forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - kompaktowy aparat do 900 ?

tiola - Czw 26 Mar, 2009
Temat postu: kompaktowy aparat do 900 ?
Witam wszystkich!
Zamierzam kupic swoj pierwszy aparat. Zainteresowana jestem niewielkim aparatem, ktory moglabym wsadzic do kieszeni. Zamierzam go brac z soba wszedzie i robic duzo zdjec. Za 2-3 lata chcialabym kupic sobie powazniejszy aparat ale na poczatku po prostu chce robic duzo zdjec. W miescie, na wakacjach, znajomym.

Zalezy mi na ladnych barwach zdjec i po prostu ich niezlej jakosci (wiem, ze to dosc laickie okreslenie).

istotne sa:
- male gabaryty aparatu
- choc troche ustawien manualnych
- zoom mozliwie wiekszy niz x3

Bylam zainterowana bardzo panasonikiem tz5 ale wszechobecna opinia o szumach mnie zniechecila. Fuji f 100fd rowniez ciekawy ale brak ustawien manualnych.
Jesli chodzi o gabaryty bardzo odpowiada mi canon ixus 80 is ma do tego dobre opinie ale maly zoom.

Prosze o pomoc.

tomek76k7 - Pią 27 Mar, 2009

moim zdaniem dobre aparaty dla ciebie to Canon PowerShot SX 200 IS i Olympus Mju 9000
canon wydaje mi się trochę lepszy od olympusa

Kamcio649 - Pią 27 Mar, 2009

Wiatam
Jest dokładnie tak jak napisał tomek76k7 dla ciebie najlepszym aparatem bedzie Canon PowerShot SX 200 IS wedłg mnie jest to najlepszy mały aparacik w tej cenie.

tiola - Pią 27 Mar, 2009

Zaproponowany canon jest faktycznie super!! Jedynia cena troche ponad moje mozliwosci. Czy moge prosic o jakies propozycje do 900 zl.
Kamcio649 - Pią 27 Mar, 2009

Do 900zł to:
- OLYMPUS Mju 1060
-Canon SX110 IS
-SONY W220

Są to aparaty do 900 zł i w miare spełniające twoje wymagania. :mrgreen:

qadest1 - Pią 27 Mar, 2009

A jeżeli Zrezygnujesz z noszenia aparatu po kieszeniach, to ja Ci polecę Panasonic FZ18 do dostania już od 777pln wg. skąpca ;)
tiola - Wto 31 Mar, 2009

SONY W220 bardzo mi sie podoba... jednak jest to stosunkowo nowy aparat na rynku i nie ma zadnych opinii na jego temat. Czy ktos moze ma juz wyrobiona opinie na jego temat?

[ Dodano: Wto 31 Mar, 2009 00:52 ]
Czy OLYMPUS Mju 1060 lepszy?

Kamcio649 - Wto 31 Mar, 2009

Ogulnie te dwa aparaty są na prawie tym samym poziomie z lekką przewagą na korzyść OLYMPUSA ale wybór należy do ciebie. Gdybym ja bym miał wybierać w tej chwili aparat dla siebie był by to zapewne Olympus w tej cenie oczywiście. :mrgreen: