ale nie nakazuje.
na pewno hotlinkować obrazki (nie tylko linki) można z photobucket, imageshack, fotosik.pl i flickr.com.
ja polecam flickra bo ma fajne narzędzia zarządzania zdjęciami, łatwy upload.
w wersji darmowej można wrzucić 100mb/mies. w imageshacku nie stwierdziłem żadnych ograniczeń.
na flickr - trzeba sie rejestrować, czy wrzuca sie bez żadnych ceregieli ?
ghost - Pon 19 Sty, 2009
trzeba zakładać konto na yahoo. dość upierdliwe.
flickr nie jest typową składnica na pliki.
czyli, gdzie nabardziej jest to uprzoszczone, na imageshack, czy fotosik ?
ghost - Pon 19 Sty, 2009
mz wrzucanie anonimowo na IS czy F jest po prostu głupie.
w 100% tracisz kontrolę nad swoimi zdjęciami. a tak masz złudzenie że możesz je usunąć.
rejestracja na obu jest prosta i w obu opcjonalna
A jednak WyslijTo obeszło ten problem, bo bez rejestracji, a generuje Ci linka z którego możesz ewentualnie usunąć . W każdym razie dzięki za wyjaśnienia
ghost - Pon 19 Sty, 2009
fotosik też. i co z tego? takie rzeczy gubią się w 5 min.
Znaczy, że co się dzieje ?
ghost - Pon 19 Sty, 2009
zapisujesz sobie takie linki? ile 2? 5? ja na IS mam kilkaset zdjęć. bez rejestracji jakakolwiek świadomość co tam wrzuciłem byłaby niemożliwa.
Eeeee ... ja tu mówię o wrzuceniu jakiegoś zdjątka od czasu do czasu, a nie odrazu setek
ghost - Pon 19 Sty, 2009
po kilku latach się nazbierało
po klilka zdjęć...itd
jaad75 - Pon 19 Sty, 2009
IMHO, zdecydowanie najlepszy do linkowania małych zdjęć na forach jest photobucket.com - mam konto na Flickrze i Zenfolio, ale prawie zawsze linkuję z Photobucket, bo jest najszybciej i najwygodniej, a do tego bez żadnych reklam i upierdliwego klikania.
belkot77 - Pon 19 Sty, 2009
cabrio napisał/a: | Poszukuję teraz strony na której można pod unikalnym adresem internetowym
stworzyć swoją galerię.
Np. żeby pod linkiem
www. xxxxxxxxxx.pl/galerie/user1
były tylko moje zdjęcia. |
http://pl.fotoalbum.eu/
Szybka rejestracja, latwe wgrywanie zdjec, unikalny adres, bez reklam, za darmo
mnich - Pon 19 Sty, 2009
jaad75 napisał/a: | bo jest najszybciej i najwygodniej, a do tego bez żadnych reklam i upierdliwego klikania. |
ja także polecam photobucket.com ( patrz 2 post w temacie )
Można tam też organizować sobie zdjęcia w folderach, otagować- jest też kilka opcji edycyjnych.
No i jest naprawdę szybki.
mavierk - Pon 19 Sty, 2009
no... to co ja mam powiedzieć - ja też na takie linkowanie używam photobucket i... digarta
veenee - Pon 19 Sty, 2009
do linkowania zdjec najczesciej uzywam smugmug'a.
na flickerze tez mam duzo fotek, ale smugmug daje mi o wiele wiekszy wybor jesli chodzi o rozmiary wstawianych np. na forum zdjec.
piotrbujakowski - Wto 20 Sty, 2009
Album googli zwany picasaweb.
Pojemność za free 1GB.
Wielkość pliku i rozmiar grafiki nie limitowany.
Max. 500 fotek na album ilość albumów nie limitowana.
Można podlinkować plik wysłany na serwer a nie przetworzony przez skrypt.
mnich - Wto 20 Sty, 2009
Aaaa! Czy już mówiłem że pierwsze 40-50Gb zdjęć należy wrzucić do kosza?
Jesienny - Wto 20 Sty, 2009
mnich napisał/a: | Aaaa! Czy już mówiłem że pierwsze 40-50Gb zdjęć należy wrzucić do kosza? |
Przy dzisiejszych matrycach należałoby to może rozszerzyć 2x
Dzemus - Wto 20 Sty, 2009
Jestem adminem szkolnej stronki i cała galeria siedzi na photobucketcie.
|
|