|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - 40D i 580EX problem - pomocy
mrscruffik - Sro 08 Kwi, 2009 Temat postu: 40D i 580EX problem - pomocy Witam
Przyszła mi właśnie 580EX (nie EX II - nie mylić ) i Panowie i Panie mam problem, wszystko działa w sumie bez zarzutu, niestety spiąłem ja z druga 580EX II (nie moja) lampa żeby ja sprawdzić i tu już mniej ciekawie. jako slave chodzi bez zarzutu, jako master już nie - cykam lampy odpalają i... jak to brzydko mówią "d..a blada" choć w tym wypadku to akurat "czarna d..a" bardziej na miejscu bo klatka ciemna, jak bez lampy po kilku próbach ustaliłem ze lampy wyzwalają przed wcześnie (tylko dlaczego???) tu ciekawostka, bo po przejściu w manual (M) lub w Multi problem znika, niestety moja 580EX w trybie ETTL jako MASTER nie wyzwala we właściwym czasie - nadmienię ze wszystkie CFn są wyzerowane. (jeszcze żeby było ciekawiej z body nie mam do CFn dostępu - nie wiem czy tak być powinno czy nie). czy ktokolwiek się z tym kiedykolwiek spotkał??? Czy to wina lampy? Body sprawdziłem, podpiąłem do bliźniaczej 40ki i dokładnie to samo. Może to wina ustawień??? czekam na rady
[ Dodano: Sro 08 Kwi, 2009 22:07 ]
kolejna rzecz i tu już zgłupłem całkowicie - w Manualu (M) wali 1/1 niezależnie od ustawień lampy, na wyswietlaczu wszytsko pięknie sie zmienia, ale blysk nadal 1/1 pomożcie
fluorescent - Czw 09 Kwi, 2009
tez dzialam na 580 ex (jedynce) przy 400d. Przy zmianie ustawiec manuala lampa dziala poprawnie, wiec to raczej wina lampy
|
|