forum.optyczne.pl

Cyfrowe lustrzanki - Licznik migawki w C 40d

Rainbow6 - Pią 23 Sty, 2009
Temat postu: Licznik migawki w C 40d
Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem C40d. Jednak pierwsze co zrobiłem to kontrola licznika wykonanych zdjęć i wyszło mi że zostało wykonanych 60. Aparat kupiłem jako nowy, 60 to niby niewiele ale pytanie skąd taki stan?
razthaman - Pią 23 Sty, 2009

po prostu straszne, 60 :D

może leżał na wystawie w sklepie i był już macany

Rainbow6 - Pią 23 Sty, 2009

razthaman napisał/a:
po prostu straszne, 60 :D

może leżał na wystawie w sklepie i był już macany

przecież napisałem że niewiele ale skąd to się wzięło? po to kupiłem nowy aby nie był "macany"

wzięło się właśnie z macania :)

aparaty leżą w sklepach na półkach (np. fotojoker) i klienci je macają przed zakupem, a nie zawsze zakupują dany sprzęt więc kilka zdjęć zawsze może być zrobione, sam jak testowałem 50D w rzeczonym fotojokerze strzeliłem 10 fotek

goltar - Pią 23 Sty, 2009

Rainbow6 a robiłeś jakieś testowe zdjęcie w sklepie ? Jeśli nawet nie to inni często strzelają sobie kilka zdjęć, a potem rezygnują z zakupu. Nawet nie musiał leżeć na wystawie, wystarczy że przed Tobą oglądało go kilka osób. Czy po takim teście sklep ma odsyłać aparat do producenta albo robić przecenę jako sprzęt używany ? Moim zdaniem nie...

przynajmniej wiesz, że działa poprawnie ;)
eave - Pią 23 Sty, 2009

60 zdjęć w 40d to 9 sekundowa seria, czyli naprawdę nic. Nie masz czym się martwić, aparat masz funkiel nówka :)
southorn - Pią 23 Sty, 2009

Trza było poprosić o fabrycznie zapakowany karton, nie wiadomo co oni tam jeszcze na zapleczu wyprawiali nieprzyzwoitego z tym aparatem :D

...

maput - Pią 23 Sty, 2009

Finalne egzemplarze też w fabrykach jakąś kontrolę jakości przechodzą, a bez kilkukrotnego przyciśnięcia spustu migawki raczej się nie obędzie.
Jak auto w salonie kupujesz to też raczej na liczniku nie masz 0 km.
A te 60 strzelonych fotek to faktycznie tragedia..

Rainbow6 - Sob 24 Sty, 2009

uczepiliście się tych 60 fotek wiem że to nie tragedia, chciałem się tylko dowiedzieć skąd to teraz już wiem i temat uważam za zamknięty dziękuję za wszelkie info