|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Torba do 40D
David29 - Czw 05 Mar, 2009 Temat postu: Torba do 40D Witam może poleci mi ktoś jakąś torbę do Canona 40D .Chciał bym żeby mieściło sie body z jakimś dłuższym obiektywem.
MM - Czw 05 Mar, 2009
Jak ma to być "jakiś dłuższy obiektyw" to gorąco polecam coś takiego
David29 - Pią 06 Mar, 2009
Kurcze niezła cena poszukam coś tańszego choć ta firma jest często polecana
edmun - Pią 06 Mar, 2009
może kabury Samsonite ? Sam używam ?
RB - Pią 06 Mar, 2009
MM napisał/a: | Jak ma to być "jakiś dłuższy obiektyw" to gorąco polecam coś takiego
|
Futerał na wiolonczelę jest zdecydowanie bardziej stylowy...
MM napisał/a: |
Mnie również interesuje zakup torby do C 40D, z tym że z obiektywem kitowym. W tej chwili zastanawiam się nad:
http://www.fotorimex.pl/p...ac_system_3.htm
Czy ktoś z was ma tę torbę i mógłby napisać o niej parę słów? A może macie inne propozycje.
mavierk - Wto 14 Lip, 2009
RB napisał/a: | Ja tam wolę dziouchy... | zaraz MM Ci 48 pogrozi za zniewagę
edmun - Wto 14 Lip, 2009
koimas, spróbuj kabury Samsonite jeśli nie planujesz rozbudowy systemu z wieloma obiektywami
candy - Wto 14 Lip, 2009
ja uzywam Fastpack 200 z 40stka
koimas - Wto 14 Lip, 2009
edmun - rozbudowę planuję, dlatego zastanawiam się nad czymś pojemniejszym.
candy - nie wiem dlaczego, ale jakoś nie jestem zbytnio przekonany do noszenia aparatu na plecach (ze względów bezpieczeństwa). Nie... wiem dlaczego. Po części to sugestia ojca. No ale nie ma się co oszukiwać, we mnie też siedzą takie obawy (ot dylematy żółtodzioba). Jak to wygląda z twojego doświadczenia??
candy - Wto 14 Lip, 2009
Cytat: | nie wiem dlaczego, ale jakoś nie jestem zbytnio przekonany do noszenia aparatu na plecach (ze względów bezpieczeństwa) |
a mozna jasniej? nie rozumiem za bardzo twoich obaw,ja tam uwazam ten plecak za wygodny,srednio pojemny,z przegrodka gorna na kanapki i piwo,za bardzo nierzucajacy sie w oczy(wyglada jak zwykly plecak) i nie da sie go latwo "obrobic" bez twojej wiedzy
ewentualnie w tlumie przewieszasz go sobie na przod i po sprawie(ja tak robie)
a propos pojemnosci: nie chcialem plecaka ktory udzwignie wszystkie moje graty bo wiem ze pewnie bym to wykorzystal i targalbym ze soba te kilkanascie kilo na plecach na spacer do lasu,nawet jesli nie mam takiej potrzeby: w plecaku mam teraz aparat ze szklem + 1(gora 2 szkla),1 flesz i filtry(plus drobne ......: zapasowy aku.,wyzwalacz itp.)
to co w nim nosze zalezy od tego gdzie sie wybieram/co chce focic-minimalizm gora!
B o g d a n - Wto 14 Lip, 2009
David29 napisał/a: | Witam może poleci mi ktoś jakąś torbę do Canona 40D .Chciał bym żeby mieściło sie body z jakimś dłuższym obiektywem. |
Używam plecak typu Sling. Lowepro ma całą rodzinę od SlingShot 100 AW do 350 AW. AW oznacza, że są z pokrowcem na deszcz. Pooglądaj sobie zdjęcia i zobacz, czy Ci coś takiego pasuje.
http://www.lowepro.com.pl..._Weather_Cover/
Jak jesteś gdzieś, umownie w tłumie, zawsze możesz dla bezpieczeństwa, przesunąć go jednym ruchem lewej ręki całkowicie do przodu, przed siebie. W tej pozycji też, bez zdejmowania z pleców, wyjmujesz aparat dwoma ruchami prawej ręki (1. otwierasz zamek, 2. wyjmujesz aparat).
