|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Akcesoria do a300; cena do 450zł
RaV579 - Sob 28 Mar, 2009 Temat postu: Akcesoria do a300; cena do 450zł Hej,
Jak niektórzy już wiedzą posiadam lustrzankę Sony a300 z kitem 18-70 i Sigmą 70-300 APO. Mam też oczywiście kartę pamięci (Sony [ta szybsza]) i wczoraj kupiony plecak (Aimer Voyager2). Teraz mam 450zł no i chciałem te pieniądze przeznaczyć na różne akcesoria do a300.
Primo - myślałem o tej słynnej Pentaxowej muszli ocznej, która pasuje do Sony ( KLIK ) - zostaje więc 350zł
2 Primo - nie wiem za bardzo co kupić za te 350zł. Czy jakiś statyw za 300 i tani polar za 50, czy może coś innego
Krótko pisząc - co zrobilibyście jeżeli byście mieli tyle kasy do przeznaczenia na akcesoria foto. do a300.
Z góry dzięki za odp.
Pozdrawiam
RaV579
PS Piszcie, co zrobilibyście jakbyście mieli te 450zł, bo nie jestem jeszcze przekonany do tej muszli ocznej.
amv - Sob 28 Mar, 2009
RaV579 napisał/a: | Piszcie, co zrobilibyście jakbyście mieli te 450zł |
Kupiłbym statyw Benro + głowice Manfrotto.....przed podwyżkami,bo teraz nie starczy Stówke by trzeba dołożyc
W sumie odpowiedz bez sensu ,ale tani statyw i tani polar to wyrzucone pieniądze moim zdaniem
Kup raz a pożądnie ,z czasem znów na coś dozbierasz,w końcu to fotografia...kolejna studnia bez dna
MC - Sob 28 Mar, 2009
Wiec tak...
Do kita stosowanie polara jest upierdliwe, bo tam mocowanie filtra sie obraca wraz z nastawianiem AFa. Jest to oczywiscie do obejscia, ale denerwuje.
Co do statywu, to na taki zestaw podany wyzej komplet jest mz przerostem formy nad trescia. Ja sam mam Sherpe 200 i nie czuje dyskomfortu, a A300 jest lzejsza niz A700+grip. O porownaniu wagi CZ16-80 do kita i Sigmy70-300 do Sony70-300 nie wspomne.
RaV579 - Sob 28 Mar, 2009
MC, czyli co - na moim miejscu kupiłbyś Sherpe 200R i tę muszlę oczną, tak
MC - Sob 28 Mar, 2009
Wlasnie tak bym zrobil.
RaV579 - Sob 28 Mar, 2009
Może zrobi się trochę wątek wyboru statywu, ale mam nadzieję, że moderatorzy się nie obrażą. Co do wyboru statywu to: Velbon Sherpa 200R vs. Sherpa 250R vs. Sherpa 800R. Statyw będzie głównie używany do utrzymywania dłuższych czasów (zdjęcia nocne np.), w zasadzie nie kręci mnie makro.
Proszę o pomoc w wyborze .
MC - Sob 28 Mar, 2009
Do zdjec nocnych polecalbym wezyk, zeby troche zredukowac drgania aparatu.
RaV579 - Nie 29 Mar, 2009
OK. MC, który z podanych wyżej statywów byś wybrał
A co do wężyka, to polecasz właśnie wężyk, a nie pilot, tak Jeśli ten wężyk - to jaki
Z góry sorry, że tak męczę
lupo57 - Nie 29 Mar, 2009
z akcesorii to mogę polecić statyw statyw i jeszcze raz statyw za całą kwotę nie oszczędzaj na tym
MC - Nie 29 Mar, 2009
A ja jeszcze raz napisze, ze mi w zupelnosci S200R wystarcza. Ja kupilem uzywany wezyk Minolty za 60zl i jestem zadowolony. Co do tych z allegro, to niektorym sie juz po kilku razach zepsuly. Taki wezyk masz pod pozycja 6:
http://klubkm.pl/forum/sh...433&postcount=1
tylko cena mz troche za wysoka i dlatego lezy i lezy i lezy.
|
|