|
forum.optyczne.pl
|
 |
Propozycje - Galerie użytkowników
piotrmkg - Nie 08 Lut, 2009 Temat postu: Galerie użytkowników Mam propozycję w związku z tymi galeriami, ma ona na celu ograniczenie ilości wstawianych zdjęć przez użytkownika do 2 tygodniowo.
skasowany - Nie 08 Lut, 2009
Jestem za!
edmun - Nie 08 Lut, 2009
3 tygodniowo i jesteśmy kwita
mnich - Nie 08 Lut, 2009
piotrmkg, Ruslan, edmun,
dlaczego przeszkadza wam stan obecny?
Niektóre są dosyć monotonne (nie mówię, że słabe) i robi się to nudne, tym bardziej, że lecą całymi seriami... Mam też wrażenie, że ostatnio niektórzy się po prostu w jakimś celu 'reklamują'
Uważam też, że zmniejszenie limitu, (albo wprowadzenie jakiegokolwiek) spowoduje, że zdjęcia pokazywane będą bardziej selekcjonowane przez samych autorów. Pomijam to, że galeria na stronie głównej to w pewnym sensie nasza, optycznych wizytówka i dobrze byłoby gdyby były tam eksponowane dobre foty. Czasami trafiały się niezłe gnioty...
Ja np. mogę od jakiegoś czasu tam wrzucać swoje zdjęcia, ale tego nie robię, bo muszę się duuużo jeszcze nauczyć. Nie wszyscy, niestety, myślą tak samo i traktują interesujące nas miejsce jak co najmniej wątek warsztatowy... Póki co tyle
kmosw - Nie 08 Lut, 2009
Tak mi się wydaje, że może chodzić o fakt, że jedna osoba ostatnio wprost bombarduje galerię swoimi zdjęciami. Ale to tylko mój domysł
piotrbujakowski - Nie 08 Lut, 2009
Cóż nabzierało mi się fotek za chwile już bedzie na bieżaćo, ale czuje zazdrość ;p.
piotrmkg - Nie 08 Lut, 2009
piotrbujakowski napisał/a: | czuje zazdrość |
ja bym to nazwał irytacją
piotrbujakowski napisał/a: | Cóż nabzierało mi się fotek za chwile już bedzie na bieżaćo, ale czuje zazdrość ;p. |
Przyszło na mnie to czego się spodziewałem
No tak fotek do galerii nie wsadzasz.
edmun - Nie 08 Lut, 2009
piotrbujakowski, może po prostu tak przybiłeś że aż wstyd cokolwiek tam samemu wrzucać ?
Wystarczylo mnie nie wpuszczać do grupy galeria i po sprawie.
Oj Piotruś,Piotruś, nie pogrążaj się chłopcze...
W regulaminie jest może uregulowane ile zdjęć można umieszczać w galerii :>?
mnich - Nie 08 Lut, 2009
robicie z igły widły.
garreth - Nie 08 Lut, 2009
piotrmkg, popieram
piotrmkg napisał/a: | piotrbujakowski napisał/a:
czuje zazdrość
ja bym to nazwał irytacją |
a ja - znudzeniem
piotrbujakowski napisał/a: | W regulaminie jest może uregulowane ile zdjęć można umieszczać w galerii :>? |
nie i dlatego uważam, że czas to zmienić
Skoro regulamin nie określa ilości zdjęć zamieszczanych w albumie to nie robię nic złego.
Coś co nie jest zakazane jest legalne.
krisv740 - Nie 08 Lut, 2009
piotrbujakowski, absolutnie nie robisz nic złego, a wręcz przeciwnie wiele z twoich fotografii "przykleiłbym" w widocznym miejscu na forum aby inni /ja/ mogli brać przykład..............
to nie zmienia faktu,że momentami jest to galeria jednego autora i zmienia się bardzo wolno, ew. inne zdjęcia mijają bez echa-bo po wrzuceniu przez ciebie 5szt, giną z pola widzenia.........
5 fotek wrzuciłem naraz tylko jednego dnia a obecnie pilnuje żeby nie wypychać innych ...
