forum.optyczne.pl

Regulamin, Ogłoszenia i Konkursy - Konkurs z okazji urodzin Jana Heweliusza

RobertO - Pon 08 Sty, 2007
Temat postu: Konkurs z okazji urodzin Jana Heweliusza
Zrób zdjęcie i wygraj aparat Samsung NV3 lub lornetkę Nikon Sporter I 8x36 DCF !!!!

Dnia 28 stycznia minie 396 lat od narodzin jednego z najsłynniejszych polskich astronomów i genialnego konstruktora przyrządów optycznych - Jana Heweliusza. Z tej okazji serwis Optyczne.pl wraz z firmą K-Consult, oraz Fundacją Gdańską organizuje konkurs na najciekawsze zdjęcie związane tematycznie z tym wielkim astronomem i znakomitym piwowarem.

Szczegóły znajdziecie pod adresem:

http://www.optyczne.pl/index.php?news=398

MM - Pon 08 Sty, 2007

Jak zmienicie nagrodę na np. Canona G7 to się zastanowię :lol:
A tak bardziej serio to gratuluję pomysłu. Widać, że serwis się rozwija.

Arek - Pon 08 Sty, 2007

MM, a jaką masz lornetkę? Bo o sprzęt foto to nie pytam :D
RobertO - Pon 08 Sty, 2007

nastepnym razem bedzie G7 ale pod warunkiem za MM bedzie sponsorem nagrody glownej ;-)
MM - Pon 08 Sty, 2007

Prywatnie jakąś ruską TENTO 20x60, w robocie różne i różniste (włącznie z wojskowymi ogumowanymi i podziałką artyleryjską :lol: ), ale najbardziej to by mi się do roboty dobry noktowizor przydał. Miesiąc temu byłem na szkoleniu w centrum SG w Kętrzynie. Jakie tam zabawki mają dzięki pieniążkom z Unii.... szkoda gadać. Zaręczam, że optyka była przednia i miałbyś Arku co oglądać i testować. :wink:

Co do sponsoringu to już Wam proponowałem użyczenie do testu jakiegoś 5D. Dopiero by szkiełka winietowały i pokazywały słabości na brzegach. Ale za to jakie żylety by były w centrum...

Remol71 - Czw 11 Sty, 2007

Arek napisał/a:
MM, a jaką masz lornetkę? Bo o sprzęt foto to nie pytam :D

A ja mam lornetkę Made in USSR 8x30. Kupiłem ją ze 25 lat temu w Składnicy Harcerskiej i działa do dzisiaj.

Remol71 - Czw 11 Sty, 2007

MM napisał/a:
Prywatnie jakąś ruską TENTO 20x60, w robocie różne i różniste (włącznie z wojskowymi ogumowanymi i podziałką artyleryjską :lol: ), ale najbardziej to by mi się do roboty dobry noktowizor przydał. Miesiąc temu byłem na szkoleniu w centrum SG w Kętrzynie. Jakie tam zabawki mają dzięki pieniążkom z Unii.... szkoda gadać. Zaręczam, że optyka była przednia i miałbyś Arku co oglądać i testować. :wink:

Co do sponsoringu to już Wam proponowałem użyczenie do testu jakiegoś 5D. Dopiero by szkiełka winietowały i pokazywały słabości na brzegach. Ale za to jakie żylety by były w centrum...

Kolega ma coś wspólnego z SG??

MM - Czw 11 Sty, 2007

Tyle mam, że ostatnio mnie tam chłopaki szkolili na symulatorach systemu obserwacji lotniczej, takiej co to się na śmigłowcu montuje 8) Ale ja w SG nie pracuję... :wink:
Arek - Nie 28 Sty, 2007

Znamy już wyniki. Zapraszam na:
http://www.optyczne.pl/index.php?news=426

Arek

kuduś - Wto 16 Wrz, 2008
Temat postu: Re: Konkurs z okazji urodzin Jana Heweliusza
RobertO napisał/a:

Dnia 28 stycznia minie 396 lat od narodzin jednego z najsłynniejszych polskich astronomów i genialnego konstruktora przyrządów optycznych - Jana Heweliusza.

Robert, czemu uważasz, że Johanes Hewelke był polskim astronomem? :wink: