|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Śnisz o fotografii?
janqseven - Nie 22 Mar, 2009 Temat postu: Śnisz o fotografii? Witam
Nowy temat nowe możliwości
Miałem bynajmniej dwa sny:
1. Canon 300mm f/2.8. Miałem go na sesji w parku
2. Canon 400mm f/2.8. Leżał na trawie całkiem sam próbowałem go zakosić
Pozdrawiam
skasowany - Nie 22 Mar, 2009
Zalogowałeś się na forum o 3 w nocy specjalnie po to, żeby to napisać
kozidron - Nie 22 Mar, 2009
janqseven napisał/a: | 1. Canon 300mm f/2.8. Miałem go na sesji w parku
2. Canon 400mm f/2.8. Leżał na trawie całkiem sam próbowałem go zakosić |
jeżeli miałbym analizować twój sen w koncepcji Freud'owskiej to nie mam dobrych wieści, brak tele ..... może oznaczać jedno... a może po prostu musisz zaopatrzyć się w te szkła i problem z głowy(wydatek też nie mały).
Sunders - Nie 22 Mar, 2009
janqseven napisał/a: | 2. Canon 400mm f/2.8. Leżał na trawie całkiem sam próbowałem go zakosić |
Próba się "nie udała" i nastąpiło niemiłe przebudzenie o 3 w nocy
Kocur - Nie 22 Mar, 2009
400/2,8... to strasznie ciężki sen był
MM - Nie 22 Mar, 2009
Jak sobie pomyślę, że mogłem "mieć" nawet kilka służbowych Canonów 300/2.8 lub 400/2.8 i tylko dlatego teraz się nimi nie "bawię" bo nie można tego było kupić w ciągu kilku dni... Tak to jest jak "firma" musi coś kupić przed końcem roku a w nowym już nie może bo takie przepisy
Śnić o tym nie śnie, ale czasami sobie pomyślę przed zaśnięciem i jestem wtedy OKRUTNIE WNERWIONY
AM - Nie 22 Mar, 2009
Mnie sie czasem sni, ze moje 200/1.8 sie psuje. Potem wysylam do serwisu. W tym momencie sie budze, bo przypominam sobie, ze Canon juz ich nie serwisuje :p
mavierk - Nie 22 Mar, 2009
AM, no to hardkorowe sny masz
Mi się śniło tylko raz 50/1L - co w tamtym roku miałem taką faze na canonowskie 50L
krzych0 - Nie 22 Mar, 2009
Ech, sprzetowcy... A mi sie snia piekne zdjecia, ktore robie tym sprzetem co mam...
komor - Pon 23 Mar, 2009
MM napisał/a: | Jak sobie pomyślę, że mogłem "mieć" nawet kilka służbowych Canonów 300/2.8 lub 400/2.8 i tylko dlatego teraz się nimi nie "bawię" bo nie można tego było kupić w ciągu kilku dni... Tak to jest jak "firma" musi coś kupić przed końcem roku a w nowym już nie może bo takie przepisy |
Takie zaprzyjaźnione sklepy masz, MM, a nie wdrożyłeś standardowej i sprawdzonej procedury brania faktury w roku mijającym a odbierania sprzętu w roku następnym? Parę razy już to ćwiczyłem. To nawet może być zgodne z przepisami.
jaad75 - Pon 23 Mar, 2009
komor napisał/a: | To nawet może być zgodne z przepisami. |
Nie wiedziałeś, że MM wierzy mocno w słuszność polskiego systemu prawno-podatkowego?...
komor - Pon 23 Mar, 2009
Wiedziałem i dlatego napisałem, że to da się zrobić tak, żeby było zgodne z przepisami. Omijanie przepisów nie jest ich łamaniem, co przykładnie pokazują nam na codzień posłowie i ministrowie.
MM - Pon 23 Mar, 2009
Ciekawe jak wy sobie wyobrażacie taki numer w mojej "firmie". BSW tylko by łapki zacierało
komor - Wto 24 Mar, 2009
Ale to nie jest żaden numer. Jeszcze raz mówię, że to może być legalne. Umowa, faktura - 2008. Dostawa, 2009. No chyba że jakiś szczegółowy przepis stanowi inaczej, że dostawa musi nastąpić w roku finansowym, wtedy rzeczywiście trzeba zrobić „numer”.
Jak znam życie to nie takie numery przechodzą w "firmie". Wystarczy zresztą pomyśleć ile kosztuje taki fotoradar, a co siedzi w jego środku. Niezłą przebitkę na tym ma jakaś znajoma firma/firmy.
Exshiala - Wto 24 Mar, 2009
Mi się czasem śni, że robię zdjęcia, ale przy zamiłowaniu do fotografii to normalne
cytując z sennika:
http://www.sadurski.com/sennik/100/
Aparat fotograficzny: Oznaka niezasłużonych pomówień i plotek; Fotografowanie - przestroga przed rozczarowaniami i przykrościami, jakie mogą wyniknąć ze znajomości z fałszywym przyjaciele lub zawistnym lub udającym przychylność współpracownikiem czy wspólnikiem.
miejmy nadzieję, że w naszym przypadku to się nie będzie sprawdzać )
janqseven - Sro 25 Mar, 2009
Exshiala napisał/a: | sennika |
Sennik jak horoskop, kto tego słucha powinien się wyspowiadać . To są bzdury a poza tym co sennik wie kim jesteśmy- przecież jesteśmy fotografami a niezwykłymi ludźmi, którym się to śni
|
|