Potem do sklepu aby przymierzyć i w drogę.
zug - Wto 14 Lip, 2009
ja miałem torbę ale sprzedałem nie wygodna była jak dla mnie
kupiłem plecak KATA i dla mnie jest bomba
a przede wszystkim jest wygodny w użyciu
B o g d a n - Sro 15 Lip, 2009
zug napisał/a: | ja miałem torbę ale sprzedałem nie wygodna była jak dla mnie |
Każdemu według potrzeb i dlatego napisałem " Potem do sklepu aby przymierzyć ".
Takich rzeczy nie można kupować z internetu i bazując tylko na opiniach innych ludzi.
zug - Sro 15 Lip, 2009
B o g d a n napisał/a: | Takich rzeczy nie można kupować z internetu i bazując tylko na opiniach innych ludzi.
|
i z tym się zgadzam.
jeżeli David29, ma taką możliwość to jak najbardziej udać się do sklepu zobaczyć,przymierzyć, wybrać model i kupić w necie (bo tam pewnie znajdzie taniej)
koimas - Sro 15 Lip, 2009
Cytat: | a mozna jasniej? nie rozumiem za bardzo twoich obaw (...), nie da sie go latwo "obrobic" bez twojej wiedzy |
No właśnie chodzi mi o takie przypadki. Na przykład: robisz zdjęcie w miejscu pełnym ludzi. Ktoś obserwuje cię jak chowasz aparat do plecaka i korzystając z chwilowego ścisku w tłumie, cichcem kradnie ci sprzęt. Zdaję sobie sprawę, że takie myślenie może wskazywać na moją wybujałą fantazję albo przewrażliwienie, ale nic na to nie poradzę. Tak już mam.
Cytat: | kupiłem plecak KATA i dla mnie jest bomba |
Faktycznie ten plecak ciekawie się prezentuje. Tylko ta cena. Na moje obecne możliwości trochę zaporowa.
Cytat: | Każdemu według potrzeb i dlatego napisałem " Potem do sklepu aby przymierzyć ".
Takich rzeczy nie można kupować z internetu i bazując tylko na opiniach innych ludzi.
|
Święte słowa, ale np. w moim mieście jedynym sklepem fotograficznym jest fotojoker, który nie dość, że ma ubogi asortyment, to jeszcze sprzedawców, z którymi nijak nie idzie się porozumieć. Sprawiają wrażenie jakby siedzieli tam za karę.
candy - Czw 16 Lip, 2009
recesja,bierze sie pierwsza prace jaka jest
nazgul - Nie 09 Sie, 2009 Temat postu: Re: Torba do 40D
David29 napisał/a: | Witam może poleci mi ktoś jakąś torbę do Canona 40D .Chciał bym żeby mieściło sie body z jakimś dłuższym obiektywem. |
Torby Ci nie polecę, ale mogę polecic Ci patent. Idziesz mianowicie ze sprzetem do sklepu i pakujesz go w rózne torby donosznone przez coraz bardziej wkurzonego sprzedawcę do chwili, kiedy będziesz zadowolony. I tu masz dwie możliwości: Kupujesz to co Ci podpasywało albo celem jeszcze większego wkurzenia sprzedawcy zwijasz manatki i mówisz; "To ja jeszcze pomyślę"
Ja skorzystałem z opcji pierwszej i nabyłem Stealth Reportera 400 AW
edmun - Pon 10 Sie, 2009
oprócz opcji drugiej możesz jeszcze przy nim sprawdzać cenę na ceneo.pl i na allegro.pl
|
|