forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - POMOCY !!!

jacekmariusz1 - Nie 03 Maj, 2009
Temat postu: POMOCY !!!
Witam ! Jestem totalnie zagubiona. Nie wiem jaki kupić aparat cyfrowy kompakt. Myślałam nad sony h50. Fajnie mi się nim zdjęcia robiło, dobrze w ręce leżał, jednak mam wątpliwości. Ostatnio bawiłam się panasonic fz18 też jest fajny. Potrzebuję aparatu ,który ma świetny stabilizator i robi idealne zdjęcia w ruchu. Uwielbiam fotografować szczególnie konie, makro i krajobrazy. Zależy mi ,żeby aparacik był jednocześnie w granicy rozsądku pieniężnego. Nie długo wybieram się w góry i chciałabym zrobić zapierające dech w piersi fotografie więc czekam na Wasze rady. Który lepszy SONY H50 czy PANASONIC FZ18 ?? A może jakiś inny sprzęt? POMOCY !!! :sad:
Marian - Nie 03 Maj, 2009

A TZ-7 Panasonica ci nie odpowiada?
mavierk - Nie 03 Maj, 2009

No... cóż... może Fuji s9600? W sumie moim zdaniem to nadal najlepszy superzoomek w tym przedziale cenowym :)

A jeśli:
jacekmariusz1 napisał/a:
Który lepszy SONY H50 czy PANASONIC FZ18 ??
to lepszy będzie tańszy :)
DamageMax - Pon 04 Maj, 2009

Co do wygodny uzytkowania a propo menu - polecam FZ czy to 18 czy 28 - proste intuicyjne menu pozwala wygodnie korzystac z ustawien manualnych, czy to trzeba szybko iso zmienic, czy tryb AF czy moze ilosc mpixeli.
Sonym H50 bawilem sie jeden dzien - menu malo wygodne za to obrotowy lcd przydaje sie czesciej niz myslalem. Kolory fot na ustawieniach standardowych bardziej pasowaly mi z Panasa.

Cytat:
zrobić zapierające dech w piersi fotografie
ambitnie ambitne podejscie :) tylko dlaczego do tego megazoom akurat? W kazdym razie zycze powodzenia :)

i klasycznie polecam test megazoomów http://www.dpreview.com/r...superzoomgroup/

jacekmariusz1 - Pon 04 Maj, 2009

Megazoom po to by robić marko i dalekie obiekty. Noo chłopaki to teraz nie wiem już w ogóle co kupić. Coś mnie ciągnie do H50 jakoś jestem do niej przekonana. A aparat to nie jest długopis ,którego można wywalić. Nie zamierzam kupować, testować i odsprzedawać. Ponowię moje pytanie, jednak tym razem jakie szerokokątne megazoomy polecacie? Help me!

Co do tz7 Panasonic to nie dzięki. Wolę kompakty. Lepiej mi się je trzyma niż taką małą cyfrówkę.
Dzięki za Waszą pomoc :grin:

edmun - Pon 04 Maj, 2009

jeśli ciągnie Cię do sony, to czemu masz sobie odmawiać ?
osobiście jak zwykle i po raz setny polecam panasonica fz18, ale jeśli ciągnie do sony - nie widzę przeszkód :)

DamageMax - Wto 05 Maj, 2009

jacekmariusz1 napisał/a:
Megazoom po to by robić marko i dalekie obiekty.

Szczerze? Dobre makro to robi moj Nikon 3100 z 2002 roku a nie megazoom.

jacekmariusz1 napisał/a:
(...)Ponowię moje pytanie, jednak tym razem jakie szerokokątne megazoomy polecacie? Help me!

Nie wiem czy zapoznales sie ze specyfikacja Panasonica ale to wlasnie jest szerokokatny megazoom,... w przeciwienstwie do H50.

Pozdrawiam,

jacekmariusz1 - Wto 05 Maj, 2009

Tak, tak wiem. ,ze h50 to nie szerokokat.. Pytanie jest ogolne.

[ Dodano: Pon 11 Maj, 2009 16:03 ]
Dobra kupuje H50 ;) Zdjęcia próbne umieszczę ;)