forum.optyczne.pl

Lornetki - Lornetka Vortex Hawk Owl 8x56

przemeo - Sro 27 Maj, 2009
Temat postu: Lornetka Vortex Hawk Owl 8x56
Witam!
Jestem myśliwym i zależy mi na lornetce poręcznej o dobrych właściwościach podczas obserwacji nocnych. Co myślicie na temat tej lornetki i gdzie ewentualnie można ją kupić (na www.fotozakupy.pl nie jest dostępna).
Pozdrawiam!

Arek - Sro 27 Maj, 2009

Ta lornetka to chyba sprzęt widmo. Vortex swego czasu zapowiedział dużą ilość sprzętu i połowy z nich nie wprowadził na rynek.
RB - Sro 27 Maj, 2009
Temat postu: Re: Lornetka Vortex Hawk Owl 8x56
przemeo napisał/a:
Witam!
Jestem myśliwym i zależy mi na lornetce poręcznej o dobrych właściwościach podczas obserwacji nocnych. Co myślicie na temat tej lornetki i gdzie ewentualnie można ją kupić (na www.fotozakupy.pl nie jest dostępna).

Takiegoś czegoś Vortex nie produkuje w tej chwili. To, co robia masz tutaj:
http://www.vortexoptics.com/category/binoculars
Raczej obecnie już nie produkuja niczego o tak dużych szkłach.

Pytałes gdzie mozna kupic : z dostępnością lornetek (nawet tych wciąż produkowanych) w naszym kraju to jest tak, że zwykle tego czego chcesz to najzwyklej w świecie w sklepie nie ma. Własnie to przerabiam. Odpowiedzi na pytania o interesujace mnie modele róznych firm (będace w aktualnej ofercie oficjalnych importerów oraz sklepów internetowych, a jakże) to:
- nie ma, bo cieszy się zerowym zainteresowaniem więc jej nie sprowadzimy i juz
- nie ma, ale juz niedługo będzie
- nie ma i nie wiemy kiedy będzie

Generalnie to są Nikony. Ale czy wszystkie modele jakie byś sobie wymyśłił - szczerze watpię.