|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - D90 body + T90makro + T17-50 jaki sklep wybrać??
xanavi - Sro 21 Sty, 2009 Temat postu: D90 body + T90makro + T17-50 jaki sklep wybrać?? Witam,
Po kilku dniach spedzonych na czytaniu forów zdecydowałem sie na zakup D90-ki i owych szkieł. Co do body chciałem je zamówić przez internet, jaka strone polecacie?? Ze szkłami bedzie juz wiekszy problem, tu zdecydowany jestem na jakiś zwykły sklep w którym bede mógł przetestować, postrzelać i ocenic szkło (ostrość, FF/BF). Czy znacie jakieś dobre sklepy, najlepiej Kielce Radom. Ewentualnie moge sie przejechać dalej, Kraków Warszawa.
amv - Czw 22 Sty, 2009
Ja kupowałem w sklepie FotoJulia z TEJ listy i mam o nim dobre zdanie. I jak widac nie tylko ja.
Ale sklep najtańszy z tej listy też ma dużo pozytywnych opini ,jednak jak spojrżysz TU ,to zobaczysz,że odbiór osobisty np jest niemożliwy a ja takie sklepy wole omijac
To tyle jeśli chodzi o body,bo co do obiektywów,to życze powodzenia.
Ale nie w znalezieniu sklepu,tylko dobrych egzemplarzy ...... .....
xanavi - Czw 22 Sty, 2009
Nie strasz mnie z tymi szkłami bo w koncu jakieś kitowe kupie:D Czy naprawde tak czesto zdazają sie obiektywy z FF/BF lub takie które ostrzą nie tak jak trzeba?? Co do body na innym forum wyczytałem dużo dobrych opinii na temat fotobasi.pl, fotoexpert.pl. W zwiazku z tym ze nigdy nie wybieram sprzedawców oferujących tą najniższą cene, rozważe fotojole:)
Dzieki za odpowiedź,
Pozdrawiam.
amv - Czw 22 Sty, 2009
Szkoda by było rezygnowac z ostrości tego producenta.
Ja kupując Sigme też trafiłem dopiero (albo już) za drugim razem. Tak,że ze wszystkimi zamiennikami trza uważac,sprawdzac
Też chciałem Tamrona,ale brak serwisu (w razie W) jest dla mnie nie do przyjęcia...
rafalg - Czw 22 Sty, 2009
amv a ja tak wykorzystam sytuację i zapytam jak Ci się ten 70-300 VR sprawuje bo przymierzam się do zakupu tego szkła. Zadowolony jesteś?
mnich - Czw 22 Sty, 2009
rafalg, ja też miałem kiedyś 70-300VR, naprawdę świetne szkło, bardzo dobra stabilizacja, solidna budowa, no i AF bardzo szybki. Ja polecam.
rafalg - Czw 22 Sty, 2009
No to spoko jak Ty tak mówisz to raczej kupie w końcu znasz firmę (ale wazelina ).
amv - Czw 22 Sty, 2009
Dokładnie tak jak mówi mnich
Jako spacerowe tele do większości zadań sprawuje się świetnie,stabilizacja przy 300mm prawie zatrzymuje obraz w miejscu
W tej mojej krótkiej przygodzie z lustrem zdążyłem się jakoś określic co mnie kręci i do sarenek np. brakuje długości a i na końcu ogniskowej nie jest to super ostre szkło,ale trudno wymagac wiecej za te kase
Zastanawia mnie też czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby kupienie Sigmy 70-200/2.8 + TC 1.4x zamiast tego Nikkora....................ale to już większa kasa,ciężar i brak stabilizacji......
[ Dodano: Czw 22 Sty, 2009 17:19 ]
TC 1.4x może byc mało ,1.7x to już lepiej....
|
|