|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Statyw
prophet - Sro 08 Kwi, 2009 Temat postu: Statyw Witam, mam mozliwość nabyc w dobrej cenie statyw Hama Omega Premium III. Co sądzicie o tym statywie, czy warto go kupić ?
palindrom - Sro 08 Kwi, 2009
Nie wiem czy warto, bo nie wiem w jakiej cenie
prophet - Sro 08 Kwi, 2009
Faktycznuie nie napisałem Cena is 250 pln.
palindrom - Sro 08 Kwi, 2009
Z oferty Hamy kupowałem tylko pergamin do negatywów. Jeżeli chodzi o filtry i statywy, ta firma jakoś do mnie nie przemawiała. Ten statyw jednak wygląda nieźle biorąc pod uwagę Twoją cenę (250 PLN). Nie wiem co chcesz na nim wieszać, ale weź pod uwagę że w specyfikacjach ma 4 kg, więc ze stabilnością przy jakimś dużym szkle mógłby być problem.
Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ten statyw waży 3.8 kg, czyli praktycznie tyle, ile ma udźwigu. Z jednej strony to sugeruje że nie jest plastikowy z drugiej jednak musisz przemyśleć, czy będziesz go brał w góry.
Myślę że w tej cenie mimo wszystko warto go wziąć ze względu na możliwości. Przy okazji masz monopod
prophet - Czw 09 Kwi, 2009
Dzieki, kupiłem go, fakt jest cięzki ( przy sporcie jaki uprawiam nie ma to dla mnie zadnego znaczenia) i bardzo stabilny IMHO, no i oczywiście stalowy BTW najnizsza cena jaka znalazłem w necie to 469 pln.
|
|