forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Koniec Optycznych. Jest KRYZYS ;-)

maziek - Czw 26 Lut, 2009
Temat postu: Koniec Optycznych. Jest KRYZYS ;-)
http://tiny.pl/bg2p
edmun - Czw 26 Lut, 2009

grałem, również polecam... (ba.. nawet przeszedłem choć ostatnia walka niejednemu podniosła ciśnienie ze względu na obsługę broni)
mnich - Czw 26 Lut, 2009

edmun napisał/a:
grałem, również polecam

grałe, przeszedłem, nie polecam. FarCry2 jest ciekawszy, równie ładny i bardziej otwarty - no i dłuższy :)

tomberek - Czw 26 Lut, 2009

wg mnie to bardzo przeciętna gra w bardzo dobrej oprawie audio-wizualnej, też nie polecam
edmun - Czw 26 Lut, 2009

kwestia gustu oczywiście :)

farcry 2 moim zdaniem lekko przesycony, posiada także dosyć liniową fabułe (choć crysis również), jednakże gra lekko nudnawa oraz wkurza mnie kilka małych błędów

:)

Choć i tak nic nie przebije Half-Life 1 czy Alien vs. Predator 2 (w szczególności w słuchawkach na uszach w nocy).. i jeszcze F.E.A.R. ? chyba tak... również straszliwe

Czort z tą grą, chodzi o to, że niedługo NIE DA się odróżnić - fota to, czy nie fota.
mavierk - Czw 26 Lut, 2009

czy to źle?

Ale ja nadal jestem wierny Diablo 2 :] Od 10 lat :D

Ja jestem wierny Wife1 od 17 lat...
Wujek_Pstrykacz - Sob 28 Lut, 2009

Maziek, to teraz mało modne :oops: :zalamany: :cry:
mavierk - Sob 28 Lut, 2009

W ogóle... myślałem, że ten Wife1 to jakiś fps w stylu silent hilla sprzed 17 lat...
czasami człowiek niezłym idiotą jest :D

RobertO - Sob 28 Lut, 2009

mavierk napisał/a:
W ogóle... myślałem, że ten Wife1 to jakiś fps w stylu silent hilla sprzed 17 lat...

:D :D:D:D

a dla mnie gry skonczyly sie na Fallout i Fallout 2
potem probowalem kilku innych ale wszystko juz bylo tylko gorsze

Monastor - Sob 28 Lut, 2009

Heroes of Might and Magic III, cała seria Might and Magic, Wizardry 8, Gothic, Morrowind... to były giery

A crysis już swoje latka ma, fakt, grafika obłędna, ale niestety tylko ona.

MM - Sob 28 Lut, 2009

Ja tych wszystkich waszych gier nawet z nazwy nie kojarzę (tzn. pierwszy raz o nich słyszę :oops: ). Dla mnie istnieją tylko jakieś symulacje lotu i strategiczne z II W.Ś. :roll:
MC - Sob 28 Lut, 2009

Oj, Diablo 1 i 2, HM&M i Settlers wiele godzin z zycia mi zabraly.
mavierk - Sob 28 Lut, 2009

Ecce Homo! :mrgreen:

Ja szczęśliwym, że Setlersów sobie odpuściłem.
Z drugiej strony wkręciłem się w dwie gry mmorpg - najgorszy zżeracz czasu świata... nie ma porównania, z 3 miesiące bezustannej gry wycięte z życiorysu :|

benetnash - Nie 01 Mar, 2009

Ja się zatrzymałem na fallout 1&2, baldursach a do tego Half-Life 1.
Ostatnio grałem w Half-File 2 ale w tej grze jest dokładnie to samo co w pierwszej wersji tylko z ładniejszą grafiką ;)
A i tak najfajniejsze są gry planszowe!
Pozdrawiam

edmun - Nie 01 Mar, 2009

mavierk jakie mmorpg zabrały Ci życie ? ja już jedną chyba 4-5 lat katuję :D
mavierk - Nie 01 Mar, 2009

