forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - Gdzie wysłać A700 do naprawy gwarancyjnej - Żytnia czy Adder

SlawGaw - Nie 22 Lut, 2009
Temat postu: Gdzie wysłać A700 do naprawy gwarancyjnej - Żytnia czy Adder
Od niemal roku używam Sony A700 i zauważyłem że pokrętła zaczynają mi jakoś dziwnie działać i przydałaby się mała regulacja AF. Chciałbym aparat wysłać do serwisu, ale nie bardzo wiem gdzie. Na stronie Sony znalazłem dwa serwisy które się tym zajmują. Pierwszy na ul. Żytniej a drugi to Adder. Czy ktoś miał okazję korzystać z któregoś? Jakie macie doświadczenia? Gdzie lepiej?
MC - Nie 22 Lut, 2009

Wyboru nie ma. Adder serwisuje sprzet Minolty (chodzi o E58). Ty musisz wyslac swoj na Zytnia. Generalnie na kkm jest zdecydowanie wiecej opinii pozytywnych niz negatywnych.
SlawGaw - Nie 22 Lut, 2009

MC, dzięki.
Serwis na Żytniej to ten sam co Canona?
O serwisie Canona nie piszą najlepiej na tym forum.

Co to jest E58?

MC - Nie 22 Lut, 2009

SlawGaw napisał/a:
Serwis na Żytniej to ten sam co Canona?

Tak, ale wlasnie na KKMie pisza o nim co najmniej dobrze.
SlawGaw napisał/a:
Co to jest E58?

To taka przypadlosc D7D polegajaca na wadzie migawki, ktora ujawnia sie gdy aparat przez jakis czas nie byl uzywany. Naprawiana zdaje sie do marca 2011roku za darmo w Bremen. A przy okazji ludziom naprawiaja wiele innych rzeczy :razz:

SlawGaw - Pon 23 Lut, 2009

MC, Dzięki za wyjaśnienia, o E58 jednak słyszałem, ale tym sobie głowy nie zawracam bo moja D7D tego nie ma.
A700 pojedzie na Żytnią.

mavierk - Pon 23 Lut, 2009

MC napisał/a:
To taka przypadlosc D7D polegajaca na wadzie migawki, ktora ujawnia sie gdy aparat przez jakis czas nie byl uzywany.
mialem ją w R1, jak wysuwalem lampę błyskową... ale wystarczy używać tego sprzętu, albo dać komuś, kto nie wie, że coś jest z aparatem nie tak :D
SlawGaw - Wto 03 Mar, 2009

Sprzęt wrócił z serwisu z Żytniej i jest Ok.
MC - Wto 03 Mar, 2009

AF tez wyregulowali? Szybciutko sie uwineli :grin:
SlawGaw - Wto 03 Mar, 2009

Tak, wymienili jakąś folię i wyregulowali AF. Mam sprzęt od 30 minut, jeszcze nie wszystko sprawdziłem ale wydaje się być ok. Pokrętła to chodzą jak nowe.