forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Praktyczna nauka zawodu

Sejthan - Sro 20 Maj, 2009
Temat postu: Praktyczna nauka zawodu
Znalazłem dzisiaj ogłoszenie na jednym ze studiów fotograficznych, że szukają fotografa do przyuczenia.
Zastanawia mnie czego mogę (powinienem) oczekiwać po takiej ofercie i czego ta oferta oczekiwać będzie ode mnie. Dzisiaj już zamknięte było więc się nie dowiem szczegółów, ale może ktoś tu miał podobne doświadczenia i podzieli się wrażeniami.
Druga, dla mnie ważna kwestia, to jakiego zarobku oczekiwać? Wiadomo, że nauka jest bezcenna, ale rachunki trzeba płacić :P

edmun - Sro 20 Maj, 2009

Sejthan, minimalna krajowa to i tak będzie nieźle :)
Co będziesz robić? Podejrzewam że wrzucać zdjęcia na ftp do laba lub robić legitymacyjne i retuszować :)

mavierk - Sro 20 Maj, 2009

kurde, ja poszedłbym tam za darmo (ewentualnie za możliwość pożyczenia szkiełka na jakieś 2godzinki plenerku czy możliwość skorzystania z studio) :)
komor - Czw 21 Maj, 2009

Za darmo siedzieć przy Photoshopie (lub innym Photopaincie) i czyścić syfy z twarzy? :) Nieeeeee…
Bo ustawiać lampy i rozmawiać o tym dlaczego taka przysłona i czemu tu wrota a tam snoot – to i ja chętnie za darmo bym pomógł, tylko ktoś w tym czasie musiałby utrzymywać moją rodzinę. :lol:

Sejthan - Czw 21 Maj, 2009

komor dokładnie takie było moje podejście :)
Okazało się jednak, że to dla "uczniów szkół ponadgimnazjalnych". Starość nie radość :roll:

Inna sprawa, że, tak jak piszecie, murzyna do obsługi PS szukają, który za wypłatą specjalnie wołać nie będzie ;)