edmun napisał/a:
mavierk jakie mmorpg zabrały Ci życie ? ja już jedną chyba 4-5 lat katuję :D
w 2005 dostałem od kolegi Ragnarok Online - musiałem z dziewczyną zerwać, bo mi zabierała czas na koxanie - grałem codziennie 4-20 godzin na dobe. Potem miałem rok detoksu i koleżanka dała mi płytkę z WoWem i było podobnie - 2 lata. No i od tygodnia znowu gram w RO :)
darek-dorado - Pon 02 Mar, 2009

mavierk, Ty musisz iść na odwyk!
Dla mnie nr 1 to Baldurs Gate Tron Baala, póżniej Gothic, Settlers... a od dłuższego czasu wolę w czatowni posiedzieć lub połazić po lesie, że nie wspomnę o wypadach z wędką.
Generalnie wszelkie gry to złodzieje czasu, chociaż przy zachowaniu umiary fajnie czasem postrzelać do jakiegoś "niemca"...

maziek - Pon 02 Mar, 2009

Opowiem Wam moja historię ;-) . Ja też b. dużo grałem, z dziesięć lat dzień w dzień po kilka godzin. I pewnego dnia mi całkowicie przeszło, bez żadnych w tym kierunku chęci ani postanowień. Tak, jakby mi wszyli esperal. Przestało smakować. Dziwne, nie?
benetnash - Pon 02 Mar, 2009

mavierk napisał/a:
koxanie

Widzę, że nie jestem jedyny z tym słowem ;)

jenknermario - Pon 02 Mar, 2009

Ja gram tylko w pokera a Fulltillt.com. Nic na swiecie mnie tak nie kreci jak dobre rozdanie w pokerze.
mk - Wto 03 Mar, 2009

maziek napisał/a:
Opowiem Wam moja historię ;-) . Ja też b. dużo grałem, z dziesięć lat dzień w dzień po kilka godzin. I pewnego dnia mi całkowicie przeszło, bez żadnych w tym kierunku chęci ani postanowień. Tak, jakby mi wszyli esperal. Przestało smakować. Dziwne, nie?

Powiem Ci że ja mam czy też miałem podobnie.

komor - Wto 03 Mar, 2009

Ja tyż, nie da się ukryć, miałem podobnie. :)

Ja najmilej wspominam takie coś, co nazywało się Tactical Ops i było wtedy jeszcze darmowym modem do Unreal Tournament (oryginalnego, nie żadnego tam 2003 czy wyżej). To był 1st person shooter w stylu terroryści kontra policjanci/AT. Spędziłem przy tej grze sporo miłych wieczorów i nocy, jak pracowałem jeszcze w agencji reklamowej, oraz potem… wspólnie z moją żoną, grając w internecie z innymi czubkami. :D
Potem to wyszło jako osobna, płatna gra, ale niestety nie zrobili już wtedy wersji na Macintosha, więc pozostało mi granie w ostatnią wersję modową posadzoną na Unrealu, zanim zmiany w systemie operacyjnym nie spowodowały, że Unreala nie dało się już odpalić na moich nowszych komputerach.
Te klimaty właśnie lubię, spędziłem trochę czasu przy grach typu Medal of Honor, Wolfenstein i podobnych. A wcześniej to było sporo innych starszych gier, kto jest starym makowcem to pamięta zapewne grę Marathon, ale to już prehistoria.

MC - Wto 03 Mar, 2009

A pamieta ktos Wolfensteina? :mrgreen:
komor - Wto 03 Mar, 2009

Jacha! Masz na myśli tego pierwszego, ze sprite’ami o ogromnie dużych pikselach, które zawsze były zwrócone w stronę grającego... :lol:
MC - Wto 03 Mar, 2009

Jasne, to dopiero byla gra.
Wiele godzin tez spedzilem nad Wings Commander

piotrmkg - Wto 03 Mar, 2009

mówicie o wolfenstein 3d :) ja tam jeszcze pamiętam czasy diggera na IBM XT :) co to był za komp :D proc 4MHz :) dyskietki 5,25" 360kB :D
cruiser - Wto 03 Mar, 2009

