forum.optyczne.pl

Regulamin, Ogłoszenia i Konkursy - II Zlot Czytelników Optyczne.pl

RobertO - Pon 16 Lut, 2009
Temat postu: II Zlot Czytelników Optyczne.pl
Z przyjemnoscia informuje ze II Zlot Czytelników Optyczne.pl odbedzie sie w dniach 31 lipiec - 2 sierpien 2009 r.

Koszt imprezy tak jak w zeslzym roku zamknie sie w 350zl.
Miejsce juz znamy, ale na razie nie zdradzimy lokalizacji. Powiem tylko tyle, ze Ci z poludnia Polski beda mieli blisko.

Szczegóły wkrótce.

PS. Kolejna dobra wiadomosc jest taka ze na zlocie nie bedzie goltara, wiec bedzie mozna gadac o czym sie chce, bluzgac na nielubiane systemy i byc niemilym dla innych ;-)

mnich - Pon 16 Lut, 2009

RobertO napisał/a:
bedzie mozna gadac o czym sie chce, bluzgac na nielubiane systemy

Przecież cały czas tak jest :D

Super :)
Już zapisuje do kalendarza
:D

Monastor - Pon 16 Lut, 2009

Z północy Polski będę miał daleko, ale nie ma mowy, żebym to przegapił :-)

Czyżby jakieś górki? :smile:

Jesienny - Pon 16 Lut, 2009

No teraz, to już nie mogę przegapić!
piotrmkg - Pon 16 Lut, 2009

ja także zapisuje sobie w kalendarz imprez nie do ominięcia. :) jakby co to z wawy mogę kogoś zabrać ale to już do ustalenia w lipcu :)

ps. jesienny nie zapomnij nasmarować czymś paszczu ;) :P

Wujek_Pstrykacz - Pon 16 Lut, 2009

Rewelka. Już sie cieszę.
pawel23 - Pon 16 Lut, 2009

Szkoda że wcześniej nie wiedziałem... Wczoraj przyjąłem zamówienie na ślub 1 sierpnia... :neutral: Wygląda na to że znowu mnie nie będzie :???:
kamfil06 - Pon 16 Lut, 2009

RobertO,

a czy niepełnoletni będą mogli dołączyć ?

kamfil06, tak jak w zeszłym roku - nie. :) ale jak masz siostrę pełnoletnią to może przyjechać, modelek nigdy za wiele. :)

kamfil06 napisał/a:
RobertO,

a czy niepełnoletni będą mogli dołączyć ?

niestety nie, nikt nie bedzie bral na siebie odpowiedzialnosci.

RobertO, a czy lokalizacja "warsztatów" umożliwia free fall w przepaść :?:
kamfil06 - Pon 16 Lut, 2009

kurde... szkoda :sad:
goltar - Pon 16 Lut, 2009
Temat postu: Re: II Zlot Czytelników Optyczne.pl
RobertO napisał/a:
PS. Kolejna dobra wiadomosc jest taka ze na zlocie nie bedzie goltara, wiec bedzie mozna gadac o czym sie chce, bluzgac na nielubiane systemy i byc niemilym dla innych ;-)
Taka spotyka mnie zapłata za to że znalazłem to miejsce :wink:
A poważnie to też mam ślub w tym czasie i bardzo żałuje że nie będę mógł być :sad:

piotrmkg napisał/a:
a czy lokalizacja "warsztatów" umożliwia free fall w przepaść

free fall w przepasc to mozna nawet z kraweznika zrobic. wszystko jest zalezne od liczby wypitych browarow :-)

MC - Pon 16 Lut, 2009

No to na Sony bedzie mozna bluzgac do woli :evil: :zalamany:
krisv740 - Pon 16 Lut, 2009

MC, czy ktoś cie o tym zapewnił? :mrgreen:
ja myślę, że przebojem do tego to bedzie 5dII :lol: :lol:

MC uwierz nikt nie będzie bluzgał na Sony. Do lipca to będzie jedyny słuszny system.
MC - Pon 16 Lut, 2009

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Do lipca to będzie jedyny słuszny system.

Czyli w sobote i niedziele sobie odkujecie :wink:
Bardzo zaluje, ale mam 1 sierpnia slub :sad:

Monastor - Pon 16 Lut, 2009

Bluzganie na Sony już na ostatnim zlocie było jedną z głównych atrakcji, ale bez MC to już nie będzie to samo :smile:

Wujek_Pstrykacz, planujesz przesiadkę/wielki powrót?

edmun - Pon 16 Lut, 2009

hmm ciekawe ciekawe.... nie zaprzeczę że wpada do głowy pewien pomysł :) p.s. na razie nie mam ślubu na ten dzień
MM - Pon 16 Lut, 2009
Temat postu: Re: II Zlot Czytelników Optyczne.pl
RobertO napisał/a:
dniach 31 lipiec - 2 siperpien 2009 r.