Wsadzam 2-3 fotki dziennie to chyba nie tragedia?
razthaman - Nie 08 Lut, 2009
hmm niby nie ale gdyby tak każdy wstawiał 2-3 fotki dziennie a fakt faktem większość Twoich fotek jest na wysokim poziomie
piotrbujakowski, kolego - nie bierz wszystkiego do siebie.......... co?
a teksty o gniotach też bierzesz do siebie za każdym razem....?
chodzi o całokształt, nie tylko o ciebie!
mnich - Nie 08 Lut, 2009
Najpierw zaczniecie ograniczć ilość, później wywalać te które uważacie za słabe, aż w końcu galeria będzie w rękach towarzystwa wzajemnej adoracji. Nie o to tu chodzi.
Pomysł mi się nie podoba.
razthaman - Nie 08 Lut, 2009
w sumie pomysł ograniczania jest średni, ale do tej pory każdy jakoś tak zdroworozsądkowo działał
Wujek_Pstrykacz - Nie 08 Lut, 2009
Mnie ten pomysł też nie przypadł do gustu, zawsze jest przecież możliwośc zobaczenia 25 ostatnich fotek.
mnich, a tobie o co chodzi? jakie towarzystwo wzajemnej adoracji?
ja praktycznie nie wstawiam żadnych zdjęć i nie oceniam także..... /prawie, bo jak trafi się perełka która chwyta za serce, to czemu nie?/
ale rozumiem o co chodzi tym którzy są za i przeciw/?/
moim zdaniem to powinna być kwestia zrozumienia i kultury oraz poszanowania innych użytkowników forum/galerii....
i nie mam tu za złe piotrbujakowski, bo jego zdjęcia akurat w wiekszości bardzo mi sie podobają, choć można się przyczepić za "nagłą" monotematyczność , ale są dobre .....
Wujek_Pstrykacz, a ile razy korzystałeś z tej funkcji?
bo ja nie staram się za wszelką cenę zobaczyć "wszystkich" zdjęć, a będąc często na forum mam nadzieję,że jestem na bieżąco ze zdjęciami wrzucanymi do galerii....
co do rozwiązania /proponowanego/ - nie mam wyrobionego jeszcze zdania, ale proszę o spokojne podejście do tematu, bo ma trochę sensu pytanie postawione w pierwszym poście..........
Może wystarczy zmienić dział na stornie głównej.
Niech się pokazuję 10 ostatnio dodanych fotek bez opisów jak teraz i będzie po kłopocie.
Każdy zainteresowany kliknie na fotkę i pojawi mu się to samo okno co po kliknięciu na napis komentarz.
mavierk - Nie 08 Lut, 2009
mnich napisał/a: | rękach towarzystwa wzajemnej adoracji. | które jest już na naszym forum Albo raczej towarzystwa szukania tylko dobrych cech fotografii
RobertO - Pon 09 Lut, 2009
Panowie 5 fotek wystarczy na stronie glownej, niestety nie mam mozliwosci ustawienia dziennego badz tygodniowego limitu zdjec, dlatego licze ze sami bedziecie sie stosowac do jakis okreslonych zasad, bo galerie sa dla was a nie dla mnie
komor - Pon 09 Lut, 2009
Ja uważam, że przeregulowanie to nie jest dobre rozwiązanie, kurde cecha narodowa nasza chyba… Tego rodzaju problem można rozwiązać polubownie, a kolegę Piotra Bujakowskiego powinniśmy „zwalczać” wrzucając po prostu inne dobre zdjęcia Ale Piotrze, trzymam za słowo, że bombardowanie niedługo się już skończy. Wrzucanie całego dotychczasowego dorobku to nie jest cel powstania galerii na Optycznych. Celem tym było pochwalenie się aktualnymi osiągnięciami, bieżącymi zdjęciami. Tak ja to rozumiem.
mnich - Pon 09 Lut, 2009
komor napisał/a: | Wrzucanie całego dotychczasowego dorobku to nie jest cel powstania galerii na Optycznych |
z tym się zgadzam.
