forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - po pożarze... :-(

chiro - Pon 23 Lut, 2009
Temat postu: po pożarze... :-(
Witam Wszystkich Forumowiczów i twórców tej strony. Korzystam z Waszych opinii już od dłuższego czasu jednak ostatnie przykre wydarzenie które mnie spotkało spowodowało, iż pisze dziś mojego pierwszego posta.
Niedawno przeżyłem pożar mieszkania. Straciło sie troche dobytku, ale nie o tym chciałem tu napisać. Udało mi sie wynieść mój aparat z osprzętem. Wszystko było narażone na bardzo wysoką temeperaturę, ale odziwo działa. Pare dni czyściłem obiektywy i samo body od sadzy i stopionego ocieplenia dachu, który skapywał na sprzęt. Jedynego elementu którego nie udało mi sie doprowadzić do użytku to górnego szkiełka pod którym widoczne są nastawy aparatu ( CANON 40D ). Jest ono lekko podtopione i matowe. Moje pytanie jest następujące: czy i jak można je spolerować, czy i gdzie można je ewentualnie wymienić, i jakie mogą być tego koszta?? Dodam jeszcze tylko ze jestem spod Poznania.
Z góry dzięki za ewentualne wskazówki i porady.
Pozdrawiam
chiro

jogofrugo - Sob 08 Sie, 2009

Tego już raczej nie naprawisz polecam wyciągnąc ten kawałek i z jakieś cienkiej plexy wyciąć i wkleić nowy kawałek, chyba najtaniej.
krisv740 - Sob 08 Sie, 2009

serwis - ulica żytnia warszaawa
Firma: Foto-tronik sp. j.
Adres: Żurawia 32/34
00-515 Warszawa
E-mail: wyślij wiadomość
Telefon: 22 435 82 42
Fax: 22 435 82 43
Dodatkowe: Serwis sprzętu foto wideo

B o g d a n - Sob 08 Sie, 2009

Serwis w Poznaniu:

Firma Fototechnik przyjmuje sprzęt z terenu całej Polski.
Biuro serwisu:
ul. Piątkowska 84 b/8 61-648 Poznań

tel. +48 505 55 88 78 Pod wskazanym numerem otrzymają Państwo fachową informację o całej procedurze serwisowej.

Biuro czynne od godziny 09.00
w poniedziałki do godziny 19.00
we wtorki do godziny 16.00
w środy do godziny 16.00
w czwartki do godziny 16.00
w piątki do godziny 14.00