Nie wiem jak w siperpniu, ale w sierpniu dam radę.

Także Twoja radość Robert jest przedwczesna, bo mogę Goltara zastąpić :lol:
Oczywiście na systemie Sony będzie sobie można używać do woli :mrgreen:

Monastor napisał/a:
Bluzganie na Sony już na ostatnim zlocie było jedną z głównych atrakcji, ale bez MC to już nie będzie to samo :smile:

Wujek_Pstrykacz, planujesz przesiadkę/wielki powrót?
Nie, ja nie jestem zwolennikiem używania jedynie słusznych, a jedynie dobrych systemów :wink:
Może by tak Nikona kupić :oops:

Kocur - Pon 16 Lut, 2009

piotrmkg napisał/a:
jakby co to z wawy mogę kogoś zabrać ale to już do ustalenia w lipcu

Piotr, skoro tak się zaoferowałeś to zostaw dla mnie trochę miejsca :mrgreen:

fatman - Pon 16 Lut, 2009

Pociągnę ze stolicy Pyrlandii. Będę jechał sam jakby ktoś chciał sie zabrać.
Szczególnie młode, pełnoletnie modelki :mrgreen:

mnich - Pon 16 Lut, 2009

MM napisał/a:
Oczywiście na systemie Sony będzie sobie można używać do woli

:mrgreen:
chciałbym się pochwalić że ostatnio odradziłem znajomemu Sony Alfe i poleciłem Olka na początek...
;)

czy to znów będzie jakiś dworek? Będą atrakcje w stylu obiektywy Sigmy? i jakieś konkursy?

skasowany - Pon 16 Lut, 2009

Szkoda że nie czerwiec albo wrzesień... :sad: W lipcu i sierpniu będę odganiał od siebie komary na Syberii...
Arek - Wto 17 Lut, 2009

mnich napisał/a:
czy to znów będzie jakiś dworek? Będą atrakcje w stylu obiektywy Sigmy? i jakieś konkursy?

Miejsce będzie równie ładne (lub nawet ładniejsze niż rok temu). Atrakcje będą. Szczegóły są dopieszczane i o wszystkim poinformujemy wkrótce.

komor - Wto 17 Lut, 2009

mnich napisał/a:
Będą atrakcje w stylu obiektywy Sigmy?

Tak, ale tylko z mocowaniem Sony. :)

piotrmkg - Wto 17 Lut, 2009

komor, bo dla cwanonowców będą nowości z macierzystej stajni np. 500 f/5.6, TS-E 24 f/2.8 :D
lupo57 - Sro 18 Lut, 2009

Ha to i ja się piszę !!!!
Piotr mam nadzieję że i dla mnie miejsce się znajdzie

eave - Sro 18 Lut, 2009

Wujek_Pstrykacz, jak na południu Polski to mamy blisko :) Czyżbyś załatwił jakąś piękną miejscówkę w Tychach albo okolicach? :) Może katowickie rondo sztuki? :D
No nic, cieszę się że na południu.
BTW moja rodzinka mieszka pod górą Żar, gdzie co roku pod koniec sierpnia jest organizowany piknik lotniczy. Pisze się ktoś? :)

Wujek_Pstrykacz - Sro 18 Lut, 2009

Ale południe Polski ciągnie się od Bieszczad do Gór Izerskich. A w te miejsca to blisko nie mamy.
Kocur - Sro 18 Lut, 2009

RobertO napisał/a:
Powiem tylko tyle, ze Ci z poludnia Polski beda mieli blisko.

Nie jest wcale powiedziane, że to w Polsce będzie :P Nie zdziwił bym się, gdyby Optyczni wymyślili jakiś punkt po słowackiej albo czeskiej stronie granicy :)

Tak czy inaczej czekam na wieści, bo wolne w pracy już sobie zaklepałem :mrgreen: :twisted:

eave - Sro 18 Lut, 2009

Eeeee tam, Roberto napisał, że to jakieś piękne miejsce, więc pewnie to będzie Chorzów. ;)
A tak bardziej poważnie, to mam szczerą nadzieję, że dalej niż do Walewic to nie będzie :)

Wujek_Pstrykacz - Czw 19 Lut, 2009

Zawsze będzie można grupować się i jechać jednym autem tak jak np. do Walewic wiozłem dwóch kolegów.
komor - Czw 19 Lut, 2009

