|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - karty pamięci PRETEC 233x 8GB
bass98 - Pon 11 Maj, 2009 Temat postu: karty pamięci PRETEC 233x 8GB Jak w temacie, co sądzicie o tych kartach, droższe od PQI, ale znacznie szybsze, ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi kartami ?:) Warto zaufać?:)
B o g d a n - Pon 11 Maj, 2009
Ja używam PRETEC z tym, że tych 333x. Są dużo droższe, ale materiał na takiej karcie też cenę ma. Karty PRETEC 333x mają kilka cech wartych uwagi:
Prędkość przenoszenia danych: odczyt do 50MB, zapis do 40MB na sekundę, Karta Pretec CF333x wykorzystuje najnowszą specyfikację CF 4.0, Jest wykonana w najnowszej technologii 50nm technologii z chipem SLC NAND, Metalowa obudowa dla maksymalnej ochrony, Bardzo niski pobór energii, Temperatura pracy: -20°C do +85°C, Wsparcie Ultra DMA mode 0-6,
SlawGaw - Pon 11 Maj, 2009
bass98, ja nie słyszałem jakiś totalnie złych opinii o tej karcie, zresztą dobrych też nie. Ci znajomi którzy używają kart PRETEC, nie mają z nimi problemów więc o tym nie mówią, w przeciwieństwie do PQI, a tu znam przypadek jednej karty która była wymieniana po jednym miesiącu używania.
Zastanawiałeś się czy potrzebujesz takiej szybkiej karty? Jak szybki masz aparat? Czy aparat nadąży robić zdjęcia, aby wykorzystać prędkość karty?
Skoro zastanawiasz się nad PQI, to chyba ogranicza cię budżet, a w takim przypadku mogę polecić Kingston CF 8GB Elite Pro x133, mam od sześciu miesięcy, używam z A700 i jest wystarczająco szybka jak na moje potrzeby. Jest tańsza od PRETEC'a i PQI.
costi - Wto 12 Maj, 2009
Co do Pretecow 233x - na forum Nikona jest o nich dosc dlugi temat i generalnie wniosek jest taki, ze szansa trafienia oryginalu, ktory nie bedzie robil scen i dzialal jak trzeba, jest rownie duza co trafienie szostki w totka.
Na wersje 4GB nikt nie narzekal, widac tak malych nie oplaca sie podrabiac
bass98 - Sro 20 Maj, 2009
zdecydowałem sie jednak na san diska extreme III 8gb, jednak mój spokój też ma cenę
ale dziekuje wszystkim za uwagi
SlawGaw - Sro 20 Maj, 2009
bass98, spokój?
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=2423
Nie chcę krakać, ani straszyć, ale ...
bass98 - Nie 31 Maj, 2009
nie nie spokoj wiem jak wyglada podrobka za 120zeta 8gb jak ktos chce ;p
dalem 222 w fotojokerze za 8gb i jest bardzo ok
|
|