|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - DELTA CZY VIXENA
hudy - Wto 09 Cze, 2009 Temat postu: DELTA CZY VIXENA WITAM SZUKAM PORADY MAM ZAMIAR KUPIC LORNETKE DELTE TYTANIUM 8-56 CZY VIXENA ULTIMA 8-56 PROSZE O PORADELUB JAKIS INNY POMYSŁ DO 1000ZŁ
Kian - Wto 09 Cze, 2009
Titanium 10x56
Pepin Krootki - Sro 10 Cze, 2009
Zdecydowanie Titanium.
Vixen to cacko dla kolekcjonerów, lecz w teren zdecydowanie bardziej nadaje się Titanium - nie ma co prawda takiego pięknego klasycznego wyglądu, ale posiada za to naprawdę dobry gumowy pancerz i zatyczki na obiektywy i okulary. Jakość optyki tych lornetek jest porównywalna.
Santre - Sro 10 Cze, 2009
Pepin a co byś wybrał nikona 10x50 ex czy titanium 10x 56 ( pytam bo o tym modelu jest mało na forum )
Pepin Krootki - Czw 11 Cze, 2009
Nie patrzyłem przez Titanium 10x56. Sorry
Mogę tylko powiedzieć, że gdybym miał do wyboru Nikona AE 10x50 i DO Titanium 7x50 (z tymi miałem do czynienia przez dłuższy czas), zaś absolutnym priorytetem nie był power lornetki, lecz ogólne walory, to lekką przewagę miałby produkt DO. Nikon byłby za to dużo praktyczniejszy dla osoby obserwującej w okularach (odpowiednie składane muszle oczne). DO Titanium w wersji porro to naprawdę świetny sprzęt. Lornetka zaprojektowana przez chińskie zakłady Xi'an Vision na potrzeby wojska. Niestety, produkt końcowy okazał się trochę zbyt drogi, by wygrać przetarg zbrojeniówki. To jednak tylko dowodzi, że priorytetem dla konstruktorów była jakość a nie cena.
Pozdrawiam
Kian - Czw 11 Cze, 2009
Ja używam Titanium 10x56, a patrzyłem przez wszystkie. Jakość obrazu w całej serii porropryzmatów Titanium jest taka sama. To świetne lornetki.
|
|