|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Zakup Canona w USA, czy sa jakies problemy z gwarancja
pp56825 - Nie 07 Cze, 2009 Temat postu: Zakup Canona w USA, czy sa jakies problemy z gwarancja Bede mial mozliwosc sciagniecia Canona 450D ze stanow zestaw
Canon Digital Rebel XSi SLR "Black" 2 Lens Kit with EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 Image Stabilizer Lens & EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS Image Stabilizer Lens
za 850$/~2754 PLN
czy sa jakies problemy z gwarancja USA w polsce?
4motion - Nie 07 Cze, 2009
Z tego co mi wiadomo to amerykańska gwarancja nie jest uznawana w krajach UE. Tak jest zresztą w większości przypadków nie tylko aparatów.
A wcześniej trzeba było poszukać na forum
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=3797
MC - Nie 07 Cze, 2009
Problemow nie ma zadnych. Mozna ja sobie podrzec, oprawic w ramke i powiesic nad lozkiem. Tak czy inaczej jest to tylko nieprzydatny kawalek papieru
pp56825 - Nie 07 Cze, 2009
Jak paszport w misiu, so It is just pice of paper? szkoda
A jak to wyglada w przypadku Nikona?
Juz wiem, na szkla jest miedzynarodowa roczna, a na sprzet cyfrowy nie
zug - Nie 07 Cze, 2009
pp56825 napisał/a: | A jak to wyglada w przypadku Nikona? |
myślę że tak będzie w przypadku większości sprzętu sprowadzanego ze stanów
Usjwo - Pon 08 Cze, 2009
Canon w Polsce wydaje gwarancje na Europe i US (tylko nie z automatu, trzeba dopytac) , takze moze w US zapytaj o gwarancje w EU.
zug - Pon 08 Cze, 2009
Usjwo napisał/a: | takze moze w US zapytaj o gwarancje w EU. |
nie ma takiej możliwości, tutaj nikt w to nie bawi,
nawet w przypadku Kanady są problemy....
to było by super np kupić szkiełko Tamrona i cieszyć się 6-cio letnią gwr.
Luke_S - Pon 08 Cze, 2009
Olympus i Panasonic respektuje gwarancję z USA, ale tylko przez rok.
pp56825 - Pon 08 Cze, 2009
A jaka jest awaryjnosc sprzetu? i ile kosztuja naprawy, roznica w sprzecie jest ok 700PLN.
Baku - Pon 08 Cze, 2009
Awaryjność raczej nie jest duża. Ja mam sprzęt ściągnięty ze stanów, bezwartościową gwarancję i jeszcze nic się nie popsuło. Jak się popsuje coś poważnego (przy braku gwarancji) to przy tych obiektywach opłaca się je sprzedać w cenie złomu i kupić nowe w Polsce, a jak się popsuje błahostka to można ją taniej naprawić poza autoryzowanym serwisem.
|
|