Civilization I i II i kilka innych gier Sida Meyera.. To były czasy kiedy gry musiały mieć sens, bo grafika nie była argumentem...
mnich - Wto 03 Mar, 2009

A ja jestem w miarę na bierząco.
(może ze względu na jeszcze dość nie wielki dorobek lat życia)

Ale tytuły które wymianiacie znam doskonale. Wolf 3d, Doom, także Unreal (UT + TacticalOPS)
Crysisy, FarKraje itp robią wrażenie tylko przy pierwszym kontakcie, potem to jakby wsystko gdzieś już było.

Ale lubie gry niezobowiązujące i też wymagające ( symulatory ). Otwarty świat, piaskownica.

Dziś potrafię spedzić przed komputerem ( grając ) 12 w sobotę + 12 w niedzielę + 4, 3 godzin dziennie w tygodniu,
A graczem jestem raczej przeciętnym :D

moje ulubione tytuły to:

- flight simulator 2004 + masa dodatków w sumie to zajmuje 60GB na osobnej partycji RAID 0;
- operation flashpoint; jak wyjdzie część druga na wakacje to będzie co robić :)

mnich - Wto 03 Mar, 2009

piotrmkg napisał/a:
operation flashpoint; jak wyjdzie część druga na wakacje to będzie co robić

W tym roku będziemy mieli powody do radości bo ma wyjść ARMA2 I OFP2. Więc jest na co czekać. :D

Aktualnie poluje na MFS X,
a zagrywam się w race07/GTR Evo. (w tym Twój ulubiony tor: Zielone Piekło )

mnich, do FSX'a z dodatkami to trzeba mieć i7 :-( żeby to jakoś śmigało.
no w GTR Evo w końcu jest oficjalny tor, bo w GTR2 były tylko te robione chałupniczo.

mnich - Wto 03 Mar, 2009

piotrmkg napisał/a:
bo w GTR2 były tylko te robione chałupniczo

ale lepiej mi się na nim jeździło :)
A tego w Evo. nie umiem opanować...
Oczywiście próbuje swoich sił online :)

mnich, w gtr2 to można było się tylko kolejności zakrętów nauczyć bo pierwsza wycieczka na realny tor - i pełen karp, co tu tak stromo :?: ta prosta w grze była dłuższa/krótsza, ten zakręt był mniej wyboisty, różnice można by mnożyć w nieskończoność :)
maziek - Wto 03 Mar, 2009

No tak, Unreal (ale nie Tournament), Wolfenstain (ale 2), Medal of Honour, Hitman(2)...
Najlepsza gra (IMO) Descent2.
Przestańcie, mam jeszcze te płytki...

mnich - Wto 03 Mar, 2009

piotrmkg, http://www.nogripracing.com/index.php

Znasz? masa dodatków.

A Neverhood'a znacie? ;)

[ Dodano: Wto 03 Mar, 2009 22:46 ]
maziek, fajnie że wspomniałeś o hitmanie :)
tęsknie za tą serią.

mnich, znam jeszcze kilka innych miejsc gdzie są dodatki :D
maziek - Wto 03 Mar, 2009

mnich napisał/a:
fajnie że wspomniałeś o hitmanie :)
tęsknie za tą serią.
No widzisz, na trójce mi się to zrobiło, że przestało kręcić... A dwójka bezbłędnie jeszcze... 100 na 100.
Misek - Wto 03 Mar, 2009

Również pogrywałem w Hitmana, imo 1 i 4 to najlepsze części.
mnich - Wto 03 Mar, 2009

Wstyd, taką prywate tu urządzamy... :D

Jeszcze tylko z kronikarskiego obowiązku wymienie że Fallout 3, GTAIV, H-L2 ( orangebox) nie jest mi obcy.
A fanem GTA jestem tak wielkim że kupiłem już w dniu premiery.

