forum.optyczne.pl

Filmowanie cyfrowe - Camera HG20 pytanie

asia64 - Pią 13 Mar, 2009
Temat postu: Camera HG20 pytanie
Wlasnie kupilam kamere canona HG20 i mam pytanie ,w instrukcji mi pisze ze przy ladowaniu baterii swiatelko ktore wskazuje ladowanie nie powinno sie migac.A miga sie ciagle.czy to jest normalne ,czy znaczy ze bateria sie nie laduje?
Drugie pytanie gdzie mozna kupic orginalne baterie ,ktore uzywa sie w tej kamerze BP-827 i normalna ladowarke ,bo jakos nigdzie nie moge znalezc.
Bede wdzieczna za podpowiedzi

AQQ - Pią 13 Mar, 2009

http://www.ceneo.pl/1897414
asia64 - Sob 14 Mar, 2009

Tak ,ale ja nie znam tego sklepu ,a w ciemno kupowac troche glupio zwlaszcza ze cena mowi sama za siebie.Ciekawe ze sklep Canona online nie ma tych baterii.
Mam jeszcze jedno pytanie bo dopiero testuje ta kamere ,moze ktos wie.Jak zgralam filmik na komputer na program dolaczony do kamery ImageMixer3 SE,to po edytowaniu i dodaniu muzyki np jak puszczam preview to mam wrazenie ze jakby nie jest to ciaglosc tylko sceny sa poprzerywane.Nie wiem czy cos zrobilam zle ,bo to moja pierwsza kamera,ale nie wydaje mi sie ze to powinno tak byc ,dopoki sama bym cos takiego nie chciala zrobic.
Generalnie kamera wydaje sie byc fajna .,moze ten program do edycji nie jest najlepszy ,moze ktos kto ma ta kamere sie wypowie?

P_M_ - Pon 16 Mar, 2009

Ja kupilem niefirmowa ladowarke na ebayu. Dziala znakomicie. Baterie mam nieoryginalna jako dodatkowa i o dziwo, dziala dwa razy dluzej niz dostarczana z HF100 (taka kamere posiadam). Nie pokazuje tylko, jak dlugo bedzie dzialac.
Ten soft to lipa. Uzywam tylko do zrzucania materialu na dysk.

asia64 - Wto 17 Mar, 2009

A jaki program bys polecil?
P_M_ - Wto 17 Mar, 2009

Jest pare ciekawych programow (platne), ktore mozna przetestowac sciagajac wersje demo. Wybierzesz wtedy to, co tobie pasuje. Sa to: Sony Vegas (dziala, choc to sony), Ulead VideoStudio 11 Plus, czy Pinnacle studio.
http://video-editing-soft...tenreviews.com/

Baku - Sro 18 Mar, 2009

Ja używam Pinnacle Studio 9. Ponoć najstabilniejsza wersja. Potwierdzić nie mogę, bo nie używałem innych. Jeśli jest najstabilniejsza to aż strach myśleć o pozostałych - dziewiątka rzadko bo rzadko, ale potrafi się wysypać i raczej często zgłasza nic nie znaczące błędy przy zamykaniu aplikacji. Ale tak poza tym to bardzo łatwy w obsłudze program o dużych możliwościach. Można za jego pomocą zrobić całkiem profesjonalnie zmontowany film z menu na DVD, różnymi podkładami dźwiękowymi, napisami, o efektach nie wspominając...
asia64 - Sro 18 Mar, 2009

No faktycznie musze poprobowac.Dzieki za podpowiedzi,ja jak na razie caly czas testuje moja kamere i fajna to zabawa .
P_M_ - Sro 18 Mar, 2009

Ja narazie glownie zgrywam filmy na dysk, bo moj laptop nie radzi sobie z obrobka. Full HD wymaga jednak sporej mocy.
Mi tez spodobal sie pinnacle.

asia64 - Czw 19 Mar, 2009

To jaka moc musi miec komputer,bo ja tez mam laptopa:(,?
Czy zaden laptop nie da sobie rady z Full HD?
Bo juz sie zastanawialam nad kupnem tego programu ,ale w takim razie potrzebuje dalszych rad jak widze:)

