|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - KOmpakt do max 500zł, ale "full wypas" ; )
sfinks - Sob 25 Kwi, 2009 Temat postu: KOmpakt do max 500zł, ale "full wypas" ; ) Kolega planuje kupić coś do maxymalnie 500zł, pytał mnie o rade, ale ja dotychczas interesowałem sie tylko tymi za ponad 1000zł i lustrami, więc najlepiej gdyby byłby to aparat PO PROSTU robiacy zdjecia; ) ale tez z duzym zoomem, nie jakoś małe gówienko z 3x zoomem i ciemnym obietywem, rozumieccie, jakość zdjęc zeby rownież była przyzwoita; )
Więc słucham opini oraz propozycji
mavierk - Nie 26 Kwi, 2009
lol
Minolta A200, Fuji s6500
mszczyrek - Nie 26 Kwi, 2009
Najlepszy chyba Panasonic LZ8, albo ktorys z Canonow, moze np. A590 lub A720. LZ8 dodatkowo dziala na "paluszki".
Kamcio649 - Nie 26 Kwi, 2009
Panasonic LZ8 w tej cenie.
sfinks - Nie 26 Kwi, 2009
a co powiecie na kodaka z8612 ?
ja tylko napiszę, że modele, jakie podałem powyżej zjadają pozostałe na śniadanie
Tylko ze nie kosztuja <500 zlotych i trudno je nazwac kompaktowymi. Wybór tak naprawde jest pomiedzy LZ8 i A720. W canonie po wgraniu "cracka" mozna dodatkowo uzyskac dostęp do rawów.
sfinks - Nie 26 Kwi, 2009
no własnie; ) ale ten kodak juz kosztuje mniej niz 500zł, wiec co o nim?
Szninkiel - Nie 26 Kwi, 2009
mszczyrek napisał/a: | Najlepszy chyba Panasonic LZ8, albo ktorys z Canonow, moze np. A590 lub A720. LZ8 dodatkowo dziala na "paluszki". |
Korzystam z A720 służbowo, to jest dobry sprzęt jak na tą ceną, choć trafiło mi się zabrudzenie matrycy po około 3 miesiącach użytkowania, jednak na innych aparatach takiej wady nie było. Ogólnie polecam na podstawie swoich doświadczeń dla tej klasy sprzętu. Dziewczyna używa A580 i nie ma zastrzeżeń.
Nie mam pojecia, Kodaka bym nawet pod uwage nie bral.
http://www.allegro.pl/ite..._torba_bcm.html
Z kartą pamięci i pokrowcem wartymi koło 100zł - wychodzi jakieś 500zł, a kartkę i torbe i tak kupić trzeba
qadest1 - Pon 27 Kwi, 2009
Szninkiel napisał/a: | choć trafiło mi się zabrudzenie matrycy po około 3 miesiącach użytkowania | Co moim skromnym zdaniem, od razu dyskwalifikuje aparat, który nie ma wymiennych obiektywów skoro się to zdarzyło, to jakim cudem? Wada fabryczna, złe skręcenie całości u producenta????? Z miejsca bym sobie odpuścił i nie polecał innym
A tak na marginesie mavierk ma rację! Wymienione przez Niego modele biją pozostałe (tu wymienione) na łeb!!!
|
|