Obstawiałbym okolice Jeleniej Góry, pamiętając rozmowę z Arkiem… Do czeskiej strony w sumie niedaleko, więc na piwo na pewno będzie można wyskoczyć. :)
piotrmkg - Czw 19 Lut, 2009

komor, jeśli faktycznie okolice JG to super, pojadę sobie do domu na kilka dni a potem w weekend zlocik :) lepiej już chyba być nie może :)
edmun - Czw 19 Lut, 2009

gdyby to były Sudety również byłbym wniebowzięty, właśnie z powodów finansowych

[ Dodano: Czw 19 Lut, 2009 15:03 ]
zobaczymy jak będzie wyglądał plan. na razie obstawiam że drugiego sierpnia duża część osób może wracać do domu ze względu że trzeci sierpnia to poniedziałek

eave - Czw 19 Lut, 2009

Jelenia Góra to 300km od Katowic... no nic, jakby co to można pieszą pielgrzymkę zrobić :) Tylko dajcie szczegóły odpowiednio wcześnie, żebym zdążył ;)
MM - Czw 19 Lut, 2009

Ja chciałbym np. Książ :cool:
goltar - Czw 19 Lut, 2009

MM napisał/a:
Był brany pod uwagę ale odpadł...
RobertO - Czw 19 Lut, 2009

goltar napisał/a:
MM napisał/a:
Był brany pod uwagę ale odpadł...

brany pod uwage to byl chyba kazdy zabytkowy obiekt w polsce swiadczacy uslugi hotelowe ;-)

ale w koncu goltar wynalazl cos co sie wszystkim spodobalo i mam nadzieje ze wam tez sie spodoba

ziemowy - Czw 19 Lut, 2009

Czekamy więc na więcej szczegółów :lol: :grin:
Wujek_Pstrykacz - Czw 19 Lut, 2009

Na pewno się spodoba. :lol:
komor - Pią 20 Lut, 2009

Jak dla mnie to mogą być nawet ruiny jakiegoś zamku na szczycie góry, z dala od świateł JG, namiot i śpiwór (pod warunkiem, że będzie prąd :lol: ). Byłoby wtedy widać dużo gwiazd i drogę mleczną bez problemu.
Lazlo - Pią 20 Lut, 2009

Bolków ? :grin:
mavierk - Pią 20 Lut, 2009

a co to za różnica :P Nie ważne gdzie, ważne z kim :)
Monastor - Sob 21 Lut, 2009

komor, a gdzie byś akumulatorki ładował? :smile:
MM - Sob 21 Lut, 2009

Monastor napisał/a:
komor, a gdzie byś akumulatorki ładował? :smile:

Wystarczy by samochód był w pobliżu i po problemie :wink:

edmun - Sob 21 Lut, 2009

nowy sposób łapania na stopa

- Witam dokąd podwieźć?
- Nie nie... ja tylko chciałem z gniazda zapalniczki skorzystać

:D

RobertO - Nie 01 Mar, 2009

No to pora na troche informacji odnosnie loklalizacji zlotu

Pałac Brunów
http://brunow.pl/pl/index.html

Mapa (po przelaczeniu na satelite z prawej strony widac kompleks palacowy)
http://www.zumi.pl/namapi...aj&moreCities=1

Bedziemy zajmowac najladniejszy budenk w kompleksie, czyli caly glowny budynek palacu, lacznie z sala konferencyjna jest do naszej dyspozycji.

Oprocz tego do dyspozycji gości:

* sauna
* jacuzzi
* billard
* korty tenisowe
* kawiarnia
* bar
* plac zabaw
* parking dozorowany
* w niektorych pokojach dostep do internetu i nawet powiedzieli ze na czas imprezy nie beda blokowac optyczne.pl :-)

W pobliżu Pałacu:

* jeziora
* trasy rowerowe
* lasy

Rozliczamy sie w zlotowkach wiec cena 350 zl/os raczej nie ulegnie zmianie.
W to wliczone bedzie podobnie podobnie jak na pierwszym zlocie:

* 2 noclegi
* Pelne wyzywienie (piatek: kolacja, sobota sniadanie, obiad, serwis kawowy, uroczysta kolacja z prosiakiem, niedziela: sniadanie)

Program imprezy podamy niebawem :-)

mnich - Nie 01 Mar, 2009

Fantastico :)
Jesienny - Nie 01 Mar, 2009

Nic tylko rezerwować już urlop!
edmun - Nie 01 Mar, 2009

rezerwuję urlop już niebawem :)
kmosw myśli również nad tym samym.
ze względu na dojazd samochodem, posiadamy 2 (ew. 3 jeśli trzeciej osobie pasuję siedzieć na tylnej kanapie po środku) wolne miejsca. chętnych możemy pewnie odebrać z Wrocławia...
czekamy w takim razie na info jak można rezerwować miejsce na zlocie :)

[ Dodano: Nie 01 Mar, 2009 19:31 ]
p.s. Mam nadzieję że nie musimy przywierać żadnych szałowych wdzianek niczym Bale Przebierańców (vide galeria na stronie pałacu) :)

