|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze obiektywu - Samyang/Bower 650-1300 mm IF MC f/8.0-16.0
aro_remi - Wto 19 Maj, 2009 Temat postu: Samyang/Bower 650-1300 mm IF MC f/8.0-16.0 Czy ktos sie tym bawil ? Mam na wydanie jakies 900zl szukam jakiejs zabawki do nikona d300 Jak myslicie jak to bedzie chodzic? Samyang 650-1300 mm IF MC f/8.0-16.0 ? pytam tak z ciekawosci nie upieram sie przy tym Szukam opinii.Co to za cudo :)Dziekuje
Amator
lupo57 - Wto 19 Maj, 2009 Temat postu: Re: Samyang 650-1300 mm IF MC f/8.0-16.0
aro_remi napisał/a: | zabawki do nikona d300 |
na taki wynalazek do D300 bym się nie zdecydował
BigB - Wto 19 Maj, 2009
w jakimś piśmie widziałem mini teścik (werdykt nie był zadziwiający, co g. to g. )... chętnie bym sam to "cudo" spróbował (jak by ktoś kupił i mi pożyczył), ale wole sobie kilo kabanosów kupić i butelkę półtoraka ... i sobie jeść...
MC - Wto 19 Maj, 2009
Normalnie to na mysl o takim obiektywie bym sie zaczal zataczac ze smiechu, ale po testach fiszajki i portretowki to juz takiej olbrzymiej pewnosci nie mam
A teraz na powaznie. Nawet jesli optycznie nie bedzie totalnym dnem, to wez pod uwage, ze na koncu masz f16.
No i kazdy przyzwoity Nikon D300 by sie obrazil za podlaczanie mu czegos takiego.
Wujek_Pstrykacz - Wto 19 Maj, 2009
Napewno nie jest to rozwiązanie nawet zastępcze. Kupno takiego obiektywu mija się z celem, nawet gdyby optycznie był nawet średni to jest ciemny tak jak ciemno jest w d..ie u mu...na
mavierk - Wto 19 Maj, 2009
ale na lans i szpan i samoobronę szkło w sam raz - w końcu ile kosztują oryginalne kije bejsbolowe
kozidron - Wto 19 Maj, 2009
mavierk napisał/a: | ale na lans i szpan i samoobronę szkło w sam raz - w końcu ile kosztują oryginalne kije bejsbolowe |
pewnie są takie, które osiągają wyższą cenę.....
aro_remi, F16 to powinno się z czymś innym kojarzyć niż przysłona na końcówce szkła
kozidron napisał/a: | pewnie są takie, które osiągają wyższą cenę..... | no 650-1300 raczej większej nie osiągnie
kozidron - Wto 19 Maj, 2009
mavierk, pisałem o kijach.......wiesz ile kije kosztują, szczególnie kolekcjonerskie...egzemplarze
zug - Wto 19 Maj, 2009
no tak ale to szkło do kolekcjonerskich chyba nie należy
no chyba, że się mylę
kozidron napisał/a: | mavierk, pisałem o kijach.......wiesz ile kije kosztują, szczególnie kolekcjonerskie...egzemplarze |
zug napisał/a: | no tak ale to szkło do kolekcjonerskich chyba nie należy | no a ja, jak zug zauważył, napisałem, że 650-1300 kolekcjonerskie raczej nigdy nie będzie
Czasem na tym forum czuję się, jakby część użytkowników myślała, że jest emo (nikt mnie nie rozumie)
costi - Sro 20 Maj, 2009
MC napisał/a: | Normalnie to na mysl o takim obiektywie bym sie zaczal zataczac ze smiechu, ale po testach fiszajki i portretowki to juz takiej olbrzymiej pewnosci nie mam |
A ja mam, bo to szklo obok produktow Samyang nawet nie stalo.
Jakos dziwnym trafem, gdy tylko pojawily sie pierwsze recenzje 85/1.4, wszelkie Walimexy, Falcony itd. na Allegro zostaly czym predzej przemianowane na Samyangi
aro_remi - Czw 21 Maj, 2009
Spoko chlopaki dzieki jak mam nim tylko gwozdzie wbijac to podziekuje
MasterB - Czw 21 Maj, 2009
Ponieważ ciężko znaleźć jakiekolwiek sample tego cudownego szkła, zamieszczam poniżej link...
http://jabbafoto.nazwa.pl.../test/650-1300/
No to tyle jeśli chodzi o złudzenia co do tego obiektywu
MC - Czw 21 Maj, 2009
Szczerze mowiac, to myslalem, ze bedzie jeszcze gorzej
edmun - Czw 21 Maj, 2009
szkoda że taki szum, zaraz w exifa spojrzę
MasterB - Czw 21 Maj, 2009
Nieładnie zrobiłem wrzucając link jedynie do zdjęć... Poniżej link do całego wątku o różnych obiektywach (Falcon, samyang itepe) na pentax.org.pl
Można więc porównać możliwości różniastych chińskich wynalazków
http://pentax.org.pl/view...238b0fcba1228ab
Allan - Wto 02 Cze, 2009 Temat postu: A co sadzicie o tej zabawce 650-1300mm http://www.bhphotovideo.c...nual_Focus.html
Ciekaw jestem czy macie w planach przetestowanie tego "cacka"
i czy w ogole da sie tym robic zdjecia?
Z drugiej strony na zakup tego typu L-ki nie bedzie mnie stac jeszcze dlugo
a 3 stowki mozna jeszcze czasami w bloto wyrzucic
zug - Wto 02 Cze, 2009
Allan napisał/a: | Z drugiej strony na zakup tego typu L-ki nie bedzie mnie stac jeszcze dlugo
a 3 stowki mozna jeszcze czasami w bloto wyrzucic |
widzę że poważnie rozważasz zakup tej "L-ki "
mówiąc szczerze to było by mi szkoda za to dać nawet $100
0xDEADBEEF - Wto 02 Cze, 2009
Mysle ze jakbym sie postaral to moglbym zrobic lepszy obiektyw recznie szlifujac soczewki ze szkla butelkowego w domu.
MC - Wto 02 Cze, 2009
Allan, szukajki Ci sie nie chcialo zaprzegnac do roboty? Bylo juz kilka razy na ten temat. Na kanondesce o ile dobrze pamietam sa nawet sample z tego cudaka.
MasterB - Wto 02 Cze, 2009
Allan,
W moim poście powyżej możesz znaleźć link do sampli z Falcona 650-1300/8-16.
Wygląda że to to samo co ten twój Bower
Allan - Sro 03 Cze, 2009
Sorry musialem nie zauwazyc tego postu.
Tak czy inaczej na dobre szklo o tym zakresie to nie bedzie stac nawet
gdybysmy sie wszyscy razem zlozyli
|
|