|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Który kompakt wybrać??
Matteo - Wto 03 Mar, 2009 Temat postu: Który kompakt wybrać?? Witam. Jestem nowy na forum ale od jakiego¶ czasu czytam forum. Dobra ale mniejsza o tym. Chciałem się was poradzić w kwestii wybory aparatu, sam jako¶ nie mogę się zdecydować.
Zastanawiam się nad 4 modelami:
Canon PowerShot SX110 IS
Canon IXUS 870IS
Nikon Coolpix P600
Panasonic LX3
Który z tych cyfrówek polecacie?
wielbicielxx - Wto 03 Mar, 2009
canona ixus i nikona P6000 sobie odpusc. A jesli chodzi o dwa pozostale to kwestia co chcesz fotografowac bo to calkiem rozne konstrukcje.
AQQ - Wto 03 Mar, 2009
wielbicielxx napisał/a: | nikona P6000 sobie odpusc |
Dlaczego?
Zastanawiam się (na wycieczki) nad C G9 albo N P6000 i chętnie posłucham opinii na temat jednego i drugiego.
Matteo - Wto 03 Mar, 2009
Wła¶nie mogę się dowiedzieć dlaczego NikonaP6000 mogę sobie odpu¶cić? Aparatem chciałbym robić każdego rodzaju zdjęcia tylko, że na przyzwoitym poziomie. Wcze¶niej miałem Konice Minolta Z5 i powiem tak możliwo¶ci aparaty super ale dla mnie był za duży. Chyba najlepszym wyborem będzie Panasonic LX3. Chociaż SX110IS też nie jest zły.
RUDY 102 - Wto 03 Mar, 2009
co do canona sx to prosze
http://www.recenzje.net.p...shot_sx110_is.0
wiem ze to nie jest wiarygodne no ale zawsze jakas opinia
Dominika - Wto 03 Mar, 2009
Polecam LX3 mam jest super. Ixus to kompakciki fajnie wygladaja ale w fotografie sie nimi nie pobawisz. P6000 niby wszystko spoko taka aternatywa dla G10 lub LX3 tylko ze ma przeladowana matryce ktora szumi- cienkie RAWy i zenujacy obiektyw niby spoko 2,7 na 28mm ale na 112mm egipskie ciemnosci ktore w niskiej klasie kompaktach sie nie zdarzaja. Nie wspomne juz o katastrogfalnych aberacjach. Drugiego canona SX nie znam.
Matteo - Sro 04 Mar, 2009
A jaki¶ w miarę dobry aparacik w trochę niższych cenach, granice 800 zł. ?
P_M_ - Sro 04 Mar, 2009
Matteo napisał/a: | A jaki¶ w miarę dobry aparacik w trochę niższych cenach, granice 800 zł. ? |
Fuji seria f. Np. f60.
3sz - Czw 05 Mar, 2009
Matteo napisał/a: | A jaki¶ w miarę dobry aparacik w trochę niższych cenach, granice 800 zł. ? |
Ja jaki¶ czas temu miałem podobny problem, szukałem, pytałem i czytałem wszystko o aparatach. Wybierałem miedzy Canon SX110, Panasonic Tz-4, a Sony H10. Wybrałem SX110 i jak narazie nie żałuje. Mam go tydzień (co prawda nie miałem jeszcze na tyle czasu, aby się nim konkretnie pobawić), ale z tego co popstrykałem i poszperałem w aparacie, to jest SUPER. Zdjęcia s± ładne, zoom duży, mnóstwo funkcji, tryb manualny, duży wy¶wietlacz, no i cena w miarę przystępna (800zł + ok. 100zł za kartę 4GB, dodatkowe baterię i futerał).
A tak naprawdę, to najlepiej będzie jak przejdziesz się do sklepu i poprosisz by pokazali Ci te aparaty, potrzymasz, zrobisz jakie¶ próbne zdjęcie i sam się przekonasz.
Życzę powodzenia w wyborze.
Matteo - Sob 07 Mar, 2009
Też chyba się zdecyduję na Canona SX110IS. Jest atrakcyjny cenowo i robi przyzwoite fotki. Chociaż ostatnio zainteresował mnie Panasonic Lumix DMC-FX150
[ Dodano: Pon 23 Mar, 2009 22:57 ]
A co powiecie to aparatach Ricoh R8/R10.
|
|