Monastor - Nie 01 Mar, 2009

No no no, tym bardziej nie mogę przegapić :mrgreen:
piotrmkg - Nie 01 Mar, 2009

Monastor, jeśli landszaft będzie tematem przewodnim to na zlot zamelduję się z 4x5 cala :)
Monastor - Nie 01 Mar, 2009

piotrmkg, no to jeszcze bardziej nie mogę przegapić :)
Też pewnie zamelduję się z nieco zmodyfikowanym zestawem... choć chyba nie aż tak drastycznie

ziemowy - Nie 01 Mar, 2009

Ja mam takie pytanko natury technicznej.
Czy będą jakieś ograniczenia odnośnie rejestracji (np. liczba postów, osiągnięcia, poziom fotograficznego doświadczenia) ?

piotrmkg - Nie 01 Mar, 2009

ziemowy, w pierwszej kolejności poza kolejnością :D jadą top spammerzy forumowi i shoutowi, jak zostaną jeszcze miejsca to przeprowadzi się konkurs fotograficzny :)

ps. to jest żart i żeby mi który nie brał tego serio bo ubiję :-P

MC - Nie 01 Mar, 2009

Piotrmkg, a to sa grozby karalne, hehe
Jak ja Wam zazdroszcze :evil:

ziemowy - Nie 01 Mar, 2009

Ja Wam dam :twisted: :evil:
eave - Pon 02 Mar, 2009

Pstrykaczu, jedziemy razem? :) 300km to nie jest mało, jednym autem wyjdzie taniej...
fatman - Pon 02 Mar, 2009

piotrmkg napisał/a:
komor, bo dla cwanonowców będą nowości z macierzystej stajni np. 500 f/5.6, TS-E 24 f/2.8 :D

Jakby tak był jeszcze Canon MP-E 65 f/2.8 1-5X Macro to przyjechałbym go odwiedzić
i popracować przynajmniej jeden poranek z tym Gościem :wink:

Wujek_Pstrykacz - Pon 02 Mar, 2009

eave napisał/a:
Pstrykaczu, jedziemy razem? :) 300km to nie jest mało, jednym autem wyjdzie taniej...
Pewnie tak, w zeszłym roku też wiozłem dwóch kolegów.
Jerry_R - Wto 24 Mar, 2009

A ja tak czytam, i czytam, i czytam nasze forum...
I juz sam mialem sie zapytac czy bedzie jakis zlot...
Dzis przez przypadek kliknalem pierwszy raz na "Wazne sprawy" i taka dobra wiadomosc ;-)

WENTYL - Sob 04 Kwi, 2009

No i super. W zeszłym roku ciągnąłem się przez pól Polski na zlot, a teraz tylko godzinka i będę na miejscu. Miejsce zlotu fajne - bawiłem się parę latek temu na ślubie u kumpeli - oj polało się tam trochę trunków oj polało. Powiem szczerze że przez te kilka lat nieźle odremontowali ten pałacyk - dziś wygląda rewelacyjnie.
To od kiedy oficjalnie można przysyłać zgłoszenia na II zlot?
Pozd WENT

edmun - Sob 04 Kwi, 2009

WENTYL napisał/a:

zadaję to samo pytanie :D

RobertO - Nie 05 Kwi, 2009

WENTYL napisał/a:

na razie jestesmy na etapie uzgadniania programu i atrakcji. jak uda nam sie wszystko dograc to opublikujemy stosowna informacje na stronie.

mysle ze w czerwcu podamy wszystkie informacje i zaczniemy przyjmowac zgloszenia.

WENTYL - Nie 05 Kwi, 2009

Tak się zastanawiam jakie to atrakcje przewidujecie?
Z tego co się orientuje to chyba trzeba będzie trochę podjechać do jakiś atrakcji (w Walewicach na miejscu była stadnina i stawy). W sumie niedaleko od Zamku Brunów jest zamek Czocha i 2 tamy, gondola w Świeradowie i całe góry Izerskie oraz Szklarska z wodospadami, zaraz z drugiej strony Frydlant ze swoim pięknym zamkiem, chyba że szybki wyskok do Pragi busami na mały plener na moje oko 120-130km. Do przepięknych stawów w Przemkowie ok 60km a o przepięknego zamku w Kliczkowie ok. 30km.
Inną atrakcją którą pewnie przewidujecie to zaproszone firmy - może teraz obok Sigmy zaproście pozostałe niezależne firmy - producentów obiektywów oraz akcesoriów foto i astro /tak sobie marzę/.
Już się nie mogę doczekać - dzwonię do kumpla żeby zarezerwował sobie na zlot wolny weekend.
Podr WENT

jarecki_jg - Nie 05 Kwi, 2009

Wentyl Kolego myśle, że nie ma co za bardzo przesadzac z odległosciami mysle ze zapora w Pilichowicach tj. jakies 10 km od Brunowa bedzie idealna na poranny plener, wieczór z kolei to Wang w Karpaczu. W miedzy czasie musi sie przecież znaleźć czas na warsztaty.

