|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Niezadowolony z Sony A350 - czy zamienić na Olympus E-3?
wojo - Sob 07 Lut, 2009 Temat postu: Niezadowolony z Sony A350 - czy zamienić na Olympus E-3? Witam
Posiadam w tej chwili aparat Sony &350 i mam problem z ostrością zdjęć gdy przeczytałem test tego aparatu to byłem w szoku bo zdjęcia w teście w porównaniu z innymi wypadały blado.
Zainteresował mnie aparat olympus e-3
Najważniejsze kryteria to podgląd Live i obrotowy ekran niestety jest problem z dostępnością tego aparatu.
Znalazłem aparat e-30 ale niestety nie ma jego testu a jestem ciekaw jak sie ma do modelu E-3
Obecenie do aparatu sony 350 używam standardowego kupionego w zestawie obiektywu
może wystarczy obiektyw zmienić?
http://www.wojo.com.pl/wojo/tarcza.jpg
http://www.wojo.com.pl/wojo/buty.jpg
przykladowe zdjecia
np na zdjęciach butów mały żółty napis joma już jest rozmyty
często nie mogę zrobić ostrego całego kadru
CZekam na podpowiedzi
Pozdrawiam
mavierk - Nie 08 Lut, 2009
ludzie... o co chodzi?
Poczytaj o fotografii stockowej, potem wydawaj kasę...
wojo - Nie 08 Lut, 2009
a możesz polecić jakiś artykuł
mavierk - Nie 08 Lut, 2009
proponuję ten wątek z sąsiedniego forum
oracle - Nie 08 Lut, 2009
Hmm, po co ci lustrzanka skoro nie zamierzasz korzystać z wizjera?
Zresztą w ogóle o co w tym wątku chodzi? Gdzie masz rozmyty napis? Chcesz dokładniej to zrób zdjęcie z bliska.
Wg mnie niepotrzebnie kupowałeś lustrzanke, trzeba było jakiś porządny kompakt kupić.
SlawGaw - Czw 12 Lut, 2009
wojo, jeśli myślisz o robieniu tego typu zdjęć jak te załączone, to z A350 można jeszcze dużo więcej wyciągnąć. Kit Sony nie jest idealnym narzędziem do takich zdjęć, dokupienie jakiegoś innego obiektywu pomoże uzyskać lepsze zdjęcia.
Te zdjęcia są dla mnie ostre, bardziej przeszkadza mi aberacja która pojawia się na zdjęciach tarczy.
wojo napisał/a: | gdy przeczytałem test tego aparatu to byłem w szoku bo zdjęcia w teście w porównaniu z innymi wypadały blado. |
Byłeś w szoku? Znaczy twoje odczucia były inne niż te z testów, czyli do momentu przeczytania testu aparat był ok?
W mojej opinii A350 na niskich czułościach radzi sobie całkiem nieźle, a tego typu zdjęcia robi się na niskich czułościach.
Olki są spoko, ale na zdjęciach z nich nie podoba się wyostrzenie, które jest zbyt mocne.
|
|