forum.optyczne.pl

Propozycje - Kolejna baza danych - książki o fotografowaniu

marcinek - Pon 15 Sty, 2007
Temat postu: Kolejna baza danych - książki o fotografowaniu
Pomysł może z pogranicza zaiteresowania optyczne.pl (bardziej się chyba nadaje na fotopolis), ale z Wami czuję sie bardziej związany więc tu uderzam najpierw.

Gapiąc się w empiku na masę przeróżnych książek o fotografii i chcąc zainwestować swoje comiesięczne 100 zł z funduszu intelektualnego w jakąś dobrą pozycję o technice fotografowania (postanowiłem poważniej podejśc do tematu: dleczego moje fotki są gorsze niż innych) zbaraniałem od ilości-rożności dostępnych pozycji. A może gdyby tak wespół-w-zespół stworzyć bazę takich ksiązeczek? Z opiniami czytelników? Od albumów po kolejny-fotoszop-dla-oprnych ?

:idea: myslę, że zarejestrowani użyszkodnicy mogli by mieć prawo wprowadzenia książki do bazy i wpisania pierwszej opinii. A reszta działaby się tak jak w przypadku bazy obiektywów?

Baza mogłaby przechowywac takie atrybuty jak tytuł, tytuł oryginału, autor, tłumacz ISBN, wydawnictwo, cena?, kategoria (np wielokrotny wybór typu: album,wojna, albo obróbka cyfrowa itd..)

Eh.. gdyby tak mieć trochę czasu to by się samemu siadło z PHP... A tak, tylko ankietkę dodałem

marcinek :wink: