|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Canon 450d sekwencja naświetlania.Help
konami84 - Nie 10 Maj, 2009 Temat postu: Canon 450d sekwencja naświetlania.Help Witam forumowicze
Mam problem z moim lustrzakiem.Podczas robienia jak w temacie zdjęcia z funkcją sekwencja naświetlania powyżej czasu 8s czyli od 10-30s aparat nie może zapisać zdjęc cały czas świeci się czerwona kontrolka ostatnio postanowiłem poczekać czekałm nawet 2h co jest absurdem,dodam jeszcze że z tej funkcji korzystałem w Canonie 40 D i zdjęcia wykonuje jak należy i zajmuje mi to chwile.Wiecie co moze byc powodem?jak chciałbym go zareklamować jak im to wytłumaczyć? może jest to kwestia wersji Firmware 1.04 taką mam?.
Mieliście kiedys taki przypadek,proszę o pomoc
edmun - Nie 10 Maj, 2009
czy używałeś tej samej karty ?
bardziej szukam problemu w buforze 450d, ale niczego nie jestem pewien
konami84 - Nie 10 Maj, 2009 Temat postu: Canon 450d sekwencja naświetlania.Help używałem jeszcze innej karty nie HC... i to samo...może to wina procesora?
ghost - Pon 11 Maj, 2009
brzmi jakby psuła się redukcja szumów z długimi czasami. da się to w canonie wyłączyć?
kozidron - Pon 11 Maj, 2009
ghost napisał/a: | brzmi jakby psuła się redukcja szumów z długimi czasami. da się to w canonie wyłączyć? |
pewnie, że się da, ghost, dobrze podpowiada spróbuj to wyłączyć i sprawdzić jeszcze raz. Co nie zmienia faktu, że powinno to działać prawidłowo nawet z włączoną redukcją.
konami84 - Pon 11 Maj, 2009
Funkcja redukcja szumów była i jest wyłączona po właczeniu jest to samo,co robić dalej,czy może to byc od oprogramowania?jeśli tak to czy na gwarancji mi zaaktualizują za free?
Baku - Pon 11 Maj, 2009
Nad czym tu się jeszcze zastanawiać?
Aparat na gwarancji i ma działać jak trzeba! Zabieraj sprzęt pod pachę, jedź do serwisu póki masz na niego gwarancję i niech oni się martwią co nie działa jak trzeba i co trzeba zrobić żeby działało. Tylko sobie nie daj dziecka w brzuch wrobić, że coś popsułeś...
A.. Czy to tak zawsze było "od nowości" w tym egzemplarzu, czy zrobiło się z czasem?
konami84 - Pon 11 Maj, 2009 Temat postu: Canon 450d sekwencja naświetlania.Help Trudno wyczuć czy było tak od początku,dopiero niedawno zacząłem się bawić tą funkcją ,tylko jak ja mam im to wytłumaczyć hmm,bo tak to wszystko działa si....
Taurus - Pon 11 Maj, 2009
Witam Wszystkich
Na początek może jednak pokusić się o zmianę firmware`u. Link do ostatniej wersji:
http://web.canon.jp/imagi...4/firmware.html
W serwisie pewnie od tego zaczną.
Pozdrawiam
konami84 - Wto 12 Maj, 2009 Temat postu: Canon 450d sekwencja naświetlania.Help Witam
Więc pokusiłem się o zmianę oprogramowania i wszystko gra.dzięki za pomoc!!!
|
|