Nie może być tak że wszystki ma być regulowane jak w jakimś mechaniźmie/maszynie. Jesteśmy tylko ludźmi krisv740 napisał/a: | to powinna być kwestia zrozumienia i kultury oraz poszanowania innych użytkowników forum/galerii |
I z tym również się zgadzam.
krisv740 - Pon 09 Lut, 2009
komor napisał/a: | kolegę Piotra Bujakowskiego powinniśmy „zwalczać” wrzucając po prostu inne dobre zdjęcia |
jestem przeciwny........... lubię jego zdjęcia .... w większości....
lupo57 - Pon 09 Lut, 2009
moje pytanie jest następujące, dlaczego ten Pan ma niecałe 100 komentarzy i ma swoja galerie
no i sorry zaspamował całą galerie, mnie osobiście to irytuje
komor - Wto 10 Lut, 2009
lupo57, ten Pan zaprezentował fotki, które trzymają pewien poziom, więc chyba należy mu się ta galeria. Przecież zasada dotycząca ilości postów to tylko próba nadania jakiejś formuły. Wiadomo że najwięcej postów mają Ci co siedzą przy komputerze zamiast robić zdjęcia, nie? No, może w wyjątkiem MM, bo on ma zarówno dużo postów jak i dużo fotek na karku…
piotrbujakowski - Wto 10 Lut, 2009
1.Minęło ponad 24h od czasu dodania ostatniej foty przeze mnie i co?
No nic bo nikt inny w międzyczasie nic nie dodał.
2.Jak widać paru osobą żal dupę ściska patrząc na moje foty.
Widocznie czują się gorsi i chcą jakoś mnie stępić.
Niestety nie tak łatwo ze mną!
mavierk - Wto 10 Lut, 2009
piotrbujakowski napisał/a: | Widocznie czują się gorsi i chcą jakoś mnie stępić. | to troszkę zadufanie w sobie
skasowany - Wto 10 Lut, 2009
piotrbujakowski napisał/a: |
2.Jak widać paru osobą żal dupę ściska patrząc na moje foty.
|
Oj, Piotruś, to już było niegrzeczne...
edmun - Wto 10 Lut, 2009
również uważam to za przejaw braku kultury, piotrze nie chodzi mi o fakt żeby Cię ograniczyć i żebyś nie wrzucał zdjęć, ale tak prawdę mówiąc gdzie nam - innym forumowiczom - teraz do wrzucania zdjęć do galerii.
primo - nie mamy tak dobrych zdjęć
secundo - po co przerywać Twój pasek zdjęć :/
p.s. nie ściska mi dupy... uważam Twoje zdjęcia za dobre (w większości) ale jak sam dobrze wiesz - co za dużo - to niezdrowo
MC - Wto 10 Lut, 2009
piotrbujakowski napisał/a: | Jak widać paru osobą żal dupę ściska patrząc na moje foty.
Widocznie czują się gorsi i chcą jakoś mnie stępić. |
Troche skromnosci i pokory by sie przydalo. I zazdroszcze tak niebywale wysokiej samooceny.
krisv740 - Wto 10 Lut, 2009
MC napisał/a: | I zazdroszcze tak niebywale wysokiej samooceny. |
a ja nie zazdroszczę............
a chamstwo trzeba tępić..............
o ile zdjęcia mi sie podobają to "kultura" tego pana w chwili obecnej wcale......
goltar - Wto 10 Lut, 2009
piotrbujakowski napisał/a: | Jak widać paru osobą żal dupę ściska patrząc na moje foty.
Widocznie czują się gorsi i chcą jakoś mnie stępić. | Tu chyba trochę przesadziłeś... Rozumie że jesteś po presją ogółu ale na przyszłość proszę o bardziej stonowane wypowiedzi. Tymczasem zamykam temat bo ta dyskusja do niczego nie prowadzi.
goltar - Nie 01 Mar, 2009
Mała aktualizacja regulaminu w tym zakresie: http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?p=105707
kozidron - Pon 02 Mar, 2009
jakby niepotrzebne marnowanie witamin....galeria i tak ma charakter "wlepki" limitowanie punktem 25 kojarzyć się będzie z cenzurą dzienną, nie widzę nic złego jak oglądam 3 foty o podobnym charakterze tego samego użytkownika. No chyba, że taka modyfikacja ma podnieść prestiż galerii......to wtedy pierwszorzędny pomysł .
