forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Czy i jak kupić nieużywany starszy model (Canon 30D)

mikiemike - Czw 05 Mar, 2009
Temat postu: Czy i jak kupić nieużywany starszy model (Canon 30D)
Mam zamiar zakupic Canona 40D. Jednak tak sobie mysle, ze chyba wystarczylby mi 30D albo nawet 20D. Jednakze raczej nie chcialbym kupowac uzywanego aparatu...

Jak myslicie, czy jest mozliwosc zakupienia gdzies nowego egzemplarza?

BTW: A moze ktos chcialby sprzedac taki - gdyby byla to okazja i sprzet bylby w dobrym stanie moze bym sie skusil (tylko Wawa). :)

oracle - Czw 05 Mar, 2009

Ale po co założyłeś nowy temat?
Wszystko już było
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=1643

nie do konca bylo, bo o ile faktycznie w tamtym watku pojawia sie kwestia porownania 30d oraz 40d, to nie ma tam mowy o tym w jaki sposob zaopatrzyc sie w porzadny egzemplarz starego modelu a mi dokladnie o to chodzi.

jesli faktycznie uwazasz, ze powinienem np. moje pytanie zadac w tamtym watku (a co gorsza, jesli masz racje ;) ), to przepraszam. w gruncie rzeczy nie mam zadnego doswiadczenia z forum internetowymi [od kilkunastu lat uzywam jedynie usenet, gdyz uwazam, ze jest o wiele wygodniejszym, czytelniejszym i konkretniejszym medium dyskusji]

MM - Czw 05 Mar, 2009

Dlaczego tylko Wawa? Często mam okazję widzieć używane Canony w stanie jak nowe. Jeżeli coś się takiego trafi to dałbym Ci znać. Ludzie zadziwiająco często kupują coś tylko po to, żeby to coś mieć. Skoro jednak chcesz kupić tylko w wawie to... szukaj sobie w wawie :wink:

MM napisał/a:
Dlaczego tylko Wawa?

Bo tylko w tych okolicach jestem w stanie dotrzec, zeby cudo obejrzec?

MM napisał/a:
Często mam okazję widzieć używane Canony w stanie jak nowe.

Super - dlaczego wiec mi odmawiasz mozliwosci ZOBACZENIA? ;->

MM napisał/a:
Jeżeli coś się takiego trafi to dałbym Ci znać.

bardzo chetnie skorzystam :)

MM napisał/a:
Ludzie zadziwiająco często kupują coś tylko po to, żeby to coś mieć. Skoro jednak chcesz kupić tylko w wawie to... szukaj sobie w wawie :wink:

Zupelnie niepotrzebnie tak sie podekscytowales ta uwaga, ze wawa. Napisalem tak tylko i wylacznie dlatego, ze np. opisy na allegro w stylu "PRAWIE JAK NOWY A TAK NA PRAWDE JESZCZE NOWSZY NIZ NOWY!!!!!!" nie do konca do mnie trafiaja. Jesli juz zdecydowalbym sie na zakup uzywanego aparatu to zdecydowanie musialbym go wczesniej obejrzec oczami swoimi albo kogos, komu bardzo w tej kwestii ufam. Niestety wszystkie wspomniane pary oczu sa w okolicach przeze mnie okreslonych to raz, a brak czasu na podrozowanie to dwa. B-)

Be Good! Gorace pozdrowienia dla Ciebie, Kolego!

belkot77 - Pią 06 Mar, 2009

mikiemike napisał/a:
zdecydowanie musialbym go wczesniej obejrzec oczami swoimi albo kogos, komu bardzo w tej kwestii ufam.

Pomimo ze mam doswiadczenie w lustrzankach to wolalbym aby MM mi obejrzal i wybral aparat niz ja sam :mrgreen:

Jak ci MM napisze ze ma dobry aparat to sie nie zastanawiaj tylko wplacaj kase....

Baku - Pią 06 Mar, 2009

mikiemike, może jeszcze tego nie wiesz, ale MM to praktyk, który na Canonach (i nie tylko) zna się jak mało kto. Mimo, że nie znam Go osobiście to w sytuacji gdybym poszukiwał czegoś i dostał cynk od Niego, że "jest i warto brać" to nie wahałbym się pojechać we wskazane miejsce.
Czasem warto dołożyć "w koszty podróży" a później mieć sprzęt z pewnego źródła.

mikiemike - Pią 06 Mar, 2009

MM, takiej renomy tylko pogratulowac! :)