Baku - Sro 25 Mar, 2009

Jaki komputer? Najmocniejszy procesor (nie chodzi o ilość rdzeniów, bo nie wiem czy ten program potrafi to wykorzystać, tylko bardziej o częstotliwość) im więcej szybkiego RAMu (DDR3DC) tym lepiej, minimum 2GB, lepiej 4GB, szybki dysk... Na czas renderowania wyłączyć całe niepotrzebne oprogramowanie (zwłaszcza antywirusy, fajerłole i inne dziadostwa zjadające moc w tle), pozbyć się nawet wygaszacza ekranu, odłączyć komputer od netu żeby syfu nie nałapał, zostawić w spokoju uruchomioną aplikację i niech sobie robi póki nie skończy.
asia64 - Pią 27 Mar, 2009

Czy taki laptop bylby ok? - TOSHIBA Qosmio G50-127
Pisza o nim bardzo dobrze.Czy moze sony jest lepszy?

P_M_ - Pią 27 Mar, 2009

asia64 napisał/a:
Czy taki laptop bylby ok? - TOSHIBA Qosmio G50-127
Pisza o nim bardzo dobrze.Czy moze sony jest lepszy?

Jest OK, ale Nie widze sensu kupowania takiego laptopa. Ekran 18.4 cali. To juz nie jest komputer przenosny. Do tego cena. Nie lepiej kupic blaszaka i zwyklego laptopa do podrozy? Nie bedzie drozej, a napewno wygodniej i wydajniej, chyba ze koniecznie chcesz tego kloca ze soba wozic.

Baku - Pon 30 Mar, 2009

Chyba, że taki laptop ma robić za komputer stacjonarny a ma być laptopem np. ze względu na oszczędność miejsca i podróże w jego przypadku będą raczej sporadyczne (głównie z pokoju do kuchni, albo z pokoju do pokoju).
Bardzo fajny komputerek, choć klocuś konkretny...

Belak - Pon 30 Mar, 2009

myślę że ten laptop dałby radę z filmami HD, ma 4 GB ram 2,4 GHz core 2 duo a tyle jest chyba w wymaganiach dla HD Pinnacle studio. Ram jest nawet wiecej. W dodatku mobilny jest. Jak sądziecie nada się?
Asus

Baku - Wto 31 Mar, 2009

Nada się, tylko pytanie czy HD Pinnacle studio wykorzystuje wielordzeniowe procesory.
Tego nie odnalazłem, natomiast wygląda na to, że przetwarzanie równoległe wspiera Ulead Studio 11.5. Posiadanie procesora wielordzeniowego i katowania tylko jednego rdzenia tak obciążającym zadaniem jak obróbka filmu hd, to jak jazda na rowerze z jednym pedałem.

asia64 - Sob 04 Kwi, 2009

tak w moim przypadku laptop zajmuje miejsce stacjonarnego/nie mam duzo miejsca/ i dlatego patrzylam na Toshibe,ale czytalam tez ze niektore z serii Sony vaio tez sie nadaja
Baku - Pon 06 Kwi, 2009

Nadają się.
Co do oprogramowania to ja mam stacjonarnego starego jednordzeniowca, ale 2.8 GHz, więc nadal męczę Pinaccla. Po przesiadce na wielordzeniowca wezmę na próbę Uleada, może zostanie ze mną na dłużej.

bev - Sob 05 Gru, 2009
Temat postu: Re: Camera HG20 pytanie
asia64 napisał/a:
Drugie pytanie gdzie mozna kupic orginalne baterie ,ktore uzywa sie w tej kamerze BP-827 i normalna ladowarke ,bo jakos nigdzie nie moge znalezc.
Bede wdzieczna za podpowiedzi

Zamiast tej baterii lepiej kup BP 819 - pasuje ona do HG 20 a ma większy zapas energii więc można dłużej filmować.

http://www.ceneo.pl/1441583