| |
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy b造skowe i o鈍ietlenie - 安iat這 wspomagaj帷e AF w Canon 580EXII
arfoto - Sro 06 Maj, 2009 Temat postu: 安iat這 wspomagaj帷e AF w Canon 580EXII Witam,
Mam 5d mkII i lamp� Canon 580exII i problem jest taki, 瞠 lampa umo磧iwia prac� jako wspomaganie AF je瞠li obiektyw sobie nie radzi w ciemnym, Objawia si� to wy鈍ietleniem z lampy kratki na obiekt fotografowany i teraz pytanie Dzia豉 mi to tylko i wy陰cznie w trybie AUTO je瞠li zmienie na P,A, M to 鈍iat豉 tego nie ma. Wi璚 Jak ustawi� lamp� i aparat aby korzysta� tylko z lampy jako wspomagania AF a nie b造ska� wcale i dzia豉這 to w trybach manualnych.
Pozdrawiam
Kocur - Sro 06 Maj, 2009
Wszystko jest w nastawach C.Fn. Pewnie w aparacie lub w lampie masz wy陰czone wspomaganie AF. W aparacie masz zdaje si� C.Fn.III poz.5, w lampie Fn. 08 (0-w陰czone, 1-wy陰czone). W陰cz oba, musi dzia豉�
arfoto - Sro 06 Maj, 2009
Super dzi瘯i - wieczorkiem sprawdz�. Pami皻am, 瞠 napewno zmienia貫m w aparacie tylko w jednym miejscu st康 taki mix
Jeszcze raz dzi瘯i za info
[ Dodano: Sro 06 Maj, 2009 14:51 ]
No i niestety nie jest tak jak powinno. Dzia豉 鈍iat這 ale lampa b造ska. Jak wy豉czy� lamp� aby tyko wspomaga� AF i robi� fotki przy zastanym? Musi jako� si� da� bo widzia貫m jak w ko軼iele fotograf tak robi�.
Pozdrawiam
SlawGaw - Sro 06 Maj, 2009
| arfoto napisa�/a: | | Wi璚 Jak ustawi� lamp� i aparat aby korzysta� tylko z lampy jako wspomagania AF a nie b造ska� wcale i dzia豉這 to w trybach manualnych. |
Lampa nie ma b造ska� a za to ma tylko wspomaga� AF wy鈍ietlaj帷 czerwony wzorek?
Jedyna rada to nie wy陰czaj帷 lampy, wy陰cz b造sk. Wy陰czaj帷 lamp� wy陰czasz tak瞠 wspomaganie, wi璚 trzeba wy陰czy� sam b造sk, nie wiem jak to si� robi w Canon 580exII ale z pewno軼i� jest taka mo磧iwo嗆, gdy� mo積a tej lampy u篡wa� jako sterownika bezprzewodowego dla innych lamp.
Ja u篡wam systemu Sony/Minolta i tam jest to proste. Wi瘯szo嗆 lamp Minolta/Sony wystarczy za這篡� na stopk�, z w這穎nymi bateriami i nie w陰cza�, wspomaganie i tak dzia豉.
U mnie przy wy陰czonej lampie niestety nic si� nie dzieje, aby by這 鄉ieszniej nie wiem gdzie posia貫m instrukcj� wi璚 ci篹ko si� operuje
Kocur - Sro 06 Maj, 2009
arfoto, pod陰cz i w陰cz lamp�, a potem w menu aparatu: sterowanie lamp� -> lampa b造skowa -> wy陰cz
O dzi瘯i wam m康rzy ludzie
[ Dodano: Sro 06 Maj, 2009 17:24 ]
Nawet rewelacyjnie to dzia豉 tam gdzie sam obiektyw w ciemnym si� gubi. To wspomaganie lamp� dzia豉 rewelacyjnie i jest ostro Czyli jest ono lepsze ni� w obiektywie? Czy kto� mo瞠 orientuje si� czy je瞠li w陰cz� to na sta貫 gdy robi� lamp� to zawsze b璠zie to na + czy mo瞠 w 鈔ednich warunkach mo瞠 si� okaza� 瞠 sam obiektyw robi lepszy pomiar?
|
|