Jesienny - Pon 02 Mar, 2009
To i tak daje możliwość wystawienia 365 zdjęć rocznie
To raczej taka uwaga by nie zapominać, że forum to nie prywatna galeria. Jak ktoś chce to sobie zrobi galerię na serwisie do tego przeznaczonym i dołączy link do swojego profilu/ podpisu (niepotrzebne skreślić).
mnich - Pon 02 Mar, 2009
kozidron napisał/a: | taka modyfikacja ma podnieść prestiż galerii......to wtedy pierwszorzędny pomysł . |
i to jest słuszna koncepcja
SlawGaw - Pon 02 Mar, 2009
Przeczytałem wszystkie posty w tym temacie i postanowiłem przejrzeć wszystkie zdjęcia w galeriach użytkowników. Żałuję tego czasu który na to straciłem. Większość zdjęć jest po prostu nudna. Jedynie zdjęcia ptaków się jakoś tu wybijają, mam wrażenie że dużo uczestników tego forum jest pozytywnie zakręcona w tym temacie.
Zdjęcia pana Piotra, które tutaj budzą tyle kontrowersji, mi się nie podobają, są nijakie.
Jednak nie zmieniałbym regulaminu wstawiania zdjęć tylko z powodu tego że ktoś ma takie a nie inne foty i wstawia ich więcej niż inni. Te zdjęcia świadczą o tym panu, o tym co potrafi, a technicznie są one ok.
Nie rozumiem tez polityki optycznych dlaczego jedni mogą wstawiać zdjęcia a inni nie. Galeria dla każdego użytkownika forum. Dać każdemu przydział - masz miejsce na 50 fot - rób z tym co chcesz. Wstawiaj, usuwaj, zmieniaj.
Co? nie macie tyle miejsca na serwerach?
Uwolnić Galerię !!!
edmun - Pon 02 Mar, 2009
SlawGaw, bez przesady. zawsze możesz korzystać z zewnętrznych serwerów, więc zmiany w galerii optycznych moim zdaniem są niepotrzebne
Skoro można korzystać z zewnętrznych serwerów to po co ta galeria na tym forum?
Wszyscy równi albo nikt.
komor - Pon 02 Mar, 2009
Dobrze gada, dać mu wódki. Uwolnić galerę! Tfu, galerię!
A tak na poważnie, SlawGaw, to obostrzenie w dostępie do galerii ma chyba charakter tylko antyspamowy, gdyby każdy mógł z automatu bez ograniczeń to pojawiłyby się nadużycia komercyjne. A tak, każdy ma prawo umieszczać zdjęcia w dziale Nasze zdjęcia, a jeśli czuje potrzebę założenia własnej galerii to zawsze może poprosić administratora. Tak więc podział na równych i równiejszych jest tu tylko z przyczyn praktycznych, a nie ideologicznych.
Cytat: | Dobrze gada, dać mu wódki. Uwolnić galerę! Tfu, galerię! |
Heheh! Dobre, nie odmawiam.
Opiszę moją koncepcję galerii, jaka mi się nasunęła po przejrzeniu obecnej.
1. Mam wrażenie że forum nie jest po to aby prezentować swoje prace, ale po to aby dyskutować o sprzęcie i technice, więc galeria jest rzeczą drugorzędną.
2. Każdy forumowicz dostałby możliwość pokazania niewielkiej ilości zdjęć które robi, tak aby inni mogli się zorientować z kim mają do czynienia. Galeria dostępna by była do obejrzenia przez innych z poziomu postu napisanego przez autora galerii.
3. Galeria mogłaby być powiązana z profilem użytkownika.
4. Komercyjne wykorzystanie? Zawsze możecie to usunąć. Przed spamem można się zabezpieczyć.
To są moje sugestie, nie musicie przecież nic zmieniać. Ja się tu zarejestrowałem po to by rozmawiać z innymi, aby dowiedzieć się o czegoś sprzęcie, którego sam nie używam.