Jako południe propunuje park zdrojowy (pałac Schaffgotchów) i park norwerski w cieplichach.

Jestem z okolic z Jel Góry i z chęcia posłuże za przewodnika.

Zreszta juz dawno na ten temat rozmawialismy, prawda Robert ?? :)

Jesli chodzi o widoki polecam wieczorem pojechac na Góre Szybowcowa jakies 10 km od Jeleniej Góry zarypiste zdjecia panoramy nocnej mista z widokiem na karkonosze.

Nie chce sie chwalic mam to na codzien :) .

Gratuluje wyboru miejsca.

Tak własnie sie zastanawiam czy nie przyjechac do Brunowa rowerem - to dla mnie jakas godzinka. :) .

Pozdrawiam.

MM jesli chodzi o Ksiaż to sobie zycza 250 zł/h fotografowania podobnie Czocha. Ale mozna odwiedzic w okolicach Jeleniej Góry miasto miniatór w Kowarach gdzie znajdziecie wszytkie powazne zabytki budowalne dolnego slaska oczywiście w skali.

Tak na marginesie wszytkie podane przeze mnie miejsca znajdzie odpalajac google.

mnich - Nie 05 Kwi, 2009

Myślę że przeginacie, sam Brunów jest już atrakcyjny i raczej nigdzie z tamtąd nie będziemy się ruszać. Wystarczy że Optyczni zapewnią jakiś sprzęt do testowania i zorganizują ciekawy konkurs z nagrodami :)

Witaj Jarecki - kopę lat.
Odnośnie mojego gdybania jakie będziemy mieli atrakcje, to chciałem trochę sprowokować Roberta żeby trochę zdradził co planuje. Wiem że skończy się jak rok temu - najpierw się będziemy napalać jakie wziąć na spróbę obiektywy, później jak je dostaniemy to część ludziska je zwróci bo powie że za ciężkie, później rozbiegniemy się na parę godzin i słychać będzie tylko strzały migawek a następnie nastąpią wielogodzinne rozmowy i tak do późna w nocy - które zresztą pewnie nie omieszkamy przez szkiełko astro pooglądać na nieboskłonie. Tak naprawdę to nie potrzeba nam nic oprócz "nas" zapalonych pasjonatów fotografii - to nam wystarczy - reszta jest nieistotna.
Tak naprawę to o atrakcje się nie martwię - bo znam okolice - toż to moje rodzinne strony /pochodzę ze Świeradowa/ a Robert i Arek pewnie zadbają dobrze żebyśmy się nie nudzili. Ciekawe czy będzie znowu dzik :-) .
Pozdr WENT

jarecki_jg - Nie 05 Kwi, 2009

kolego Wentyl, o dziku juz była mowa, takze nie ma się co martwić z pewnoscią bedzie.

A tak na marginesie czytam w stopce, że kolega troche zainwestował :)

a to o czym mówiłem można poogladac tutaj:

Wang: http://www.wang.com.pl/in...aleria&a=2&b=27

Zapora w Pilichowicach:
http://www.budowle.pl/bui...pilchowice.html

+ ew perła zachodu: http://perlazachodu.pl/galeria/index.html

Cieplice park zdjowy, park norwerski, grota solna, pałac Schaffgotchów: http://www.cieplice.pl/cieplice_zdjecia.php

Ale to są tylko propozycje i nie ode mnie to zależy.

Pozdrawiam.

[ Dodano: Nie 05 Kwi, 2009 21:04 ]
RobertO napisał/a:

na razie jestesmy na etapie uzgadniania programu i atrakcji. jak uda nam sie wszystko dograc to opublikujemy stosowna informacje na stronie.

Ja zamawiam na testy Sigmy: 30/f1.4, 24-70 HSM, - na mocowaniu Nikon oraz tego ładnego zielonego z czerwonym napisem 500/f2.8 oraz kogoś do noszenia :)

RobertO napisał/a:

mysle ze w czerwcu podamy wszystkie informacje i zaczniemy przyjmowac zgloszenia.

Ja się zapisuje już dziś.

Aha jak mnie pamięć nie myli to coś bedzie się w okolicach w tym terminie działo, jak nie teatry uliczne to turniej rycerki na zamku bolków, a to wszędzie blisko i mozna cyknąc zajebistą reporterkę.

