|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Gdzie najczęściej wywołujecie zdjęcia?
ziemowy - Pon 23 Mar, 2009 Temat postu: Gdzie najczęściej wywołujecie zdjęcia? Zapraszam o udziału w ankiecie i dyskusji na w/w temat
kozidron - Pon 23 Mar, 2009
różnie , zależnie od formatu, nośnika jaki się oddaje (klisza, cyfra) do labu i czasem od terminu - jaki podaje laborant, jak się chce mieć szybko.....to zasuwa się do tych co są w stanie szybko wykonać zlecenie
piotrbujakowski - Pon 23 Mar, 2009
Odpowiedz 2: w szkole.
komor - Wto 24 Mar, 2009
Brakuje odpowiedzi „Nigdzie. Oglądam na ekranie”, a to byłaby interesująca informacja do kompletu, moim zdaniem.
sebaok - Wto 24 Mar, 2009
Jeśli mi się spieszy i chce na teraz to u kumpla ale tylko do 20x30, większe w jednym labie z alledrogo.
ziemowy - Wto 24 Mar, 2009
komor napisał/a: | Brakuje odpowiedzi „Nigdzie. Oglądam na ekranie”, a to byłaby interesująca informacja do kompletu, moim zdaniem. |
Może i tak, ale sensem ankiety było poznanie co się dzieje ze zdjęciami, które wędrują do wywołania a nie jaki procent wszystkich zdjęć trafia do wywołania
komor, zawsze możesz otworzyć nowy wątek "Ile procent swoich zdjęć wywołujesz"
Baku - Wto 24 Mar, 2009
Hmm.. zaznaczyłem opcję pierwszą, chociaż w moim przypadku to już w zasadzie przeszłość. W każdym razie kiedy jeszcze używałem klisz fotograficznych wynalazłem niedrogi fotolab w swojej okolicy. Jakość negatywu i jak odbitek pozytywowych była zawsze na bardzo dobrym poziomie. Przy wywoływaniu większej ilości zdjęć można było liczyć na spore upusty.
Ostatnio zdjęcia z cyfry wywołuje w okolicznym Rossmanie. W porównaniu z odbitkami z Media Marktu były są prostu wspaniałe. Jeśli zacznie im spadać jakość rozejrzę się, czy ten stary fotolab jeszcze działa.
rysiu - Wto 24 Mar, 2009
Jak mam niezbyt dużo, potrzebują większego formatu i szczególnie zależy mi na jakości to w Kodaku na Suraskiej (białostoczanie wiedzą gdzie), a jak mam zrobić dużo i tanio to w FJ.
MC - Wto 24 Mar, 2009
A ja musialem polaczyc opcje 1 i 3. Wysylam przez internet do zaprzyjaznionego labu. Przynajmniej wiem, ze nic mi nie spiernicza nieumiejetna obrobka co mi sie przytrafilo w FJ ktoregos razu.
Sunders - Wto 24 Mar, 2009
Mi wystarczyła jedna opcja: 1.
rysiu - Wto 24 Mar, 2009
FJ nie robi żadnej obróbki - wkładają tylko płytkę i wciskają enter. Kilka zdjęć musiałem zwracałem do ponownego odbicia. Ale ceny mają niskie, więc opłaca się (zwłaszcza jak nie ja, tylko szkoła płaci - a wiadomo, trzeba oszczędzać)
MC - Wto 24 Mar, 2009
Nie wiem co oni robia, ale mi wywolali fatalnie. Place za 10x15 50gr bez zadnych oplat za otwarcie sesji itp i jestem zadowolony.
ziemowy - Wto 24 Mar, 2009
MC napisał/a: | Place za 10x15 50gr |
Też płace podobną cenę, wysyłam przez neta a odbieram w salonie bez żadnych dodatkowych opłat.
Monastor - Czw 26 Mar, 2009
W sprawdzonym labie, pliki sam przygotowuję i zawsze z zastrzeżeniem, żeby nic nie zmieniali.
Przy okazji, sebaok witamy na forum
Paweł_G - Pią 27 Mar, 2009
Ja generalnie wywołuje mało zdjęć i raczej w wiekszych formatach ale jak już to w Szczecińskim Agfa Center - 20 x 30 wychodzi po 4,99 zł minus 10% rabatu.
Monastor, Łoł co ja widzę w Twojej stopce Przeszedłeś na ciemną stronę mocy?
|
|