Do galerii zajrzałem dopiero po jakimś miesiącu od rejestracji i nie będę tam często zaglądał.
MC - Pon 02 Mar, 2009
SlawGaw napisał/a: | Galeria dostępna by była do obejrzenia przez innych z poziomu postu napisanego przez autora galerii. |
Obecnie jest to juz mozliwe.
SlawGaw napisał/a: | Galeria mogłaby być powiązana z profilem użytkownika. |
Tez jest.
Na stronie glownej forum jest tylko kilka ostatnich zdjec. Ich ilosc mozemy rozwinac do 25 klikajac na odnosnik "galeria". I tyle. Oczywiscie jest to forum sprzetowe i, tak jak piszesz, galeria to tylko dodatek.
Moim zdaniem teraz jest ok, bo zalewanie strony glownej kilkoma, nawet bardzo dobrymi zdjeciami, moze powodowac, ze wrzucone wczesniej, a rownie dobre zdjecie odejdzie szybko w niepamiec.
MC, ty masz taką ikonkę "galeria", dlaczego inni tego nie mogą mieć?
MC - Pon 02 Mar, 2009
Zasady przyznawania galerii byly omawiane i sa imho czytelne. Albo 500 postow (poczatkowo bylo 1000) albo aktywnosc w ostatnim czasie lub dobre zdjecia wklejane w watkach i prosba do Roberta. Nie wiem czy ktos dostal odpowiedz odmowna...
Jesienny - Pon 02 Mar, 2009
SlawGaw, Ale każdy może mieć swoją galerię i to pomijając punkt o 500 postach. Wystarczy pokazać coś Swojego w odpowiednich wątkach. Jeśli ogólny odbiór będzie "ok" to i galeria się znajdzie.
Ja np. w ogóle nie mam tu galerii choć już dawno mógłbym ją mieć. Jedna na DeviantArcie mi starcza i każdy sobie może do niej skoczyć - po co dublować zdjęcia.
Poza tym...
...masz cały dział "Nasze Zdjęcia" na prezentację swoich zdjęć. Nie ma problemu.
Jesienny, MC, macie rację że można tu mieć galerię, że zasady są jasne itd.
Wypowiadam się w tym temacie, bo tutaj toczyła się dyskusja o zmianach w regulaminie.
Ja ten regulamin akceptuje, ale przecież mogę mieć inne zdanie niż wy i coś innego zasugerować. Mi się nie podoba uznaniowość i jakikolwiek pułap punktów.
Ja się nie obrażę na to forum za to że się ze mną nie zgadzacie, a galeria z głównej strony może w ogóle zniknąć, nie odczuję jej braku, a może nawet ulgę.
Jeszcze trochę postów w tym temacie i też będę miał 500.
komor - Wto 03 Mar, 2009
SlawGaw, my też się nie obrażamy na to, że masz inne zdanie. Uznaniowość ma charakter czysto praktyczny – na zasadzie: jakoś musimy to rozwiązać. Ponieważ nowo dodane zdjęcia pojawiają się natychmiast na stronie głównej forum to zabezpieczenie przed nadużyciami staje się nieco ważniejsze niż w przypadku normalnego moderowania, które może mieć miejsce w dziale "Nasze zdjęcia". Dlatego twórcy portalu nie zdecydowali się na udostępnienie galerii każdemu z automatu. Zachodziła też obawa o wielkość ruchu na serwerze i miejsce na załączniki. Chyba zostałem rzecznikiem prasowym Optycznych właśnie.
Baku - Sro 04 Mar, 2009
Dobrze Ci idzie komor , może trafisz do polityki
Ja zgadzam się z MC: teraz jest Ok.