Pozdrawiam

komor - Nie 05 Kwi, 2009

To jest świetna koncepcja na jakiś flash mob. Jedziemy sobie wszyscy razem w jakieś miejsce i nagle na umówiony sygnał wyciągamy aparaty i wszyscy strzelamy jeden kadr, najlepiej z użyciem błysku. :D
RobertO - Nie 05 Kwi, 2009

WENTYL napisał/a:
Odnośnie mojego gdybania jakie będziemy mieli atrakcje, to chciałem trochę sprowokować Roberta żeby trochę zdradził co planuje.

nie moge nic zdradzic, bo nie chce zapeszac, ale nudzic sie raczej nie bedziecie :-)

Wiedziałem RobertO że nic zarazie nie piśniesz. Ale spróbować było warto. Dla was pojechałbym nawet do największej dziury z dwoma chałupami, stawem i kawałkiem lasu. Wiem w ciemno, że będzie fajowo.
WENT

RobertO - Pon 15 Cze, 2009

no i chetni moga sie zglaszac

http://www.optyczne.pl/19...3%B3w_2009.html

skasowany - Pon 15 Cze, 2009

Cholera, strasznie żałuję, że nie będę mógł być... :cry: Ale przynajmniej będę miał co oglądać kiedy wrócę :wink:
edmun - Pon 15 Cze, 2009

A ja już wysłałem zgłoszenie :D
Jesienny - Pon 15 Cze, 2009

No i pięknie!
Monastor - Pon 15 Cze, 2009

Obecność obowiązkowa :)

Cytat:

W latach 30. XX wieku utworzono w pałacu szkołę sportową Hitlerjugend.
Bezpośrednio po wojnie pałac ulegał stopniowej dewastacji.

A ten kawałek brzmi tak, jakbyśmy tma jechali na fotki postindustrialnych krajobrazów poniemieckich :P Niedaleko Szczecina jest trochę takich obiektów.

Do zobaczenia na zlocie.

Trzeba będzie skołować transport.
Grupo Wrocławska, co powiecie na odwiedziny przed plenerem i wspólny wypad na miejsce? :smile:

edmun - Pon 15 Cze, 2009

jak najbardziej na tak... :) . Głównie musimy poczekać co z komorem, mavierkiem, mnichem... nie wiem jak reszta bo rzadziej ich ostatnio widujemy.
mavierk - Pon 15 Cze, 2009

no to życzę udanej zabawy, ja niestety nie będę w stanie się zjawić
maput - Pon 15 Cze, 2009

Może taki zlot zmobilizuje mnie w końcu, żeby przesunąć zakup zmywarki, kanapy, szafy oraz połowy kuchni i zaopatrzyć się miast tego w lustro ;D
Paweł_G - Pon 15 Cze, 2009

W końcu bliżej Szczecina i termin narazie odpowiadający. Trzeba zgłoszenie słać :mrgreen:
KrzysztofM - Pon 15 Cze, 2009

Forum przeglądam od jakiegos czasu jednak nie rejstrowałem sie nawet bo żadnych prac wybitnych wartych publikacji nie mam obecnie. Jako że do Brunowa mam niecałe 50km :razz: i chętnie bym się na zlot wybrał celem nauczenia się czegos od bardziej doświadczonych zastanawiam się nad ewentualnym wyjazdem. Tylko czy z 450d i kitem jest sens wogóle się tam wybierac mając na starcie ograniczony sprzętowo zasób możliwości (pomijam już fakt ze chyba byłbym tam najmłodszym uczestnikiem :lol: ) :?: do zlotu uda mi sie może dokupic jakies tele ( chociaż dzięki temu forum ciągle nie moge sie zdecydowac :mrgreen: ).

KrzysztofM, każdy uczestnik zlotu może wypożyczyć trzy dowolne obiektywy Sigmy (chyba, że to prośba cokolwiek absurdalna, na przykład 800/5.6 albo 200-500/2.8) z mocowaniem do swojego korpusu. To fajna okazja, żeby sobie przetestować szkiełka, nad którymi się zastanawiasz ;)

KrzysztofM, w zeszlym roku w sumie udalo sie zrobic tak ze kazdy mial do dyspozycji przez 3 dni po 2-3 obiektywy ktore sobie zazyczyl. poza tym ludzie tez sie sporo wymieniali wiec nie masz sie co obawiac ze nie bedziesz mial czym focic. no a wlasnie po to kazdy podaje swoje zyczenia zeby potem rozwiazac dylematy zakupowe.

60% miejsc juz obsadzonych, wiec kto sie zastanawia niech sie lepiej szybko zastanawia :-)

KrzysztofM, warto też wspomnieć o życzliwości obecnych forumowiczów. Sprzęt wypożyczany przez Sigmę to jedno, ale rozmaite korpusy i szkła niemal wszystkich producentów też trochę przechodziły z rąk do rąk ;)
KrzysztofM - Pon 15 Cze, 2009

RobertO napisał/a:
KrzysztofM, w zeszlym roku w sumie udalo sie zrobic tak ze kazdy mial do dyspozycji przez 3 dni po 2-3 obiektywy ktore sobie zazyczyl. poza tym ludzie tez sie sporo wymieniali wiec nie masz sie co obawiac ze nie bedziesz mial czym focic. no a wlasnie po to kazdy podaje swoje zyczenia zeby potem rozwiazac dylematy zakupowe.

