|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - Gdzie kupić obiektyw TOKINA 11-16 2.8 moc. NIKON
mariusz.w - Pon 26 Sty, 2009 Temat postu: Gdzie kupić obiektyw TOKINA 11-16 2.8 moc. NIKON Witam,
od kilku tygodni szukam obiektywu TOKINA 11-16 2.8 moc. NIKON
może ostatnio spotkaliście się gdzieś z nim, bo mi wszędzie mówią, że już nie ma i raczej nie będzie
pozdrawiam
Mariusz
Ilona - Pon 26 Sty, 2009
Też bym to chciała wiedzieć
RaV579 - Pon 26 Sty, 2009
KLIK
mariusz.w, tak trudno
Ilona - Pon 26 Sty, 2009
RaV579- to, co podlinkowałeś, o NICZYM nie świadczy. Powiem więcej- na stronie sklepu możesz kupić, a później się okazuje, że jednak nie ma.
Kupoeałam tak niedawno jeden podręcznik... przerobiłam kilka sklepów, gdzie na stronie mieli... po pierwszych próbach, kiedy się okazało, że faktycznie tego, co możesz kupić, nie ma, zaczęłam dzwonić do sklepów (mimo, iż na stronie było: dostępne) i pytać, czy faktycznie ksiązkę można kupić ... Się nie dało ... Co ciekawsze, na pytanie, czy mogę się dowiedzieć, w jakim czasie ją sprowadzą, odpowiedź brzmiała: tak, ale dopiero jak ją kupię (wiedzc, że jej nie ma)- bo wtedy złożą zamówienie u dostawcy i się okae, kiedy i czy w ogóle jest w stanie dostarczyć
Po moich "zakupach" w kilku sklepach z "dostępne" zamieniło się na "brak" ... bo ja wredna jestem i chciałam wiedzieć, czemu jest, jak nie ma
mariusz.w - Pon 26 Sty, 2009
RaV579 napisał/a: | KLIK
mariusz.w, tak trudno |
TRUDNO ale sprowadzić ten obiektyw do tych sklepów,
najczęściej jest opis CZAS DOSTAWY: NIEDOSTĘPNY
obdzwaniam systematycznie od grudnia te sklepy i bez zmnian,
tylko domniemana data dostawy się zmienia.
A dziś dowiedziałem, że importer dostał 10 szt. w styczniu 3 do sprzedaży na sklepy a 7 do zaprzyjaźnionych serwisów www
Dlatego moje pytanie, czy ktoś je ostatnio gdzieś widział fizycznie
RaV579 - Pon 26 Sty, 2009
Dobra, dobra nie trzeba się unosić. Po prostu rzadko kupuję w sklepach internetowych i nie poczułem na własnej skórze problemu jakiego opisała Ilona. A ty mariusz.w mogłeś w 1. poście napisać, że chodzi o widzenie "fizyczne". Ale już O.K. nie ma się co kłócić.
WENTYL - Pon 26 Sty, 2009
A może widzieliście gdzieś tą Tokine pod Canona? Też przeglądam sklepy i nigdzie jej fizycznie nie ma. Kumpel kupił ją pod koniec listopada i cieszył się jak dziecko bo już wtedy ciężko było ją dostać.
Pozdr. WENT
P.S>. Myślę ze to teraz taki wirtualny obiektyw, a ja chciałbym go w swoje łapki dostać. - już mu miejsce wymościłem w torbie .
amv - Pon 26 Sty, 2009
RaV579 napisał/a: | Dobra, dobra nie trzeba się unosić. |
Ja tu nic takiego nie zauważyłem
Przy okazji testu którejś Tokiny redaktor wspominał o dośc kiepskim zaopatrzeniu producenta na Polskę,szkoda
Jakoś ciągotek do architektury ani krajobrazów na razie nie mam,ale fisheye'm to bym sie pobawił.......
mariusz.w - Pon 26 Sty, 2009
WENTYL napisał/a: | A może widzieliście gdzieś tą Tokine pod Canona? Też przeglądam sklepy i nigdzie jej fizycznie nie ma. Kumpel kupił ją pod koniec listopada i cieszył się jak dziecko bo już wtedy ciężko było ją dostać.
Pozdr. WENT
P.S>. Myślę ze to teraz taki wirtualny obiektyw, a ja chciałbym go w swoje łapki dostać. - już mu miejsce wymościłem w torbie . |
do canona na allegro widziałem tylko za 2200
WENTYL - Wto 27 Sty, 2009
Tak na allegro ta Tokina jest, ale z ceną 20-25% większą niż niby w sklepie /tylko ze w sklepie ich nie ma .
icegrub - Wto 27 Sty, 2009
Wiem gdzie można go kupić za około 2450pln pod Nikona, jak będę w Norwegii niebawem to mogę ci to kupić.Tokina 11-16 2.8
WENTYL - Wto 27 Sty, 2009
Ty stary JAPANFOTO właśnie zaliczyło wtopę w Polsce - chyba to nie ta sama firma?
mariusz.w - Wto 27 Sty, 2009
WENTYL napisał/a: | Tak na allegro ta Tokina jest, ale z ceną 20-25% większą niż niby w sklepie /tylko ze w sklepie ich nie ma . |
ostatnio faktycznie poszedł za ok 2500 ale tydzień temu były jeszcze po 2150.
Znalazłem w Anglii po 2250 teraz kombinuje jak sprowadzić
icegrub - Wto 27 Sty, 2009
To nie jest "japanfoto" tylko "Japanphoto" Siedziba nie mieści się w Polsce, można kupić w internecie obiektywy i także pójść do sklepu "Japanphoto" przetestować i kupić jak się nie spodoba można z powodzeniem oddać.Robiłem tam kilka zakupów i jestem zadowolony bardzo nawet Aparat+ 2 obiektywy i statyw. Oczywiście jak korona stała dużo niżej ceny były takie jak w Polsce. A z racji tego że mieszkam w Norwegii wolałem kupić sprzęt na miejscu bez problemu można oddać do reklamacji. Obecnie przebywam w Polsce będę niebawem wyjeżdżał do Norwegii. Z grzeczności napisałem że mogę kupić jak ktoś ma problemy w Polsce będę wracał to przywiozę. Polskie japanfoto to przekręty.Tak wyglądają sklepy JAPANPHOTO Tam niema prawa cię nikt oszukać!!! Jak byś zgłosił na Policję że coś takiego miało miejsce sklep zamknięty od zaraz!!!
vivario - Pią 30 Sty, 2009
Witajcie. Kupiłem ten obiektyw w piątek na ebay-u za 450 GPB z Anglii. Dzisiaj dostałem z roczną gwarancją. (6 dni po otrzymaniu pieniędzy przez sprzedającego, PAYPAL). Dzisiaj sprawdziłem cenę u tego samego sprzedawcy i zauważyłem że idzie w górę. W okresie świątecznym był za 409 funtów, dzisiaj 470 z przesyłką. Sprawdzałem w sklepach online (polskich) od połowy grudnia. W niektórych objecywali nawet że dostaną przed świętami, ale do dziś niema, na japanfoto na szczęście nie trafiłem.
|
|