|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - Bangkok
magiczny - Wto 19 Maj, 2009 Temat postu: Bangkok Mam pytanie, jak wyglada sprzedaz sprzetu foto w Tajlandii? Byl ktos? Bede, przez pare dni Bangkoku (pozniej vietnam, laos, kambodza, malezja) i zastanawiam sie czy moze skusic sie na jakies rybie oko tutaj (czyt. w Polsce) czy moze na miejscu, mial ktos jakies doswiadczenia?
Do tego jeszcze musze kupic gripa z dodatkowym aku (do c 40stki), ale to juz raczej na spokojnie w Polsce wybiore, przy bajecznych cenach za kawalek plastyku.
Jesli temat w zlym miejscu to przepraszam.
mavierk - Wto 19 Maj, 2009
zajrzyj na forum nikona, tam jest wątek co i gdzie kupować w Tajlandii, Szanghaju, Chinach czy Japonii
magiczny - Wto 19 Maj, 2009
dzieki mavierk,ale nie moge tego nigdzie znalezc. masz moze linka?
mavierk - Wto 19 Maj, 2009
teraz to niestety i ja nie mogę znaleźć
candy - Wto 19 Maj, 2009
w chinach to bym bardzo uwazal na podrobki
zug - Wto 19 Maj, 2009
candy napisał/a: | w chinach to bym bardzo uwazal na podrobki |
a robią tam coś oryginalnego
magiczny - Sro 20 Maj, 2009
o Chiny nie zahaczam, bardziej klimaty poludniowo-wschodnie, kambodza, wietnam, laos itd.
magiczny - Czw 21 Maj, 2009
swoja droga, jak polecacie - w czym robic zdjecia? poki co dysponuje jedna karta 8gb x233 i wlasnie sam nie wiem.
robic w L, czy moze RAWach (wtedy musialbym zakupic pewnie kolejna karte)?
Jak sadzicie?
MC - Czw 21 Maj, 2009
A nie wystarczy Ci ponad 500 zdjec za jednym razem?
jak za jednym razem?
w sumie cala podroz zajmie mi 1,5miesiaca
MC - Czw 21 Maj, 2009
I nie bedziesz mial mozliwosci zgrania na dysk lub plyte?
nie sadze (ale to tez zalezy od miejsca), a nie chce np. w takiej kambodzy, aby okazalo sie, ze jestem w d...
candy - Czw 21 Maj, 2009
znajomy przez 8 miesiecy podrozowal po meksyku i ameryce poludniowej i mowil mi ze nawet na najwiekszych zadupiach znajdowal miejsca gdzie mogl zgrac zdjecia
tyle tylko ze robil dwie kopie na plyty dvd,jedna dla siebie,jedna dla rodzinki,do domu nie doszla zadna,a podobno u nas rzeczy gina na poczcie ^^
Sejthan - Pią 22 Maj, 2009
Jak masz fundusze to poszukaj na allegro wynalazku, który automagicznie kopiuje zawartość karty na dysk. Bez użycia kompa. Ogólnie to taki dysk przenośny.
Ilona - Pią 22 Maj, 2009
A nie prościej i łatwiej mieć jednak kilka kart ? Taki dysk pewnie wicej waży i więcej miejsca zajmuje
4motion - Sob 23 Maj, 2009
heh np takie coś http://www.cyfrowe.pl/apa...torage-m30.html
f11whocares - Sob 30 Maj, 2009
1700 PLN za 30 gb wszystko fajnie ale jezdzac po krajach 3 swiata najlepiej miec wiele kart o mniejszej pojemnosci np: 10 po 2gb i trzymac to mozliwie w roznych bagazach, jak stracisz jedna z nich nie bedzie duzego dramatu jak przy stracie 30gb zdjec! Moze to byc troche upierdliwe ale warto sie troche pomeczyc.
Trzeba sobie zdawac sprawe z biedy w krajach docelowych, gdzie okradanie turystow jest przemyslem. Z doswiadczenia wiem ze ten sposob jest tanszy i pewniejszy, ale to kwestia gustu i pojemnosci portfela (okup za drogie sprzety moze byc kosztowny)
|
|