|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Praktyczna nauka zawodu
Sejthan - Sro 20 Maj, 2009 Temat postu: Praktyczna nauka zawodu Znalazłem dzisiaj ogłoszenie na jednym ze studiów fotograficznych, że szukają fotografa do przyuczenia.
Zastanawia mnie czego mogę (powinienem) oczekiwać po takiej ofercie i czego ta oferta oczekiwać będzie ode mnie. Dzisiaj już zamknięte było więc się nie dowiem szczegółów, ale może ktoś tu miał podobne doświadczenia i podzieli się wrażeniami.
Druga, dla mnie ważna kwestia, to jakiego zarobku oczekiwać? Wiadomo, że nauka jest bezcenna, ale rachunki trzeba płacić
edmun - Sro 20 Maj, 2009
Sejthan, minimalna krajowa to i tak będzie nieźle
Co będziesz robić? Podejrzewam że wrzucać zdjęcia na ftp do laba lub robić legitymacyjne i retuszować
mavierk - Sro 20 Maj, 2009
kurde, ja poszedłbym tam za darmo (ewentualnie za możliwość pożyczenia szkiełka na jakieś 2godzinki plenerku czy możliwość skorzystania z studio)
komor - Czw 21 Maj, 2009
Za darmo siedzieć przy Photoshopie (lub innym Photopaincie) i czyścić syfy z twarzy? Nieeeeee…
Bo ustawiać lampy i rozmawiać o tym dlaczego taka przysłona i czemu tu wrota a tam snoot – to i ja chętnie za darmo bym pomógł, tylko ktoś w tym czasie musiałby utrzymywać moją rodzinę.
Sejthan - Czw 21 Maj, 2009
komor dokładnie takie było moje podejście
Okazało się jednak, że to dla "uczniów szkół ponadgimnazjalnych". Starość nie radość
Inna sprawa, że, tak jak piszecie, murzyna do obsługi PS szukają, który za wypłatą specjalnie wołać nie będzie
|
|