forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Troche humoru o Kenie R.

MC - Sro 04 Mar, 2009
Temat postu: Troche humoru o Kenie R.
http://www.bahneman.com/l..._Rockwell_Facts
mnich - Sro 04 Mar, 2009

A kto to jest ten cały Ken? :wink: :twisted:
MC - Sro 04 Mar, 2009

Nikt wazny :wink:
ale ostatnio spotkala go niezmierna przykrosc... Zostal zignorowany przez obsluge stoiska Sony na PMA :zalamany:

mavierk - Sro 04 Mar, 2009

mnich
http://www.kenrockwell.com/

:)

garreth - Sro 04 Mar, 2009

"Ken Rockwell doesn't wait for the light when he shoots a landscape - the light waits for him. "

padłem :mrgreen: :lol:

jaad75 - Sro 04 Mar, 2009

Już kiedyś było, ale goltar wykasował...
mnich - Sro 04 Mar, 2009

Cytat:
Before Nikon or Canon releases a camera they go to Ken and they ask him to test them, the best cameras get a Nikon sticker and the less good get a Canon sticker

Once Ken tested a camera, he said I cant even put Canon on this one,thats how Pentax was born

Uśmiałem się prawie do łez.
mavierk napisał/a:
mnich
http://www.kenrockwell.com/

Nie znam więc pewnie
MC napisał/a:
Nikt wazny

benetnash - Sro 04 Mar, 2009

mnich, poczytaj sobie jakieś jego recenzje. Pisze je jakby wyrocznią był, nie wiadomo czy się śmiać czy płakać czasami
Baku - Czw 05 Mar, 2009

Cytat:
Ken Rockwell never produces awful work, only work too advanced for the viewer

Myślę, że to dotyczy także jego recenzji :lol:

MC - Czw 05 Mar, 2009

Generalnie Ken jest znany z tego, ze jest znany :wink:
komor - Pią 06 Mar, 2009

A tak na zupełnie poważnie to nie bardzo wiem czy aby wszyscy wiedzą z czego się śmieją. Ja tam znalazłem wiele pożytecznych informacji historycznych na stronach Kena. Testy jak testy, widać, że robi je fotograf a nie fizyk. :)
AQQ - Pią 06 Mar, 2009

Śmieją się z jego niektórych najdelikatniej mówiąc oryginalnych wniosków. Bo to, że na stronach KR można znaleźć wiele ciekawych informacji jest bezdyskusyjne.
jaad75 - Pią 06 Mar, 2009

Informacje, jak informacje, takie same jak wszędzie, ale Ken przedstawia je tak, jakby to były conajmniej jego "odkrycia"...
AQQ - Pią 06 Mar, 2009

jaad75 napisał/a:
Ken przedstawia je tak, jakby to były conajmniej jego "odkrycia"...

Fakt, to też często daje się to zauważyć

komor - Pią 06 Mar, 2009

Nie wiem czy wszędzie są takie same informację, ale na parę interesujących faktów trafiłem tylko u niego. Może źle szukałem. Na pewno źle szukałem. Sęk w tym, że takie strony jak K.R. są takimi, na których można znaleźć coś czego się nie szuka. To dotyczy oczywiście wszelkich innych blogów, ale Ken jest niezwykle płodny :) i mocno się rozpisuje, nieraz off-topic.
A poza tym nie wiecie, że Ken ma zawsze rację? :cool:

lupo57 - Pią 06 Mar, 2009

1. Ken ma racje
2. Ken Ma ZAWSZE racje
3. Jeśli inny użytkownik ma racje niech odwoła sie do pkt. 2

:lol: :lol: :lol:

ghost - Pią 06 Mar, 2009

gość jest celebrity w internetowym światku foto, ale miłe jest że podchodzi do sprawy w swój sposób, inny niż "test ostrości na tablicy".
zwraca uwagę na użyteczność obiektywu w plenerze, ciężar, wartość itp.
jak zawsze warto przeczytać i krytycznie rozważyć.