|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - alfa200 i 300 nagrywanie filmów
dragonov - Czw 12 Lut, 2009 Temat postu: alfa200 i 300 nagrywanie filmów witam Was mam głupie pytanie . To tak chcę sobie kupic sony alfa 200 lub 300 i juz zgłupiałem bo na allegro znalazłem 2 sztuki gdzie jest napisane że mozna nagrywać filmy czy to jest możliwe ???
MC - Czw 12 Lut, 2009
Mozliwe tylko w taki sposob, ze nagrasz kamera to co pokazuje wyswietlacz w trybie LV (tylko A3x0):lol:
Widac, ze jakis czlowiek albo chce celowo oszukac albo sam nie wie co sprzedaje.
RB - Czw 12 Lut, 2009 Temat postu: Re: alfa200 i 300 nagrywanie filmów
dragonov napisał/a: | To tak chcę sobie kupic sony alfa 200 lub 300 i juz zgłupiałem bo na allegro znalazłem 2 sztuki gdzie jest napisane że mozna nagrywać filmy czy to jest możliwe ??? |
Tylko i wyłącznie techniką poklatkową z użyciem programowalnego wyzwalacza
Ktoś ostro przegina na allegro.
Rizzo - Czw 12 Lut, 2009
Ale przecież można wykonac kilkadziesiąt zdjęć i później łącząc je osiągnąć efekt ruchu
Kamcio649 - Pią 13 Lut, 2009
Dokładnie tak jak pisze Rizzo to się nazywa zdjęcia seryjne.
A moim skromnym zdaniem lustrzanka jest raczej do robienia zdjęć niż kręcenia filmów.
MC - Pią 13 Lut, 2009
Tyle, ze przy 3kl/s nie bedzie to najwyzsza jakosc.
Kamcio649 napisał/a: | lustrzanka jest raczej do robienia zdjęć niż kręcenia filmów. |
Owszam, zgadza sie. Ale skoro powoli wchodzi taka mozliwosc bez negatywnego wplywu na mozliwosci foto, to czemu nie?
needlehole - Wto 17 Lut, 2009
Jeśli dobrze pamiętam, to film potrzebuje 24 kl/s aby ludzkie oko nie dostrzegało przejśc między nimi.
kamfil06 - Sro 18 Lut, 2009
needlehole,
coś mi się wydaje że to jest 32fps...
needlehole - Sro 18 Lut, 2009
Podstawowy nośnik, na którym utrwalany i wyświetlany jest film to światłoczuła taśma celuloidowa 35 mm. Na taśmie filmowej obraz jest zapisany w postaci pojedynczych kadrów, przesuwających się w projektorze kinowym z prędkością 24 klatki na sekundę (w epoce kina niemego było to 16 klatek na sek.).
źródło: wiki.
kamfil06 - Sro 18 Lut, 2009
needlehole,
dlatego napisałem że mi się wydaje
|
|