MC - Wto 03 Mar, 2009

Uuuu, a w przygodowki to nikt nie gral? :sad:
Monastor - Wto 03 Mar, 2009

MC, za mało w nich przemocy :?
No, grałem w Myst V, ale to chyba inna epoka :zalamany:

MC - Wto 03 Mar, 2009

Ja zaczynalem od Phantasmagorii (na 7 plytach!!) a skonczylem na Black Dahlia ( skromne 8 plyt). I wcale bym nie powiedzial, ze przemocy tam bylo niewiele...
mavierk - Wto 03 Mar, 2009

mnich napisał/a:
A Neverhood'a znacie? ;)
Scena z muchomorkiem najlepszą sceną z gry wszechczasów :D

Ja z przygodówek to przeszedłem połowę Książe i Tchórz (potem musiałem płytki oddać) a potem odechciało mi się w to grać, za dużo rzeczy zależało od przypadku a nie jakiegoś ustalonego algorytmu.

Za to need for speed: porshe 2000 - moim zdaniem najlepszy z NFSów.

lupo57 - Sro 04 Mar, 2009

Ja to gram głównie w diablo2 LoD, do tego COD 4 i 5 no i oczywiście warcraft 2, wiedzmin, MOHAA, i kiedyś duzo grałem w panzer general :)
Paweł_G - Sro 04 Mar, 2009

Ja ostatnio powracam do gier z okresu liceum - i nabyłem za 20 zika Max Payne, Hitman 2 i Colina 2. Piekna grywalność.
tomberek - Sob 07 Mar, 2009

Moja historia z grami to :Benefactor z amigi do uruchomienia na pc z emulatorem, potem już na pc system shock 2 - niesamowity klimat i odgłosy małp, które pamiętam do dzisiaj, część życia w sieciówce Battlefield 2, i po cod4 jazda w cod5, a jedyna gra, która nie znudziła mi się od podstawówki to ...szachy :shock:
muad - Pią 13 Mar, 2009

A dla mnie the best są Heroes zacząłem grać od III, teraz mam V (jednego dodatku jeszcze nie przeszedłem - nie ma czasu). Ale grą, która zrobiła na mnie największe wrażenie to było DUNE jeszcze na Amidze, 4 dyskietki. Polecam też książkę Herberta o losach planety DUNE.
komor - Sob 14 Mar, 2009

muad napisał/a:
Polecam też książkę Herberta o losach planety DUNE.

Ale którą? :)

ophiuchus - Sob 14 Mar, 2009

Pewnie pierwszą, chociaż sam nie czytałem żadnej :D z literatury bezwzględnie Imię Róży, tudzież W poszukiwaniu straconego czasu, a jak chodzi o rozrywkę elektroniczną, to jestem zagorzałym fanem hitmana, perskiego księcia i falloutów, z wyjątkiem ostatniego... Nie to, żeby był zły... ale jednak nie spełnił wszystkich oczekiwań. No i w porywach Szturmowik oraz Lock-On ;)
piotrbujakowski - Nie 15 Mar, 2009

Red Alert 1 i 2, Dune 2 i 2000 w emperrora nie grałem, Quake 1, 2, 3 ;
muad - Nie 15 Mar, 2009

komor napisał/a:
muad napisał/a:
Polecam też książkę Herberta o losach planety DUNE.

Ale którą? :)

Oczywiście I część. Kolejne w sumie też choć te dalsze części, wydaje mi się, że były pisane lekko na siłę. Filmy też polecam na podstwie tej sagi, choć najpierw należałoby przeczytać książkę.

A z gier tzw. " w mordę kopanych" to Quake 2 (muzyczka super, od czasu do czasu załączam sobie ją) no i Unreal - tu akurat tylko przez neta - szczególnie ta lokacja z dwoma wieżami.

