|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Samsung GX20 - zdjęcia seryjne "high-speed" - są c
Stalovy - Czw 07 Maj, 2009 Temat postu: Samsung GX20 - zdjęcia seryjne "high-speed" - są c Jako nowy forumowicz witam wszystkich z okazji pierwszego posta.
Mam pytanie: czy Samsung GX20 - jako klon Pentaxa K20D - również posiada tryb High-speed, w którym robi serię 115 zdjęć z prędkością 21 kl/sek? Nie umiem znaleźć tej informacji w necie, chociaż dość długo już szukam...
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam!
BigB - Czw 07 Maj, 2009
tak ...
i przy okazji witam ....
i przy okazji dodam anegdotę :
A wiecie ze na jednym znanym sajcie tu we Francji, te GXy z 18-250 (nowy kit ) chodziły po 2 tysiaki (500 euro) ...
Stalovy - Pon 11 Maj, 2009
Ha! Znalazłem odpowiedź na moje pytanie o tryb High-speed w Samsungu: na tej stronie zamieszczono porównanie K20D i GX20. Piszą tam, że w Samsungu nie ma tego trybu... Szkoda.
palindrom - Pon 11 Maj, 2009
Ze zdziwienia przekopałem instrukcję obsługi Samsunga i faktycznie nie znalazłem trybu burst. Sam w to nie wierzę :/ Póki nie zobaczę na własne oczy, nie uwierzę.
Stalovy - Pon 20 Lip, 2009
A więc nie ma, na 100%. Mam już tą puszkę i próbowałem uzyskać jak największą ilość kl./sek. poprzez ustawienie jak parametrów tak, by zdjęcia miały jak najmnej MB (najmniejsza rozdzielczość, największa możliwa kompresja, duże ISO, itp.) i osiągnąłem najwyżej 3-4 kl./sek., bez względu na dobór parametrów...
Ostegolectric - Pon 20 Lip, 2009
No to teraz nie można zarzucić tym aparatom, że to klony
SlawGaw - Pon 20 Lip, 2009
Stalovy napisał/a: | tryb High-speed, w którym robi serię 115 zdjęć z prędkością 21 kl/sek |
ee? co to jest za tryb 21 klatek na sekundę, jakiś demon prędkości, niech jeszcze ktoś powie że 21 razy podnosi się i opuszcza lustro, nie wierzę.
Wiem że fota w tym ma 1,6 mln pikseli więc przydatność zdjęcia ograniczona do netu.
B o g d a n - Pon 20 Lip, 2009
Stalovy napisał/a: | osiągnąłem najwyżej 3-4 kl./sek |
Przecież cały internet informuje od dawna, że tylko 3 kl/s.
komor - Wto 21 Lip, 2009
Stalovy napisał/a: | próbowałem uzyskać jak największą ilość kl./sek. poprzez ustawienie jak parametrów tak, by zdjęcia miały jak najmnej MB (najmniejsza rozdzielczość, największa możliwa kompresja, duże ISO, itp.) |
Duże ISO generuje większe szumy a więc i większe pliki, bo kompresja się musi napracować i być może jeszcze wcześniej odszumianie.
|
|