forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Statyw ok 150 - 200zł

Sejthan - Czw 21 Maj, 2009
Temat postu: Statyw ok 150 - 200zł
Na początku od razu mówię, że budżet jest 150 złotych do 200 jeśli warto ;)

Pierwsze lustro i specjalnych wymagań nie mam, jednak jak dłużej wytrzyma to tylko lepiej. Do czego? Krajobrazy, nocne ujęcia i jak się uda to przyroda.
Sprzęt specjalnie ciężki nie jest - tak jak w podpisie :)

candy - Czw 21 Maj, 2009

sprobuj na allegro,maja od groma tanich statywow,znalazlem tam nawet taki za 32zl,ktory niby utrzymuje 12Kg sprzetu (0_o) , ale moze by Ci takie cos wystarczylo?do lekkiego sprzetu duzo nie potrzeba...
z gory mowie ze nie wiem czy jest dobry,mam podobny i byl spoko przez ostatnie 3 lata,ale sprzet mi "urosl" i musialem zainwestowac w cos duzo solidniejszego
>>a tutaj jest link<<

costi - Czw 21 Maj, 2009

Mam taki za 50zl, co niby wytrzymuje 15kg. Coz, jakby na glowicy polozyc idealnie wysrodkowany 15kg odwaznik o malej srednicy, to by stalo. Ale jakiekolwiek przesuniecie tego odwaznika spowodowaloby glebe calej konstrukcji ;)

U mnie mial on problemy z D300 + Sigma 105mm macro, juz dzwignia byla za duza i glowica leciala w dol. A ostatecznie zalatwilem ja, gdy przestawilem aparat do kadru pionowego - wtedy glowica nie zatrzymala sie w okolicach pionu, tylko leciala dalej, i dalej i jakbym nie przytrzymal aparatu, to by ja po prostu wylamal.
W tym momencie olalem temat i kupilem to, co w sigu. ;)