Nawet nie spodziewałem się że warunki mogą by aż tak korzystne, dlatego miałem problem z interpretacją :shock: Jutro będe miał potwierdzenie czy ten weekend będe miał wolny jeśli tak natychmiast wysyłam zgłoszenie ( z nadzieją że załapie się na miejsce :wink: ).

kozidron - Pon 15 Cze, 2009

a szczerze liczyłem na to, że w tym roku uda mi się wybrać, nawet kolegę dałem radę namówić a teraz sam nie mogę, d... blada.
edmun - Pon 15 Cze, 2009

hehe a właśnie myślałem czy nie wpisać przy zamówieniu że pragnę 200-500 2.8 (plus jakiegoś nosiciela do tego)... :) żałuję chyba teraz że wybrałem te obiektywy z niższej półki
kijos - Wto 16 Cze, 2009

Dobra, zgłoszenie poszło :grin: Nie mogę się doczekać :grin:
komor - Wto 16 Cze, 2009

kijos, Ty się ostatnio w ogóle nie udzielasz! :)
kijos - Wto 16 Cze, 2009

Dlatego powinienem mieć okazję poudzielać się w plenerze ;)

Masz rację rzadko zaglądam ale chyba jeszcze rzadziej dotykam aparatu. Praktycznie tylko grzecznościowo lub jakieś zleconko, a portal i forum cały czas się rozwija. Nowe artykuły, tematy, nowi ludzie, aż miło popatrzeć :D

Tak, ja też za Wami tęsknię ;P ;)

RobertO - Wto 16 Cze, 2009

OK, wolnych miejsc brak, ale mozna zglaszac sie na liste rezerwowa, bo w zeszlym roku kilka osob zrezygnowalo przed wplata pieniedzy
skasowany - Wto 16 Cze, 2009

RobertO napisał/a:
wolnych miejsc brak

Towarzysze! Jestem z Was dumny!!!

Kocur - Sob 20 Cze, 2009

No dobra robaczki. :) Kto z Warszawy i/lub okolic się wybiera i ma dla mnie miejsce w wozie? :P Kosztami podróży się jakoś podzielimy. ;)
Jesienny - Nie 21 Cze, 2009

Ja byłbym za propozycją kolegi Monastora - dołączenia do Wrocławiaków wcześniej. Bo mi tak po drodze. No chyba, że ktoś wybiera się też z Brzydgoszczy/przez brzydgoszcz ;)
maziek - Nie 21 Cze, 2009

Kijos, przyjacielu, znów się powymieniamy szkłami :) .

Mam propozycję, dla organizatorów, może jakieś niskobudżetowe przywieszki/koszulki/cokolwiek z nickami - bo jak ktoś jest nieśmiały jak ja to nieraz do ostatniego dnia nie wie, kto zacz.

kamfil06 - Czw 25 Cze, 2009

btw,
czy wszystkie coroczne spotkania będą od 18+ ?

zug - Czw 25 Cze, 2009

kamfil06 napisał/a:
czy wszystkie coroczne spotkania będą od 18+ ?

zawsze może przyjechać z opiekunem :razz:

miałem taką propozycję od pewnego miłego forumowicza ale w końcu się sie zgadaliśmy a teraz miejsca już zajęte :(
RobertO - Czw 25 Cze, 2009

chodzi o to ze za niepelnoletnich bez opiekunow odpowiada organizator, a mi sie to jakos nie widzi :-)

RobertO,

w sumie rozumiem - mam 6cio letnią siostrę :neutral:

w takim razie bede w stanie przyjechać za 3.5 roku (chyba że ktoś chcę się mną zaopiekować :wink: )

niemirka - Czw 25 Cze, 2009

Można się dowiedzieć ile było miejsc? Pozdrawiam
RobertO - Pią 26 Cze, 2009

w sumie bedzie 50 osob
32 uczestnikow
18 osob obsluga

maziek - Pią 26 Cze, 2009

No, noo, luksusowo, proporcje załoga/pasażerowie mniej więcej jak w dziewiczym rejsie Titanica... ;-)
zwirek210 - Pon 27 Lip, 2009

Szkoda ze sie tak póżno o tym dowiedziałem, szkoda ze tak mało miejsc, zreszta i taik jestem leszczem pośród takich rekinów jak wy. Ale to kontakt i praca z fanatykami foto daje możliwość ekeftownej nauki i świetnej zabawy. Ja teź tam chce :( . Ale i tak durne ślubsko mam na wekendzie jakby cholera nie mogli za tydzien się chajtnąć
RobertO - Sro 29 Lip, 2009

zwirek210, za rok tez bedzie zlot :-) wiec nie wszystko stracone
RobertO - Czw 30 Lip, 2009

Jedna osoba ze zwzgledu na stan zdrowia musiala zrezygnowac z udzialu w zlocie wiec mamy jedno wolne miejsce. Jezeli ktos jest chetny to prosze dac znac.
muad - Czw 30 Lip, 2009

