|
forum.optyczne.pl
|
 |
Filtry, konwertery i soczewki - Problem z filtrem polaryzacyjnym HOYA HMC
grzegorzdz72 - Sob 16 Maj, 2009 Temat postu: Problem z filtrem polaryzacyjnym HOYA HMC Witam. Wczoraj dostałem przesylke z filtrem polaryzacyjnym HOYA HMC 46mm seria szara. Filtr oczywiscie działa, jedyne co mnie zastanawia to, nie wiem jak to nazwac ale powiedzmy pierscien metalowy na filtrze, ktory wyglada jakby byl pekniety z jednej strony a z drugiej wygiety. oczywiscie nie przeszkadza mi to w fotografowaniu nie mniej jednak chcialbym sie dowiedziec czy to ma tak po prostu byc i jest wszystko ok czy faktycznie pierscien jest pekniety i nalezy filtr wyslac do reklamacji. prosze o odpowiedz moze ktos ma taki filtr i zobaczy jak to wyglada ?
zug - Sob 16 Maj, 2009
grzegorzdz72, miałem filtr Hoya i takie "pęknięcie" miał, co do wygięcia nie
może się czepiam ale u mnie ten pierścien miał taki sam kolor jak obudowa.
Gdzie go kupiłeś?
grzegorzdz72 - Sob 16 Maj, 2009
w rzeczywistosci kolor pierscienia jest prawie taki sam jak obudowy, moze lekko jasniejszy tylko na zdjeciu tak wyszedl ze jest duzo jasniejszy. filtr kupilem w sklepie OLE OLE wysylam link
http://www.oleole.pl/filt...html?from=ceneo
no a co z tym wygieciem? tak powinno byc? czy to wada?
zug - Sob 16 Maj, 2009
grzegorzdz72 napisał/a: |
no a co z tym wygieciem? tak powinno byc? czy to wada? |
myślę że jest to wada, tak jak pisałem u mnie tego nie było.
Ja bym wypełnił formularz reklamacyjny na ich stronie, i prosił o wymianę.
grzegorzdz72 - Sob 16 Maj, 2009
a tak nawiasem to na stronie tego sklepu jest zdjecie tego filtra i jak sie powiekszy to tez widac takie wygiecie. to moze ma tak byc?
zug - Sob 16 Maj, 2009
to dodam że ja miałem Pro1 i przecięcia były dwa, to wskazywało by na różnice konstrukcji obudowy filtra w zależności o jego rodzaju.
no chyba że ja miałem z wadą
MM - Sob 16 Maj, 2009
Z tego powodu tyle paniki?
Jak nie chcesz by ten filtr kręcił się jak baletnica to trzeba go jakoś "przytrzymać".
To jest jeden ze sposobów. Rób zdjęcia i niczym się nie przejmuj.
palindrom - Pon 18 Maj, 2009
Błagam... Nikt nie interesował się motoryzacją? Kombinerki, śrubokręt, te sprawy?
To jest sprężynujący pierścień dociskowy. Gdyby nie był przecięty, nie dałoby się go włożyć we frez Jest wygięty po to, aby dociskać filtr.
|
|