|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - Kiedy, czy testy obiektywów Pentax'a???
Żaba - Czw 15 Lut, 2007 Temat postu: Kiedy, czy testy obiektywów Pentax'a??? Czy Optyczne.pl planuje testować szkiełka Pentaxa?? Kiedyś pytałem dawno temu i Arek odpowiedzaił, że do testów musi byc puszka z matrycą 10mpix - teraz Pentax ma taka puche więc może test Pentax'a K10d i przy okazji testy kilku szkiełek?? np. ciekawego zoomu 16-45mm f4
psa skoro testowaliście a100 d50 400d to może czas i na k100d??
pozdrawiam
Arek - Czw 15 Lut, 2007
Zwróciliśmy się do przedstawiciela Pentaxa na Polskę o wypożyczenie do testów K10D oraz kilku szkieł Pentaxa. Z racji skomplikowanej i rzetelnej procedury testowej zaznaczyliśmy, że test taki musi potrwać przynajmniej 2 tygodnie i jest to minimalny czas, na który musimy dostać sprzęt. Firma odpowiedziała, że z obiektywów od ręki ma tylko kita, a i tak teraz nie może nam wypożyczyć na tak długi okres czasu. Kazali odezwać się w przyszłym miesiącu.
Problem w tym, że w przyszłym miesiącu my dla odmiany możemy nie mieć już czasu na testowanie Pentaxa, bo na dniach będą nowe puszki od Canona oraz długo obiecywane i odkładane Samsung GX-10 oraz Sigma SD14.
Swoją drogą dziwi mnie polityka Pentaxa. K10D wygląda na świetny produkt, który może paść przez zły marketing. Na miejscu tej firmy zrobiłbym tak, że każdy krajowy oddział dostałby do dyspozycji kilkanaście K10D żeby wpychać je każdemu kto chce go obejrzeć, przetestować czy tylko o nim napisać.
Arek
cyklista - Czw 15 Lut, 2007
To świetnie że przetestujecie GX10 - jest tańszy od k10, a przede wszystkim testów K10 jest na necie sporo - GX10 nie spotkałem....
Martwi mnie tylko że do GX nie ma tego uszczelnionego gripa z pilotem zdalnego wyzwalania i kartą, który byłby tak przydatny w terenie...
I czy GX będzie miał (tak jak teraz z nowym firmware Pentax) zdalne sterowanie lampą poprzez flash wbudowany?
I czy będą go sprzedawać w kicie z 16-45 w cenie konkurencyjnej do nikkora 18-70, bo z 18-55 to jest bez sensu...
Czekam na test i życzę pomyślnego rozwoju w pierwsze urodziny!!!
|
|