forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Fotografowie slubni - cos nie moge znalezc ...

kickasss - Wto 14 Kwi, 2009
Temat postu: Fotografowie slubni - cos nie moge znalezc ...
Moze niekoniecznie w temacie dyskucji o sprzecie na "optycznych", ale korzystajac z obecnosci Ludzi z Branzy :wink: prosze o rade:

Szukam od jakiegos czasu fotografa na slub w Rzeszowie i mam wrazenie ze rynek troche jakby spolaryzowany:

• albo zdjecia a'la moje wlasne ewentualnie kuzyn Michal w cenie 1000-1500 PLN za zestaw przygotowania-kosciol-wesele-maly plener. Niby technicznie poprawne i chyba niezlym sprzetem trzaskane ale jakos tak bez wyrazu.

• albo fajne reporterskie ujecia ladnie skomponowane i w dobrym momencie - takie, na ktorych widac jakies emocje - ale tu nagle przeskok na 4000-5000 PLN...

To normalne? takie sa ceny? nie ma nic po srodku?

A moze to ja po prostu nie moge znalezc? Znacie kogos godnego polecenia?

Paweł_G - Wto 14 Kwi, 2009

Ceny w Szczecinie to:
1500 - 2200 zł za kościół z weselem do oczepin;
pakiet powyższy plus sesja plenerowa lub studyjna - od 3000 zł.

Co do fotografów z Rzeszowa to na Canon Board jest kilku ciekawych ludzi z tego miasta z fajnymi galeriami.
A moja rada jest taka że nie warto oszczędzać - oczywiście w ramach posiadanego budżetu. Ja np zrezygnowałem od razu z powszechnie zamawianego filmowca a kasę przeznaczyłem na lepszego fotografa.

Powodzenia w poszukiwaniach

mavierk - Wto 14 Kwi, 2009

kickasss, jest kryzys, nie ma co się dziwić, że takie ceny ;) A tak na serio to chyba nie szkoda wydać paru tysi na zdjęcia, z których, przynajmniej teoretycznie, będziesz dumny przez całe życie ;)