SlawGaw - Pią 06 Mar, 2009
Przyszła mi do głowy jeszcze jedna myśl, może warto aby zdjęcia w galeriach użytkowników były wyświetlane na jakimś ciemnym tle. Takie tło bardziej pokreśli walory zdjęcia.
komor - Pią 06 Mar, 2009
A ja bym chciał, żeby komentarze pojawiały się pod tym dużym zdjęciem, które teraz się wyświetla. Bo teraz za dużo tupania jest. Chyba że chodzi o nabijanie odsłon...
piotrmkg - Pią 06 Mar, 2009
a ja bym chciał aby niezalogowani użytkownicy mogli także zobaczyć komentarze do zdjęcia.
amv - Pią 06 Mar, 2009
O też chcę tego co dwaj panowie nade mną
MC - Pią 06 Mar, 2009
Ja ze szczegolnym naciskiem na to co napisal zielony
mavierk - Wto 10 Mar, 2009
okej to ja mam sprawę:
uważam, że ograniczenie się do jednego zdjęcia na dzień jest wporządku ale...
głupotą dla mnie jest dawanie ostrzeżeń za wystawienie dwóch... to powinno być po prostu systemowo zablokowane...
skasowany - Wto 10 Mar, 2009
Prawdziwy Polak!
mnich - Wto 10 Mar, 2009
a ja uważam że powinni zakładać bolkadę na koła za złamanie regulaminu. nawet jeśli ktoś jeździ autobusem
AQQ - Sro 11 Mar, 2009
mnich napisał/a: | powinni zakładać bolkadę na koła |
A nie lepiej od razu rozstrzelać ?
garreth - Sro 11 Mar, 2009
mnich napisał/a: | a ja uważam że powinni zakładać bolkadę na koła za złamanie regulaminu. nawet jeśli ktoś jeździ autobusem |
AQQ napisał/a: | A nie lepiej od razu rozstrzelać ?
|
a ja proponuję ...
krisv740 - Czw 12 Mar, 2009
do Rosji go wysłać ppo zbanowaniu ...........
[ Dodano: Czw 12 Mar, 2009 06:23 ]
a i dać mu wizę tylko dwudniową - zostanie na zawsze............
mavierk - Czw 12 Mar, 2009
... złośliwi jesteście Poczekam aż dostaniecie banana ;P
costi - Pią 13 Mar, 2009
komor napisał/a: | A ja bym chciał, żeby komentarze pojawiały się pod tym dużym zdjęciem, które teraz się wyświetla. Bo teraz za dużo tupania jest. Chyba że chodzi o nabijanie odsłon... |
Jedna osoba wedrujaca po podstronach nie nabija ruchu, z punktu widzenia reklam
Tez bym wolal widziec komentarze od razu pod zdjeciem.
RobertO - Sob 14 Mar, 2009
MC, costi, komor, jak zapewne wiecie phpbb2 to gotowiec i wprowadzanie jakichkolwiek zmian jest na prawde czasochlonne. wiem ze komentarze lepiej by wygladaly zaraz pod zdjeciem i jesli znajde jakiegos moda do tego to z pewnoscia go zainstaluje
mavierk, ostrzezenia dajemy na jeden dzien zeby ludzie wiedzieli ze zlamali regulamin, a tak beda pytania oburzonych autorow na priw - "czemu moje zdjecie zostalo usuniete. przeciez jest duzo brzydszych od mojego a ich nie usuneliscie" nie mam ochoty kazdemu tego tlumaczyc. najpierw wysylalismy prosby na priw zeby ograniczyc wrzucanie zdjec, teraz latwiej dac ostrzezenie, poza tym takie ostrzezenie widza tez inni i od razu wiedza o pkt 25 regulaminu
mavierk - Sob 14 Mar, 2009
RobertO napisał/a: | ostrzezenia dajemy na jeden dzien zeby ludzie wiedzieli ze zlamali regulamin | a to spoxik Kiedyś były permanentne i zdaje mi się, że to byłoby przesadą
4motion - Pią 20 Mar, 2009
A da rade zrobić tak aby podczas oglądania fotki w galerii komentarze były pod nią?
(nie widziałem aby ktoś o to pytał).
Pozdrawiam
costi - Pią 20 Mar, 2009
A czytales ostatnie posty?
4motion - Sob 21 Mar, 2009
O kurcze jakoś przeoczyłem
B o g d a n - Pią 08 Maj, 2009
komor napisał/a: | nowo dodane zdjęcia pojawiają się natychmiast na stronie głównej forum | Poczytałem troche w tym wątku i mam pytanie, czy nie mozna zrobić tak, aby dodając zdjęcie, można było zaznaczać, czy ma sie pojawić na pierwszej stronie czy nie?