4motion - Pon 16 Mar, 2009

Ja tam czasem łupie w COD 2 online.

ps. Muad z jakiego ty Świebodzina jesteś? Ja jestem z tego w lubuskiem.

henk - Wto 17 Mar, 2009

Ze słowa pisanego polecam wszystkim ,,Krótką historię czasu" Stephena Hawkinga.
To nie jest książka z fabułą tylko naukowa.
Z fabularnych ciężko wybrać, ale w tutejszym towarzystwie powinien się spodobać ,,Czerwony sztorm" Toma Clancy.
Jeśli chodzi o gry to jak na razie nie znam lepszej od Far Crya.

bakajev - Sro 18 Mar, 2009

Wlasnie chce sobie kupic ta 'krotka historie...' tyle, ze wersje ilustrowana(wydaje sie przystepniejsza), a drogie bydle:/

A z gier to imo najlepszy stary dobry half-life, w warcrafta 3 tez swoje odmaniaczylem. Podobnie jak w unreala, czy diablo 2, z nowszych to polecam stalkera + dodatek.

muad - Pon 22 Cze, 2009

4motion napisał/a:
Ja tam czasem łupie w COD 2 online.

ps. Muad z jakiego ty Świebodzina jesteś? Ja jestem z tego w lubuskiem.

To tak jak ja.

mnich - Sob 08 Sie, 2009

Czas odświerzyć temat, ponieważ pojawiła się aplikacja która naprawdę wygląda i brzmi świetnie.
Gra/aplikacja jest darmowa, no chyba że samy chcemy wykupić dodatkowe licencje i akcesoria.

www.thehunter.com – z tej strony można pobrać klienta gry (500 MB), zarejestrować się i stworzyć postać oraz uruchomić zainstalowaną wcześniej grę.

Choć tematyka może się wydać kontrowersyjna, bo chodzi o polowania, jednak grę włączyć trzeba chociażby dla grafiki i świetnego uczucia przebywania w prawdziwym lesie [ falujące drzewa, trawy, spadające liście, latające ptaki, motyle ]
Możemy sobie wybrać godzinę polowania ( polecam 5.00 - świetne światełko ).
I jeśli jednak zapragniemy coś ustrzelić z pomocą przyjdzie nam huntmate- swoisty GPS, który pomaga lokalizować tropy i dźwięki. Do naszej dyspozycji jest także lornetka, wabik i uwaga.... aparat cyfrowy!
Aparatem tym możem zrobić zdjęcia, które automatycznie są wgrywane do naszej galerii na naszej strone thehunter.com np: http://mnich.thehunter.com/

Resztę musicie zobaczyć sami.
Polecam
mnich

PS: Jeśli chodzi o polowania to jest to zabawa dla cierpliwych i czujnych. Skradanie, nasłuchiwanie i obserwacja terenu, to droga do sukcesu.

edmun - Pon 10 Sie, 2009

skopałeś linka :) Już poprawiłem - Komor
punkt drugi - gdzie avatar ?!

punkt trzeci - strona sypie się w firefoksie. na ie chodzi normalnie :D

mnich - Pon 10 Sie, 2009

edmun napisał/a:
skopałeś linka

normalka... ;)

http://www.thehunter.com

[ Dodano: Pon 10 Sie, 2009 20:02 ]
edmun napisał/a:
punkt drugi - gdzie avatar ?!

próbuje być anonimowy.

[ Dodano: Pon 10 Sie, 2009 20:03 ]
edmun napisał/a:
punkt trzeci - strona sypie się w firefoksie. na ie chodzi normalnie

... nie przychodzi się z kijem na strzelaninę ;)

nazgul - Sob 15 Sie, 2009

RobertO napisał/a:
mavierk napisał/a:

:D :D:D:D

a dla mnie gry skonczyly sie na Fallout i Fallout 2
potem probowalem kilku innych ale wszystko juz bylo tylko gorsze

Bo ciężko jest wymyslić coś nowego :) A ja sobie pogrzebałem po sajtach z abandonwarezami i teraz cykam pod DosBox-em w Syndicate, Cannon Foddera czy Mass Destruction :)
To były czasy :)

A co do Crysis - ciekawe kiedy aparaty cyfrowe zaczną uzywać obiektywów tylko do pobrania sampla na podstawie którego procesor w czasie rzeczywistym wyrenderuje obraz lepszy niż widok który próbkował :)