Jakoś spokojnie w tym wątku, dla pewności sprawdziłem czy to faktycznie jutro się zaczyna.
Actua - Czw 30 Lip, 2009

No właśnie nikt nic nie piesze a ja muszę za 8 godzin wyjechać :mrgreen:
Monastor - Czw 30 Lip, 2009

muad, jak to jutro? Przecież dzisiaj się zaczęło. Właśnie wróciłem do pokoju z ogniska. Nie gadaj, że zapomniałeś :shock:

Wsiadaj w auto i przyjeżdżaj bo wiele tracisz!

mavierk - Czw 30 Lip, 2009

ale żałuję, że sobie nie pojade :zalamany:

nie wiem jak wy, ale ja ide sie pakowac.
muad - Czw 30 Lip, 2009

Monastor napisał/a:
Przecież dzisiaj się zaczęło. Właśnie wróciłem do pokoju z ogniska.

Mam nadzieję, że nie zjadłeś całego prosiaka??

muad, niestety, tak to bywa ze studentami. Wiecznie głodni :)
goltar - Czw 30 Lip, 2009

Ale macie fajnie...
skasowany - Czw 30 Lip, 2009

Gdybym wiedział, że do Ruskich tak późno wyjadę, też już bym się pakował :(
kmosw - Czw 30 Lip, 2009

A my już jesteśmy spakowani :)

Noc jeszcze młoda, ale zaraz zaczynam ;)
Wujek_Pstrykacz - Czw 30 Lip, 2009

ja wielke do spakowania nie mam, jestem już gotowy do wyjazdu :lol:
Arek - Czw 30 Lip, 2009

Ja właśnie spakowałem torbę z obiektywami i lornetką :) Reszta mało ważna ;)
edmun - Czw 30 Lip, 2009

chyba będziemy jednymi z najbardziej obładowanych ludzi na zlocie :)
ale tak to już jest jak prosto ze zlotu jedzie się na tygodniowy urlop :cool:

Kocur - Czw 30 Lip, 2009

Ja już na szczęście spakowany. :D Jeśli są jakieś minusy posiadania fajnej szklarni, to napewno należy do nich znaczny wzrost wagi i objętości bagażu, kiedy trzeba wszystko zapakować. :P
snpaulina - Czw 30 Lip, 2009

Witam wszystkich serdecznie :) Również zaniepokoiła mnie taka cisza tutaj, ale widzę, że już wszystko w porządku :) Zatem do jutra :)

snpaulina, do jutra, kimkolwiek jesteś :)
snpaulina - Czw 30 Lip, 2009

Czytelniczką już od dłuższego czasu, na forum od chwil kilku, foto - amatorszczyzna, ale wszystko przede mną :)
goltar - Czw 30 Lip, 2009

Nudny weekend się zapowiada, wszyscy na zlocie, nie będzie kogo banować ;)

goltar, wiemy :P

PS. tych co pytali informuje ze bedzie sigma 200-500 f/2.8. obecnie jestesmy na etapie poszukiwania tragarza

goltar, jak jeszcze jesteś to możesz mnie zbanować do niedzieli włącznie ;)
Poczujesz się lepiej, a ja się wreszcie spakuję zamiast siedzieć na forum :)

komor - Czw 30 Lip, 2009

A ja się będę jutro rano pakował, bo daleko nie mam, ale akumulatory naładowałem już teraz :P

Słuchajcie, zabierać parasolkę i statyw do lampki czy się wygłupię? :D

Jesienny - Czw 30 Lip, 2009

Czemu nie, byle niebo opacznie tego nie zrozumiało ;]
zug - Czw 30 Lip, 2009

komor napisał/a:
Słuchajcie, zabierać parasolkę i statyw do lampki czy się wygłupię?

nie zapomnij do kompletu swojego wdzianka :razz:

MC - Pią 31 Lip, 2009

goltar napisał/a:
Ale macie fajnie...

I pod tym pozostaje mi sie podpisac.
Za to jaki spokoj bedzie na forum...

komor - Pią 31 Lip, 2009

Goltar, MC, czy to znaczy, że nie będzie was?
MC - Pią 31 Lip, 2009

:evil:
zug - Pią 31 Lip, 2009

MC, a co Ty tu robisz?
MC - Pią 31 Lip, 2009

Tu czyli na forum? :mrgreen:
goltar - Pią 31 Lip, 2009

Komor - niestety nie :cry:
arietiss - Pią 31 Lip, 2009

Ktoś musi tu mieć oko na gawiedź...! :lol:
komor - Pią 31 Lip, 2009

A my jedziemy ale ogląd też mamy...
mnich - Pią 31 Lip, 2009

MC napisał/a:
Za to jaki spokoj bedzie na forum...

łe tam! zawsze możemy troszkę razem glotarowi namieszać! ;)