forum.optyczne.pl

Błędy w działaniu - Problemy z ustawieniem czasu letniego.

Sunders - Pon 30 Mar, 2009
Temat postu: Problemy z ustawieniem czasu letniego.
"Dzisiaj 23:13
Arek"
Wczoraj myślałem, że to związane ze zmianą czasu, ale dzisiaj także wczorajsze posty spomiędzy godziny 23 i 24 są pokazywane jako dzisiejsze :smile:

[ Dodano: Sro 01 Kwi, 2009 10:03 ]
:???:

[ Dodano: Sro 01 Kwi, 2009 10:08 ]
[quote="MC"]MC
Optyczny

Wysłany: Dzisiaj 23:37

[ Dodano: Sro 01 Kwi, 2009 10:09 ]
Ten błąd utrzymuje się nadal :???:

krisv740 - Czw 02 Kwi, 2009

@goltar
moim zdaniem ,też czas się "rozjechał"
po prezstawieniu +1, w galerii czas jest ok, ale w postach herezja - godzina do przodu....

RobertO - Pią 03 Kwi, 2009

mi dobrze pokazuje czas posta, sprawddzcie w swoich profilach jaka macie strefe czasowa wybrana
MC - Pią 03 Kwi, 2009

Ja mam CET +1.
Sama godzina jest u mnie dobrze wyswietlana, ale post z wczoraj o 23:15 widze juz jako dzisiaj 23:15. Kiedys juz mielismy taki problem chyba.

RobertO - Pią 03 Kwi, 2009

ok, nie doczytalem o co wam chodzi :-)

znalazlem rozwiazanie zeby wczorajsze posty z godz 23 pokazywal jako wczorajsze i juz powinno byc ok. jak sie okazuje problem wystepowal tylko w czasie letnim i dlatego znow temat wrocil

Usjwo - Nie 10 Maj, 2009

A nie da sie tego czau powiazac z czasem systemowym PC'ta. Ulatwiloby to niektorym zycie. Tak dziala to na przyklad w google.groups
RobertO - Pią 15 Maj, 2009

Usjwo, wtedy to dopiero moze sie zrobic balagan. zdarzylo mi sie np. zagladaja w kaendarz na kompie kliknac na inny dzien i potem kliknac ok, w rezultacie przez kilka dni mialem przestawiona date o klika miesiecy. jesli trafi sie kilku takich na forum to bedzie problem.

pomijam juz problem zsynchronizowania zegarow

Usjwo - Czw 21 Maj, 2009

Dalczego problem :?: Data na serwerze powinna byc jedna czyli powiedzmy GMT +0. Wyswietlanie natomiast powinno byc zalezne od lokalnych ustawien PC. Teraz jezt zreszta podobnie tylko czas jest wyswietlany na podstawie ustawien w profilu a nie PC