|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - lampy Quantuum - czy sa jacys uzytkownicy?
tomato - Czw 30 Kwi, 2009 Temat postu: lampy Quantuum - czy sa jacys uzytkownicy? witam,
poszukuje uzytkownikow studyjnych lamp Quantuum. najlepiej serii S.
spotkalem jak dotad 1 firme ktora korzysta takze i z tych lamp [poza elfo]. wyrazano sie o nich pozytywnie.
chetnie poczytam wypowiedzi osob, ktore mialy z nimi kontakt lub maja je obecnie.
pozdrawiam
piwonia - Sro 10 Lut, 2010
Ja mam do czynienia z quantuumami.
Kupilismy ze znajomym Power R+ Dual Power na spółkę pod sesje modowe i cykamy teraz średnio raz na mieściąc tym sprzetem. Odkąd go mamy, a mamy kilka miesięcy to jeszcze nas nie zawiódł.
Pewnie juz masz jakąś lampe, bo twój watek już trochę 'wisi' na tym forum, ale może moje info przydadzą sie kolejnym pokoleniom
tomato - Sro 10 Lut, 2010
witam,
tak, jestem juz posiadaczem 3 lamp Quantuum serii S.
mam tylko jeden zarzut do tych lamp o czym nie bylo jasno powiedziane w opisach technicznych ale poza tym swobodnie sprawdzaja sie w powaznych zadaniach.
pozdrawiam
Usjwo - Sro 10 Lut, 2010
tomato Chyba zapomniales czegos dopisac
komor - Sro 10 Lut, 2010
No właśnie, tomato, jaki to problem?
tomato - Sro 10 Lut, 2010
rozladowanie lamp. opis techniczny nie do konca precyzuje jak sie to odbywa. w praktyce nastepuje rozladowanie blyskiem palnika.
pozdrawiam
jaad75 - Czw 11 Lut, 2010
tomato napisał/a: | w praktyce nastepuje rozladowanie blyskiem palnika.
| No i to jest normalna metoda. Auto dump nie jest wcale taki powszechny w tanich lampach.
Jacek(Baton) - Czw 11 Lut, 2010
A co myslicie o serii PT np. 200Ws i 300Ws do użytku w domowych warunkach.
Moim zdaniem w zupełności wystarczą
piwonia - Pon 15 Lut, 2010
Jesli chodzi o warunki domowe i serię Quantuum PT 200 czy 300 to myslę, że sprawdzają się w sam raz. Ich moc jest wystarczająca, żeby cyknąć ładny i przyjemny portret w domowym studio. W plenerze mogłoby być różnie, ale w domu... Warto mieć takie lampki na stanie, zdecydowanie.
jaad75 - Wto 16 Lut, 2010
Jacek(Baton) napisał/a: | A co myslicie o serii PT np. 200Ws i 300Ws do użytku w domowych warunkach.
Moim zdaniem w zupełności wystarczą | W domowych warunkach najczęściej wystarczają mi speedlighty, a do zadań specjalnych mam lampę 750WS, którą w razie potrzeby mogę skręcić do jakiś 8Ws. Zamierzam kiedyś dokupić jeszcze dwie szybkie 500-tki, ale póki co, nie są mi potrzebne.
piwonia - Pią 12 Mar, 2010
A skoro już o lampach quantuum mowa to co sądzicie o tej lampie mobilnej http://quantuum.pl/detal....ang=pl&curr=PLN ?
Ktos cykał nią foty?
Na ile wystarcza akumulator?
Czytaliście jakieś ciekawe artykuły na jej temat?
Mazurkiewicz - Nie 25 Lip, 2010
piwonia napisał/a: | A skoro już o lampach quantuum mowa to co sądzicie o tej lampie mobilnej http://quantuum.pl/detal....ang=pl&curr=PLN ?
Ktos cykał nią foty?
Na ile wystarcza akumulator?
Czytaliście jakieś ciekawe artykuły na jej temat? |
Właśnie sam jestem ciekaw opinii o tej lampie. A czy taka 600Ws będzie odpowiednia do sesji w plenerze?
jaad75 - Nie 25 Lip, 2010
Tradycyjnie, plenerowe monobloki mają po 300-500Ws, więc 600Ws będzie ok...
|
|