Ja złożyłem akces do galerii_1000 ale rozumiem, że jako nowicjusz, muszę jeszcze dłuuuugo poczekać na takie prawo.
goltar - Pią 08 Maj, 2009
B o g d a n napisał/a: | Ja złożyłem akces do galerii_1000 ale rozumiem, że jako nowicjusz, muszę jeszcze dłuuuugo poczekać na takie prawo. | Normalnie prawo do galerii otrzymuje się od 500 postów, czasami dajemy szybciej jeśli dana osoba "wykazuje się" w dziale "nasze zdjęcia" lub pokazuje swoje zdjęcia w innych tematach.
B o g d a n - Sob 09 Maj, 2009
goltar napisał/a: | Normalnie prawo do galerii otrzymuje się od 500 postów, czasami dajemy szybciej jeśli dana osoba "wykazuje się" w dziale "nasze zdjęcia" lub pokazuje swoje zdjęcia w innych tematach. | Dziękuję za wyjaśnienie. Jestem tylko trochę zakręcony, bo w opisie grupy Galeria_1000 jest wyraźnie napisane: "Uzytkownicy mogacy tworzyc galerie, ktorzy maja ponizej 500 postow"
Jeszcze raz - poniżej 500 postów.
Zacząłem się już martwić, że jak będę miał czas, a nie zawsze go mam w takiej ilości jak teraz, i dalej będę pisać posty, to przekroczę te 500 i nie będzie możliwa Twoja akceptacja dla mnie. Moje przypuszczenia, że chodzi o liczbę poniżej 500, miały też potwierdzenie w wykazie uczestników Grupy_1000, z którego wynika, że na 48 członków, aż 30 nie przekroczyło liczby 500 postów, a 4 nawet 100.
Z zamieszczaniem zdjęć w postach mam o tyle problem, że bezpośrednie zamieszczenie z PC nie działa (próbowałem), a trzeba umieścić link do innego serwera. I tu jest problem, bo dla zachowania pewnej anonimowości, charakterystycznej dla każdego forum, nie mogę podawać linków do mego głównego zbioru zdjęć, umieszczonego i dostępnego przez www.
mnich - Sob 09 Maj, 2009
B o g d a n, najlepiej zacząć od działu "Nasze zdjęcia" jak tam coś ciekawego zapodasz to napewno administratorzy udostępnią Ci galeriie.
[ Dodano: Sob 09 Maj, 2009 20:42 ]
B o g d a n napisał/a: | Z zamieszczaniem zdjęć w postach mam o tyle problem, że bezpośrednie zamieszczenie z PC nie działa (próbowałem), a trzeba umieścić link do innego serwera |
polecamy skorzystać z photobucket.com.
RobertO - Sob 09 Maj, 2009
B o g d a n, ci co maja 500 postow maja uprawnienia do galerii z automatu, a ci ponizej bo zgloszeniu swojej checi i akceptacji przez moderatora.
komor - Nie 10 Maj, 2009
B o g d a n napisał/a: | Z zamieszczaniem zdjęć w postach mam o tyle problem, że bezpośrednie zamieszczenie z PC nie działa (próbowałem) |
Działa. Dowód poniżej. Radzę zwrócić uwagę na komunikaty błędów, które pojawiają się w razie nieudanej próby. Są niestety dość skutecznie schowane na wyświetlanej stronie (RobertO!!!), ale zwróć dokładnie uwagę jak po wybraniu opcji Dodaj załącznik co się wyświetla po przeładowaniu strony.
RobertO - Pią 15 Maj, 2009
komor, zeby was wszystkich zadowolic to ja bym musial chyba phpbb swoje autorstwa zrobic. jest tylko maly problem.... ja nei znam php
B o g d a n, korzystales z opcji dodawania zalacznikow do posta?
B o g d a n - Pią 15 Maj, 2009
Próbowałem ale nic się nie dodało.
Teraz dokładam zobaczymy, czy sie dołączy.
