forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Jaki kompakt

approx - Nie 26 Kwi, 2009
Temat postu: Jaki kompakt
Witam wszystkich jestem nowy na forum.

Zamierzam kupic aparat kompaktowy powiedzmy do 1100zł taki zeby zmiescil sie do kieszeni cos takiego mi sie podoba tylko czy to jest dobre biorac pod uwage wymiary PANASONIC DMC-TZ7, moze jakąc inna alternatywe polecacie?

bakajev - Wto 28 Kwi, 2009

Lepiej juz tz5, maryca mniej upakowana i powinien miec mniejsza abberacje. Poszukaj fujiego f40fd, ma bardzo dobra matryce jak na ta klase. Stabilizacji nie ma, ale w kompaktach ona i tak malo daje.
Dominika - Sro 29 Kwi, 2009

Tz4 mialam bylam zadowolona. TZ7 no i nie kosztuje chyba 1100 ale raczej blizej 2000 zl to nowosc nie wiele wiadomo co i jak. Jesli maly kompakt o dobrych osiagach do noszenia ze soba na codzien to polecam Lumix FX500 szeroki kat 25mm -140mm calkowity manual na pokladzie i naprawde wysokiej jakosci zdjecia. Juz nie wspominam o filmach HD i dotykowym LCD 3 cale.
maestro - Sob 02 Maj, 2009

Ja polecam aparaty Canona - najpiękniejsze odwzorowanie kolorów, następnie Nikon, wszyscy chętnie polecają Fuji (dobre zdjęcia w gorszych warunkach), ale ja odradzam, bo jeśli chodzi o odwzorowanie kolorów to Fuji wypada fatalnie.