|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - Test obiektywu Olympus Zuiko Digital 150 mm f/2
RobertO - Wto 24 Lut, 2009 Temat postu: Test obiektywu Olympus Zuiko Digital 150 mm f/2 Jak zawsze zapraszam do lektury i dyskusji
http://www.optyczne.pl/in...ywu&test_ob=153
goltar - Wto 24 Lut, 2009
Chyba jedno z najlepszych szkieł w ofercie Olympusa... tylko można pozazdrościć.
MC - Wto 24 Lut, 2009
Fakt, jest czego zazdroscic. Lacznie z cena, ktora nie wydaje sie byc wygorowana za takie szklo.
kamfil06 - Wto 24 Lut, 2009
ale ogromny s*******
dla tego szkła chyba warto wchodzić w oly...
mavierk - Wto 24 Lut, 2009
oj, zdjęcia z bokeh.. chłopaki, co z Wami?
Super szkiełko! System 4/3 ma już tyle argumentów za sobą, że nawet sony schodzi na 2 miejsce
Arek - Wto 24 Lut, 2009
mavierk napisał/a: | oj, zdjęcia z bokeh.. |
Przypadkiem wszedł mi w kadr...
Arek napisał/a: | Przypadkiem wszedł mi w kadr... | Jakbyście mogli więcej takich fot robić, to byloby fajnie, bo można z nich wyciągnąc wnioski
AQQ - Wto 24 Lut, 2009
piękne szkło
teraz wyobraźcie sobie to szkiełko podpięte do e-420
AQQ - Wto 24 Lut, 2009
mavierk napisał/a: | szkiełko podpięte do e-420 |
tutaj raczej podpina się aparat do szkła
komor - Wto 24 Lut, 2009
RobertO, coś z linkami jest nie tak, bo w pierwszym rozdziale jest link Poprzedni rozdział i jak się go tupnie to jest tylko spis treści i znowu link do „poprzedni” i po jego tupnięciu lądujemy w awarii.
(Po przeczytaniu skasować, spalić lub zjeść.)
avalon - Wto 24 Lut, 2009
Chwalić was czy ganić Przede mną wymiana puszki a robicie mi już apetyt na obiektyw prawie doskonały. Jak znalazł do EC20. Przełącznik trybu ostrzenia to coś, czego wybitnie brakuje mi w 50-200SWD szkoda, że olek tego poskąpił. A skoro już tak testujecie topowe szkła Olympusa to może pójść na całość i przetestować ZD 300 f2.8
Itey - Wto 24 Lut, 2009
a jak się do tego podepnie m4/3 to nadal będzie można mówić o wymiennym obiektywie czy o wymiennym aparacie?
Wujek_Pstrykacz - Sro 25 Lut, 2009
Szkło super, można się cieszyć z tego, że jeszcze można wypuścić na rynek obiektyw który szokuje jakością w dobie ogólnego szajsu.
Baku - Sro 25 Lut, 2009
Prawdziwa telemasakra
Z przyjemnością czyta się takie testy ...później człowiek zazdrości... 4/3 ma na prawdę świetne obiektywy...
Ja poproszę: 7-14/4, 14-35/2, 35-100/2 i tą 150tkę. Sprzedaję Canona i idę do sklepu kupić E-3.
andytown - Sro 25 Lut, 2009
Ja poproszę o was test 14-35 f2.0,,, bo chętnie przeczytałbym go przed zakupem:)
bladyrunner - Sro 25 Lut, 2009
Żeby tylko Olek zmienił dostawcę matryc...
Baku - Sro 25 Lut, 2009
Tu nie chodzi o dostawcę matryc, bo matryce Olka wcale nie są (a raczej nie były by) złe.
Problemem jest bzdurna filozofia megapiskelowego pędu. Ja czekam aż się w Olympusie obudzą i po raz kolejny pójdą pod prąd, proponując coś innego.
Jakby E-3 miał 8 megapiskeli za to dopieszczone ekstra szybkością i dynamiką tonalną to była by perełka. A zamiast tego zobaczymy E-5 z 15 megapikselami i dynamikę na ISO 100 jak w C40D na ISO 1600.
k_u_b_a - Czw 26 Lut, 2009
MC napisał/a: | Fakt, jest czego zazdroscic. Lacznie z cena, ktora nie wydaje sie byc wygorowana za takie szklo. |
No cena skoczyła ostatnio o 2000 ale na allegro jest prawie nowa używka za 5000 z hakiem
cyrylo - Czw 26 Lut, 2009
w komentarzach pod testem taki szał, a tutaj cisza. ludzie wyrzywają się ile mogą
na przyszłość lepiej nie publikować takich tekstów. publikowanie tekstów obraźliwych dla użytkowników innych systemów powinno być zabronione
Mysza - Pią 27 Lut, 2009
cyrylo napisał/a: | w komentarzach pod testem taki szał, a tutaj cisza. ludzie wyrzywają się ile mogą
na przyszłość lepiej nie publikować takich tekstów. publikowanie tekstów obraźliwych dla użytkowników innych systemów powinno być zabronione |
Bo tutaj nikt nie próbuje dyskutować z faktami. A obiektywy takie jak Olkowa 150'tka nie dają wielkiego pola do dyskusji. Bo niby o czym.
Cześć tu Mysza.
MM - Sob 28 Lut, 2009
Dyskusja może być tylko o tym pod co to podpiąć, bo jak dla mnie to za bardzo nie ma pod co.
mavierk - Sob 28 Lut, 2009
MM, przecież pisałem, pod e-420
Mysza - Nie 01 Mar, 2009
MM napisał/a: | Dyskusja może być tylko o tym pod co to podpiąć, bo jak dla mnie to za bardzo nie ma pod co. |
Ale to już nie ten dział .
Cześć tu Mysza.
|
|