B o g d a n - Pią 15 Maj, 2009
Dołączyło się!!!
komor - Nie 17 Maj, 2009
Jak pisałem - komunikat o błędzie (że np. za duży rozmiar w kilobajtach lub pikselach) jest dość skutecznie ukryty i można go przegapić. RobertO, ostylowanie tego komunikatu raczej wymaga tylko zmiany szablonu HTML albo zmiany kawałka CSS.
Baku - Wto 04 Sie, 2009
Mam pytanie - nie wiem czy modowie zdążą z odpowiedzią, bo jutro będzie już nieaktualne...
Jest limit dodawania jednego zdjęcia do galerii dziennie. Załóżmy że dodałem zdjęcie i zorientowałem się, że wgrał się niewłaściwy plik. Zdjęcie usuwam z galerii bo go nie chce i czy teraz mogę dodać sobie właściwe zdjęcie bez otrzymywania ostrzeżenia?
Limit jednego zdjęcia zostanie zachowany, ale de facto przez galerię przewiną się dwa zdjęcia...
B o g d a n - Wto 04 Sie, 2009
Baku napisał/a: | Limit jednego zdjęcia zostanie zachowany, ale de facto przez galerię przewiną się dwa zdjęcia... |
Przy okazji, temat związany z tym co pisze Baku.
Jeżeli wszodzę w edycję zdjęcia to czy mogę oprócz zmiany jego opisu i tytułu wstawić poprawioną wersję, np. inaczej wykadrowane?
Albo w szczególności nawet zupełnie inne zdjęcie?
Oczywiście, że wstawienie innego zdjęcia, gdy są już komentarze do aktualnego, byłoby głupotą, ale czy jest to dozwolone?
RobertO - Wto 04 Sie, 2009
Baku, B o g d a n, limit byl wprowadzony po to zeby nie bylo sytuacji ze na stronie glownej wisi 5 zdjec tego samego autora. dlatego wszelkie podmianki, usuwanie i wrzucanie ponowne sa dozwolone.
RobertO napisał/a: | wszelkie podmianki, usuwanie i wrzucanie ponowne sa dozwolone. |
Skoro tak, to myslę, że daje to możliwość np. częściowej wymiany zdjęć w własnej galerii bez ukazywania się ich na pierwszej stronie forum. Takie cześciowe odmładzanie. Mnie osobiście i może nie tylko, takie coś interesuje.
Tylko co zrobić aby usunąć "stare" komentarze pod nimi?
amv - Wto 04 Sie, 2009
B o g d a n, to co piszesz w ostatnim poście wydaje mi się bez sensu ...... po co wymieniać zdjęcia,których i tak PRAWIE nikt nie zobaczy,jednocześnie powstaje problem komentarzy już nie do nowego zdjęcia. Wstawiaj nowe a jak nie chcesz starych w swojej galerii to po prostu usuwaj je wraz z komentami
amv napisał/a: | po co wymieniać zdjęcia,których i tak PRAWIE nikt nie zobaczy |
Zobaczy jak kliknie w przycisk pod kazdym Twoim postem.
amv napisał/a: | jak nie chcesz starych w swojej galerii to po prostu usuwaj je wraz z komentami |
I tak też robię, ale w ich miejsce mógłbym wstawić zupełnie inne jest tylko problem komentarzy. Juz kilka osób pytało, czy wstawione zdjęcie musi przejść przez pierwszą strone forum i nie można zrobić aby nie przechodziło.
Wszystko zależy od tego co chcesz uzyskać poprzez dodanie zdjęcia do galerii: czy opinie o nim, czy ma to być materiał poglądowy dla zainteresowanych twoimi obrazkami, którym sie chce klikać w odpowiedni przycisk.
Baku - Wto 04 Sie, 2009
Cytat: | Wszystko zależy od tego co chcesz uzyskać poprzez dodanie zdjęcia do galerii: czy opinie o nim, czy ma to być materiał poglądowy dla zainteresowanych twoimi obrazkami, którym sie chce klikać w odpowiedni przycisk. |
Mnie np. zależy na wszystkim po trochu, choć nie ukrywam że jak na razie bardzo odpowiada mi to miejsce.
|
|